SAIFUL CABAR ANWAR

on Tuesday, July 8

Saiful cabar Anwar di Friendster
07-07-2008 07:49:31 PM
Oleh ZIEMAN
PETALING JAYA: Tunang Saiful Bukhari Azlan, Janna Mohd Zaki menganggapnya sebagai hero walau apapun cemuhan yang dilemparkan terhadap Saiful. Janna meluahkan isi hatinya ini di dalam nota terbaru di blognya sempena hari lahir Saiful yang ke 23 semalam, 6 Julai.

Saiful Bukhari merupakan bekas pembantu peribadi Dato Seri Anwar Ibrahim yang mendakwa dirinya telah diliwat oleh bekas majikannya itu.

Dalam posting terbarunya dalam blog, 'A Step in My Pink Mary Janes', Janna berkata walaupun dia tidak dapat menunaikan segala hasrat menyambut hari lahir Saiful seperti yang dirancang setelah berhempas pulas membuat segala persiapan, dia tidak terkilan.

"Di mata saya, Saiful adalah hero. Pada mereka yang menghujani kami dengan sumpahan dan kata-kata hinaan, saya ucapkan Alhamdulillah. Saya menggunakan kesempatan ini untuk mendekatkan diri pada Allah.

"Kami tidak ada kuasa untuk membuat orang berhenti bercakap perkara yang memedihkan tentang kami. Saya percaya pada Saiful dan saya tahu, kebenaran itu akan datang jua satu hari nanti," jelas Janna dalam blognya yang bertarikh semalam.

Di bawah posting terbaru yang bertajuk "Happy Birthday" itu juga, Janna turut membuat pautan dengan laman profile milik tunangnya itu menerusi laman web popular Friendster di url http://profiles.friendster.com/saifulbukhari.

Di halaman pautan tersebut, tertera ayat yang menggambarkan seolah-olah Saiful mencabar Anwar iaitu: "Wahai Anwar munafik! Aku cabar kau bermubahalah! Tetapkan tempat dan waktu! Aku akan datang! Yang hak pasti berdiri.Yang bathil pasti jatuh!Aku tak takut mati. ALLAHHUAKBAR!"

Mufti Perlis jawab isu kemuka empat orang saksi kes liwat

2 Komen:

JRY The Boonto said...

Klu Saiful da buat akuan dengan nama Allah, ini menunjukkan Anwar betul2 melakukan liwat. Wlubagaimanapun, masa kini ramai yang buat akuan bersumpah, kemuadian menarik bali akuan sumpah seperti kes balasubramaniam. apa pandangan saudara , adakah akuan bersumpah dapat membuktikan kesalahan seseorang individu tersebut?

Al-Azharri Siddiq Haji Kamunri said...

Akuan Bersumpah boleh dibuat di mana-mana, bila-bila masa, Akaun Bersumpah boleh jadi untuk membenarkan/mengiakan perbuatannya/ boleh juga bertujuan menyelamtkan dirinya takut2 ada ancaman, boleh juga menipu jika ada niat menipu, maka kebenarannya boleh dipersoalkan.

Seharusnya Anwar dan Saiful menyelesaikan masalah ini, sebab ia berpunca daripada mereka. Tetapi siapakah mahu mengaku berak di tengah jalan?

Kita tunggu hasil siasatan pihak polis...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung