RAHSIA EZAM BOCOR

on Friday, August 1

1. KENAPA Anwar tidak menentang Keganasan Amerika di negara Islam Iraq ?, tetapi sebaliknya Menentang Rusia di Afghanistan? Kenapa Anwar tidak menentang ancaman Amerika kepada negara Islam Iran?

2. Kenapa Anwar tidak menentang Pembunuhan rakyat Palestine oleh Israel? Adakah kerana kenyataan akhbar Israel yang memuji Anwar awal bulan April lalu, dan kenyataan Akhbar Israel bahawa Anwar akan jadi Prime Minister bulan Mei yang lalu?

3. Kenapa Anwar bekerjasama dengan orang yang suruh Langkah Mayatnya Kalau Mahu Tubuh Negara Islam? Demi Agama Islam bolehkah Anwar meminta orang itu tarik balik dan memohon Maaf kepada umat Islam yang terluka terguris hatinya?

4. Di dalam negara, Kenapa Anwar Menyokong IFC ( Semua Agama adalah sama ). Bolehkah agama Islam disamaratakan dengan agama-agama lain. Bukankah Allah SWT hanya redha dan menerima agama Islam sahaja.PAS sangat menentang IFC namun Anwar sangat Mendokong IFC.

5. Kenapa Anwar tidak menjawab Sumpah Ezam? Ezam dan Anwar perlu mendedahkan apa rahsia di sebalik sumpah Ezam itu...Kedua-dua mereka boleh dikira Bersubahat jika tidak mendedahkannya kepada rakyat, kerana kedua-duanya mahu menjadi Pemimpin. Jika tidak, kedua-duanya boleh dianggap sebagai bersubahat. Pengundi di Permatang Pauh perlu mengetahui kenpa Ezam bersumpah Demi Allah dan RasulNYA tidak akan menjadikan Anwar sebagai PM?

6. Jika Ezam berdiam diri,maka andaian boleh dibuat Ezam adalah Spy Anwar di dalam UMNO,sama seperti Datuk Kamarudin Jaafar S/U Agung PAS yang dihantar Anwar untuk Meliberalkan PAS. Harus diingat Kamarudin Jaafar ialah Ketua IKD ( Thin-Thank Anwar ). Jika dulu Datuk Nik Aziz menghalang Artis di Kelantan, hari ini Artis Seksi Maya Karin dah boleh beraksi di Kelantan, Husam Naib Presiden PAS lulusan UM yang berkahwin dengan Cina Singapura yang disokong pula oleh Blogger Kickdefella dikatakan Penyokong kuat Liberalisasi dalam PAS. Sebab itulah PAS tidak kisah bermesra dengan DAP Kafir Harbi, tetapi memberi bermacam-macam Syarat bila nak bersatu dengan UMNO. Maknanya Elemen-elemen Anwar telah Merosakkan PAS.Allahyarham Ustaz Fadhilor Presiden PAS pernah berkata Anwar merosakkan Muzakarah UMNOPAS tahun 1986!

6 Komen:

malay-machista said...

salam saudara,
saudara punyai artikel2 yang analitikal dan kritis serta hujah yang saya kira boleh dipertahankan.
saya berpegang pada pendirian bahawa "setiap orang adalah benar dengan pandangannya".
namun ada beberapa "tempat" yang saya rasa ingin saya sentuh dengan ikhlas...
sekiranya boleh( saya berpesan pada diri saya juga), kita cuba elakkan menyentuh perkara2 peribadi yang kurang relevan, seperti "Husam yang beristeri Cina Singapura", "Khairy menantu Pak lah"( u did not do this) dan lain-lain lagi.
rasanya, ia menempelkan kepicisan pada artikel kita yang sebenarnya bernas.
harap tidak tersinggung, salam hormat.

Al-Azharri Siddiq Haji Kamunri said...

Ya saya setuju, kita tidak patut Ikut rentak mereka yg memasuki peribadi PM, TPM, Menteri2/ Tudung tak bertudung,masuk akaun Menteri2 yang akhirnya tidak benar, Saya fikir lomen tuan sangat bagus, tq, saya setuju.

dhani2275 said...

i pun SETUJU TUAN!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

saya juga amat berseteju.tulisan yang kritis tetapi bernas

Al-Azharri Siddiq Haji Kamunri said...

Kita berwacana, Allah SWT yang menyampaikan hidayah dengan kehendakNya. Bersatulah Umat Islam/Melayu ancaman DAP.

Anonymous said...

salam saudara...
Sepatutnya artikel ni dibawa kedalam semua akhbar tempatan. Biar terbuka sedikit mata yang membaca terutama orang melayu ni... Banyak sangat yang dah lari dari agenda asal. Memang patut pun kena ketuk semula kasi ingat... Saya sangat - sangat setuju dengan artikel ni...kalau perlu saya akan bersama-sama sedarkan orang melayu yang mudah lupa nie...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung