ANWAR=MELAHIRKAN MASYARAKAT MADANI MENIPU(3M)

on Monday, September 29

1. Buat kajian kenapa YB Theresa,YB Tian Chua, kilang2 susu di China melakukan penipuan, adakah ia sebahagian cara hidup mereka?. Malangnya ada pemimpin di kalangan bangsa kita juga sudah terikut-ikut dengan menipu rakyat konon 16 September akan jadi PM,akan ada kerajaan baru, semua 32 atau 30 atau 45 MP BN akan menyeberang ke PR? nampaknya PKR akan membudayakan Masyarakat Madani Menipu(3M).

2. Mereka kaji kelemahan & kekurangan orang Melayu. Kalau ikut buku orientalists seperti Gammnans, RO Winsterd, mereka menyatakan orang melayu memang suka hidup senang tapi kurang aktiviti ekonomi. Allan Bloom, seorang pensyarah Yahudi di Amerika, sudah meramalkan 10 tahun lalu, melalui bukunya,' The Crisis Mind of Amerika' bahawa Anwar bakal menjadi PM. Memanglah mereka sudah lama mengintai Malaysia melalui Anwar, Anwar sendiri menyatakan Projek 916 ini sudah di usahakan sejak 10 tahun dahulu. NAMUN, Anwar lupa Allah berkuasa, bukan Anwar!

3. Oleh itu Cina gunakan kesempatan hingga mengekploitasi. Sedihnya orang Melayu lupa daratan terutama para pemimpin di semua peringkat, dalam semua parti politik, di semua sektor, - lupa hidup ikut cara Islam. Parti Islam Semalaya(PAS) sudah juga mengurangkan identiti Islamiknya, terutama apabila Anwar membawa masuk orang-orangnya untuk meliberalkan PAS. Apatah lagi dengan kekuatan kewangan Kemunculan Erdogan sekarang.

4 Kuasa menjadi lebih penting dari ukhwah Islamiah sekarang. Kita pun berpecah. Memang kafir akan ganyang kita sebab kita lupa akan Allah. Itu sunnahtullah. Kalau terus menerus gagal melawan nafsu Allah akan gantikan dengan ummat yang lain, inilah sedang berlaku dengan negara kita.

5. Pada Tahun 1938, orang Cina meliputi 450,000 orang, orang Melayu 350,000 orang, dan orang India 250,000 orang. Orang bukan Melayu lebih Majoriti daripada orang Melayu, inilah kejayaan penjajah British apabila berjaya mengimport ramai imigran ketika itu.

6. Hari ini. jika Sabah&Sarawak tiada dalam Malaysia, apakah agaknya akan terjadi? Nasib baiklah Petisyen PAS tahun 1963 Menolak kemasukan Sabah& Sarawak kedalam Malaysia tidak berjaya.

3 Komen:

Anonymous said...

Kelemahan utama dalam hal ini datang bukan daripada kelompok kaum lain tetapi dari dalam kelompok masyarakat Islam itu sendiri.
Mereka seakan-akan sudah hilang arah tuju hanya kerana mereka berdepan dengan sedikit rintangan dari kelompok kaum dan agama lain.
Sekiranya kelompok Islam ingin bangkit semula, adalah wajar jika mereka membangunkan dahulu jati diri orang-orang Islam itu sendiri.
Tidak guna menyalahkan bangsa lain sekiranya diri sendiri takut untuk berubah.

Anonymous said...

Salam Hari Raya Aidil Fitri tuan Jentayu..

Perjuangan membela agama bangsa dan negara tetap diteruskan.

Anonymous said...

teruskan usaha untuk memberi penerangan pada masyarakat melalui blog anda !!

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung