16 SEPT.= REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA

on Thursday, September 4

1. PADA awal tahun 1960an, Lee Kuan Yew telah mendesak Kerajaan British di London Komanwel supaya mendesak Tunku A. Rahman untuk menerima Singapura menyertai Malaysia. Dalam pilihanraya bandaran Singapura, Barisan Sosialis yang disokong Kesatuan-Kesatuan Sekerja Singapura memenangi kerusi melebihi kerusi PAP. Pihak Komunis akan memerintah Singapura jika LKY tidak membuat sesuatu, apatah lagi LKY berkali-kali menyatakan kepada British dia takut hidup dikelilingi oleh 200 Juta Melayu di nusantara Melayu ini.

2. LKY juga menyatakan sebab mengapa Melayu tidak diambil sebagai tentera dan polis Singapura. Menurut logik LKY, jika peperangan berlaku antara Singapura dengan Malaysia, askar Melayu Singapura tidak akan menembak orang Melayu Malaysia, sebaliknya jika orang Cina menjadi askar Singapura, mereka tidak kisah menembak orang Cina Malaysia!

3. Semasa BJ Habibie menjadi Presiden Indonesia, Singapura cuba mengugut Indonesia dan BJ Habibie memberi amaran supaya LKY melihat peta dunia, Singapura hanya satu titik merah sahaja. Selepas itu, LKY diam dan tutup mulut, mungkin kerana dia masih fobia dikelilingi lebih 200Juta Melayu. Begitulah Prejudisnya LKY kepada orang Melayu, sehingga orang Melayu tidak boleh menjadi Menteri, Timbalan Menteri, Ketua Tentera dan Ketua Polis Singapura!

4. Di Malaysia, DAP + PKR beria-ia sangat untuk menjadi Perdana Menteri & Timbalan Perdana Menteri pada 16 September, walau dengan cara yang tidak Demokratik. Lim Kit Siang boleh buang saja buku tulisannya " The Crisis Identity of Malaysia" berkenaan Demokrasi kerana kini dia sendiri kini sudah bersetuju untuk jalan belakang. Presiden PAS dengan nada sinis berkata janganlah menjadi seperti Mat Jenin panjat pokok kelapa.

5. Apabila DAP berarak sambil melaung-laungkan slogan Anti-Melayu di Kg Baru, Kuala Lumpur pada tahun 1969, rusuhan berlaku kerana mereka lupa tanah ini Tanah Melayu, mereka lupa negara ini ada Raja-Raja Melayu, mereka lupa negara ini mempunyai Rejimen Askar Melayu Diraja. Maka Mageran ditubuhkan dan negara Malaysia terselamat daripada ancaman DAP.

6. PRU12 sudah memberi mandat kepada BN untuk memerintah kerajaan persekutuan. Jika DAP mahu merosakkan mandat rakyat ini ( dengan terikut-ikut dengan Janji Manis Anwar yang sudah gila kuasa ) apakah anda fikir Rejimen Askar Melayu DiRAJA Malaysia ( RAMD ) akan berdiam diri? Jika DAP selalu mempersoalkan kredibiliti Pasukan Polis DiRAJA Malaysia (PDRM )apakah DAP juga berani mempersoalkan Rejimen Askar Melayu DiRAJA Malaysia?

7. Kong Fu Tze ( Confucius ) katakan gunakan Kelembutan untuk mendidik masyarakat yang Keras Kepala, manakala seorang lagi ahli falsafah China sezamannya Han Fei Tzu gunakan Kekerasan jika mereka Keras Kepala! Dalam Ucapan Bajet 209 baru-baru ini, Perdana Menteri Malaysia masih gunakan falsafah Confucius yakni gunakan kelembutan, apakah mereka paksa Perdana Menteri Malaysia gunakan falsafah Han Fei Tzu.

7b. Jika DAP fikir mereka sudah 100% kuat untuk menafikan Suara Rakyat dalam PRU12 ( BN=140, PR= 80, BEBAS=1 ) apakah Rejimen Askar Melayu DIRAJA akan berdiam diri jika negara dalam Huru-Hara?

5 Komen:

zakiahnaim said...

salam..trima kasih menegur..saya akan baiki...

Anonymous said...

artikel ini bagus supaya mereka yg lupa sejarah dpt diingatkan,

tak sangka pula Lee Kuan Yew Pm Singapore yg berpengaruh tu fobia dgn nama Melayu ye, baguslah juga, setidak2nya kita tak dibuat mcm skrg ne

Anonymous said...

Amat malang ramai org melayu hari ini sudah lupa kisah2 lama.DAP dan PAP adalah dua parti yang berbeza tetapi satu ideologi.Kepada orang2 melayu fikir-fikirlah sendiri kerana kuasa orang Melayu sudah kelihatan goyang. Anwar dan DAP sudah mula senyum apabila orang melayu berpecah.Inilah matlamat mereka sebenarnya. mempergunakan anwar dan anwar mempergunakan DAP utuk meraih simpati orang cina.PRU12 telah tunjuk ketara bagaimana masyarakat cina tidak menerima BN lagi.Ia berterusan sehingga PR Permatang Pauh. Lihat sokongan orang cina yang begitu padu hari ini. mereka boleh bekerjasama antara satu sama lain agar cita-cita mereka tercapai untuk menjatuhkan kuasa melayu di tanahair kita ini.Harus diingat ekonomi di pegang oleh masyarakat Cina, bagaimana orang melayu pula.. masih jauh ketinggalan dan hari ini kalau kita berpecah maka buat selama-lamanya kita akan jadi seperti Singapura.Ingat Lee Kuan Yew(PAP),ingatlah Lim Kiat Siang(DAP),mereka berdua sependapat dan mana tahu mereka mungkin ada agenda yang tersirat antara satu sama lain. Sekali lagi fikir-fikirlah orang Melayu..

Anonymous said...

Saya teringat semasa Tun M meletakkan jawatan,antara komen2 pemimpin cina ni termasuk DAP ialah Dr M adalah pemimpin yg hebat tetapi mempunyai kelemahan. Kelemahan yang mereka sebut ni ialah lembut hati.

Anonymous said...

Itu lah hakikat Org MELAYU... yang selalu LAYU sahaja............. Heee....... HEE bagus tukar nama sahaja......

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung