ANWAR SEMAKIN MEROSOT

on Thursday, September 25

KEPUTUSAN KAJI SELIDIK SEHINGGA 25 SEPTEMBER 2008

Anwar, PM Malaysia ke-6?

Selection Votes

Tidak, angan-angan mat Jenin 51% ( 85 UNDI )

Ya,harapan baru Malaysia 22% ( 37 UNDI )

Ragu-ragu, banyak skandal peribadi 27% ( 46 UNDI )

168 votes total
pollcode.com free polls

Kesimpulannya=

1. BN yang memerintah kerajaan pusat dan negeri-negeri hendaklah terus berkhidmat dengan sebaik-baiknya.

2. PR dan Kerajaan PAS d Kedah dan Kelantan hendaklah juga menunaikan janji-janji pilihanraya mereka.

3. Kepimpinan negara berpeluang meneruskan kerja-keja yang belum selesai sehingga peralihan kuasa pada Jun, 2010.

4. Datuk Seri Anwar Ibrahim dan MP PKR PAS DAP hendaklah tidak mengganggu kerajaan yang telah dipilih oleh Rakyat secara Demokrasi. Berhentilah mengejar MP BN, sekarang dah bulan September, masa untuk bekerja membangunkan negara. Jadilah Ketua Pembangkang yang berkualiti.

7 Komen:

Anonymous said...

Salaam,

mungkinkah juga ada kaitan dengan kemerosotan ekonomi Amerika dan kejatuhan beberapa syarikat gergasi Amerika sehingga terpaksa membuat "the mother of all bail out" istilah yg terkenal sekarang ini?

ianya mungkin menyebabkan segala bentuk "bantuan" kepada pendokong neoconservatism dihentikan serta merta?

saya fikir ianya ada mempengaruhi..

wallahua'lam

CT AMINAH said...

Saya diberitahu di Washington dan New York, memang nama anwar disebut sebagai salahseorang pendokong Neoconservatif di sebelah asia, dan pendokong islam liberal ala amerika, adakah ia benar?

##### said...

Anwar memang dah semakin kurang sokongan semalam pun.sekarang dah ada yang berdemonstrasi secara aman menentang Anwar.tak cukup dengan itu sudah ada pulak yang membuat laporan Polis terhadap Anwar kerana telah menimbulkan huru-hara dalam negara kita.

mohd said...

Anwar dah semakin kurang sokongan sekarang.sebab itu Anwar mahu merealisasikan impian dia secepat mungkin kerana takut sokongan semakin menipis.

rakyat pula sudah ada yang secara terangan tidak menyokong Anwar.

selagi Anwar meneruskan caranya untuk membina kerajaan baru dengan cara belakang,selagi itu timbul huru-hara dalam negara.

Sameon said...

Alhamdulillah kerana perjuangan Anwar sekarang semakin hambar dan pudar. Nampaknya rata-rata rakyat dah mula menentang Anwar dan perjuangannya. Beliau bukanlah pejuang sejati. Beliau adalah pemimpin bacul yang gila kuasa sehingga sanggup menggunakan jalan belakang untuk merampas kuasa.

Sekarang ni ramai yang mula mencurigai Anwar kerana beliau adalah pengkhianat terbesar negara. Sebab itu beliau cukup dikenali di US, malah beliau juga dilindungi oleh US.

Adalah sepatutnya rakyat menyedari bahawa Anwar cukup berbahaya di dalam negara...

panglima ke 7 said...

Harap2nya betullah ancaman yang datang dari makhluk ni dah reda. Betapa sengsaranya emosi rakyat dibuatnya angkara tindakan2 yg mementingkan diri sendiri.

Tun M pun ada komen harini,

13. An attempt is being made even in Malaysia to achieve a regime change. Money has been funnelled to certain individuals and parties to ensure that a well-known candidate with extensive connection to the US Jewish lobby would somehow become the Prime Minister of Malaysia.

14. US intervention in the politics of Malaysia is clear. I may not agree with the leadership of the present Government but I resent and object to US manipulations to make a satellite of this nation.


Harap2 sesiapa yang bersekongkol tu insaf2lah. Negara kita ni kita punya, kita jaga sama2, tak payah mintak tolong USlah, janganlah ikutkan nafsu dan emosi.

Anonymous said...

panglima ke7,
why must you always quote tun m?he's not relevant anymore.kick him out to the past.
there's no place for him in the present.he's the evil of all the helter skelter in the country at present.yet he's accusing paklah for all the wrong doing.paklah is only cloning his (tun m)principle.and that is paklah's only mistake.paklah should have reformed the party drastically in his early days but he failed to do that.ironically,paklah continue to clone the evil's principle and now the devil has become an angel and blame paklah totally.since paklah is a good follower but not a good leader,he should step down asap.but then who's capable to replace him?at present,there's no one,not najib,infact,his name should not even been mentioned in the first place.coz he's another devil in disguise.muhyidin is in the same boat as the other devils.i still cannot forgive him for what he had done when he was the mb of johor.infact, i believe even the sultan of johor despise him.the only creditable person that i can think of at present in umno is kuli.maybe he should be given a chance to lead.he's a veteran with vast experience.if he can't make it,it means that umno is no more relevant to the nation and we should give the opposition a chance to rule.who in the oppositon can lead? well .there's several names can be picked.anwar can be ruled out if he's PROVEN to be what he's been accused of.infact i lost faith in him since he join the government.i admit, i'm not a die hard fan of him.changing of government is a normal process in democratic nations,so we must accept it since we claim we are a democratic nation.if not, we are only cheating ourself and denying our future generation a much better and harmonious nation.
ANAK WATAN JOHOR

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Buku Tun Mahathir

Bakal Diterbitkan