SIAPA DI UNIVERSITY JOHN HOPKINS

on Monday, August 18

1. Kenapa Anwar pilih University John Hopkins tempat letaknya tokoh2 Yahudi berdiskusi seperti Wolfowitz, Cohen, Francis Fukuyama, Meyrav Wurser, William Kristol,Max Boot, Danile Pipes,William Bennet, Richard Perle, Richard Pipes dan banyak lagi pakar-pakar politik yang bertanggungjawab mempertahankan kepentingan Israel dalam pentadbiran Presiden Amerika. Kenapa bukan di University Al-Azhar atau di Universitas Padjajaran Bandung?

2. Apabila Tun Mahathir (2003) menuduh Yahudi memerintah dunia secara proksi dan membiarkan orang lain berjuang dan mati untuk mereka, intelektual Israel seperti Charles Krauthammer membidas Tun Mahathir dan menyifatkan Tun M sebagai seorang yang kasar.


3. Pada tahun 2005, Tun Mahathir juga membidas Paul Wolfowitz sahabat Anwar Ibrahim kerana enggan mempercayai Iraq idak mempunyai WMD. Anwar tidak berdemonstrasi menentang penajajahan Amerika ke atas Iraq, sebaliknya pernah berdemostrasi menentang Penjajahan Soviet ke atas Afghanistan.

4. Menurut Christison (2002); Wolfowitz, Abrams, Feith, Obsesi ditugaskan untuk memastikan kepentingan Israel selamat. Apakah sokongan Jurusalam Post kepada Anwar sbg PM April lalu sebagai petanda timbalbalik persahabatannya dengan Paul Wolfowitz?


5. Antara NGOs yang mempertahankan kepentingan Israel di Amerika seperti AIPAC, AARP, AEI, JINSA, Institut Hudson, dan di Malaysia juga sudah banyak merebak NGOs ProYahudi sepeti IFC, FFF, dll yang semuanya disokong atau pernah diketuai oleh Anwar Ibrahim.

6. Gerakan anti-Islam pula digerakkan oleh orang-orang seperti Roberstson dan Falwel. Falwel menyatakan dalam dokumentari The World According To Bush, 2004, bahawa; Saya fikir Nabi Muhammad adalah pengganas. Saya telah baca cukup bahan sejarah yang dihasilkan oleh orang Muslim dan bukan Muslim dan dia ( Muhammad ) merupakan seorang yang ganas dan suka berperang.


7. Soalnya sekarang, mengapakah tokoh2 Yahudi mengiringi Kempen Anwar di Permatang Pauh? Barangkali kita perlu memikirkan kerisauan Faisal Tehrani akan hubungan Anwar dengan orang-orang Barat yang Meragukan. Mengapa gambar2 tokoh2 YahudiAmerika ditampal mengiringi kempen Anwar Ibrahim?

1 Komen:

Unfiltered-Madness said...

Assalamualaikum Tuan,

Perkara ni memang jelas. Tapi entah mengapa fanatik2 anwar ni buta hati untuk memahami...

Terima kasih atas info yg berguna ini

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung