ORG CINA PALING KENA TIPU OLEH ANWAR

on Thursday, September 18

ORANG CINA PALING KENA TIPU OLEH ANWAR

1. JIKA Anwar boleh tubuhkan kerajaan ( sekarang dah tak boleh da, dah tak relevan ), selepas itu dia akan bubar Parlimen ( sebagaimana kata R Sivarasa ), atas alasan nak dapat mandat baru. Dan dengan bantuan pihak-pihak luar yang Unlimited Funds, banyak duit & yang pakar dalam Operasi-Operasi Hitam, dia kemudiannya menang.

2. Namun, apabila dah jadi PM, adakah dia akan beri kuasa kepada DAP, SAPP atau PAS atau kepada muka-muka seperti Tian Chua, Sivarasa dan sebagainya? Adakah Anwar akan tunaikan Janjinya nak lantik Timbalan Perdana Menteri dari Sabah?, TPM berbangsa Cina?, TPM berbangsa India? TPM dari Sarawak?

3. Bukankah Anwar masih ada penyokong-penyokong Tegarnya seperti Husam Musa, Hassan Ali, Ust Ghani Samsudin, Ust Ahmad Awang, Ust Badrul Amin, Dr. Sidek Baba, Dr. Siddiq Fadhil, Osman Bakar – adakah Anwar akan lupakan semua itu? Atau adakah Anwar akan beri mereka tempat dalam usaha mendapatkan sokongan Melayu?

4. Lebih penting adakah DAP dan Sebahagian Besar Masyarakat Cina yang kini Menaruh Harapan kepada DAP akan Kecewa Besar dan itu akan membuka jalan kepada PERBALAHAN KAUM yang lebih besar daripada 13 Mei apabila Masyarakat Cina baru Tersedar mereka Tertipu.

5. Maka barangkali itulah Anwar kini menjadi Ancaman Kepada Keselamatan Negara, selain daripada penipuannya di luar negara kononnya tiada pelabur asing ( FDI) masuk ke Malaysia dan pelbagai penipuan lagi. Nampaknya Anwar sangat suka menipu rakyat Malaysia dan pelabur asing!

6. Rasa-rasanya apabila Orang Cina dah sedar mereka Tertipu oleh Penipu paling Hebat dalam dunia, apakah agaknya orang Cina akan buat? Adakah mereka akan merujuk semula kepada kerajaan untuk survival ekonomi mereka?

5 Komen:

Anonymous said...

Salam...
Apalagi yang kita boleh describe pasal melainkan penipu, pemutar, pendusta, pemberi dan pemakan rasuah, penjual maruah negara dan bangsa dan macam-macam lagi. Tak larat nak describe. Yang paling ketara ialah rakyat ditipu hidup-hidup dengan kononnya beliau nak tubuhkan kerajaan baru 16 September tapi satu apa pun takde, tak jadi.. Mengarut je Anwar.. Eloknya beliau kena tahan ISA.. Baru kena kat dia...

Al-Azharri Siddiq Haji Kamunri said...

Perjuangan kita ialah menegakkan Kebenaran, Menghapuskan Kebatilan, Mempertahankan Kerajaan yang Dipilih Oleh Rakyat, sama ada Kerajaan negeri di Kelantan, Kedah, Perak, Selangor, Penang dan Pusat,

Perjuangan kita ialah Kalau Angka 81 tu kecil banding angka 140, kita terimalah , jangan kita perjuagkan angka 81 tu besar, angka 140 pula yang kecil,

Perjuangan kita ialah mempertahankan kesucian agama Islam, survival Raja2 kita, bangsa kita, bahasa kita dan apa jua yg termaktub dlm perlembagaan dan Al-Quran Wal Sunnah.

Kita berjuang menjadikan Malaysia ini aman, dengan kaum2 lain juga hidup bahagia di negara Islam ini, masing2 dengan hak masing2, barulah kita hidup harmonis,

Jangan gara-gara nak jadi PM, nak harap 5 TPM kita hancurkan perpaduan yang selama ini dibina.

Pilihanraya sudah berlalu, sekarang masa bekerja mencari wang untuk keluarga, agama, dsbnya.

Kalau nak berpilihanraya lagi tunggulah 2013, jangan kemaruk sangat mcm Anwar tu, tiada langsung sifat2 sabar, tawakkal, dsbnya...nafsu mcm harimuau tak nak mengaku 81 tu kecil, 140 tu besar. Kata menghormati demokrasi...

JIka anwar terus mengancam keselamatan negara, macam Amerika lah sapa2 yg ancam keselamatan Amerika akan dikenakan Akta Patriot ( tahan tanpa bicara ) dan dihumban ke Guantanamao bay.

Anwar mengecam ISA sebagai kejam, Tapi tak pula Mengecam Akta Patriot? George Bush kata...saya salah sangka dengan Malaysia kerana mengkritik ISA, sebenarnya ISA penting untuk Keselamatan Negara sebab itulah kita buat Akta Patriot....

Maknanya, Anwar bermain kata2 sahaja, menyedapkan hati DAP saje, sebagaimana yg penulis katakan beberapa kali Doktrin Anwar ialah= Semua orang adalah bersalah Kecuali Anwar Ibrahim, Semua apa yang dibuat oleh Kerajaan adalah Salah kecuali apa yang dibuat Anwar Ibrahim...

Kini 916 sudah berlalu...Siapa kena Tipu?

Anonymous said...

Melihat perkembangan yg berlaku kini, saya mula meragui kesihatan mental DSAI. Adakah ini disebabkan sumpah Saiful?

Perlu diingat DSAI pernah bersumpah dulu dalam reformasi 1998untuk menafikan tuduhan terhadapnya.

Walaupun kenyataan sumpahnya lebih utk divert tetapi nama Allah telah disebutnya. Sumpah juga bukan boleh dibuat main2.

Pok Nik Klate said...

Aku berdoa dengan semangat Ramadan ini agar kalau dapat Sdr Anwar ni direhatkan di Kamunting. Aku menunggu bila la Anwar akan diangkut kesana.Jangan Binmbang wahai Pak Syed Hamid..hantar anwar ke kamunting insyaAllah akan selamat rakyat malaysia.. Kadang2 terfikir jugak.. Pak Lah ni dok membahayakan keselamatan 99% rakyat malaysia yg lain..hanya kerana 2% anwar & the gang..
Lagi cepat ISAkan anwar lagi bagus dan lagi aman.Kerajaan boleh tumpukan kerja utk kesejahteraan rakyat..pegawai kerajaan boleh tumpukan tugas utk membantu kerajaan merelisasikan RMK9 yg tinggal 2 tahun lagi..
Dok gitu kawan222!!!!!

Anonymous said...

bodoh anwar ni.
skang tak tau dia sokong melayu ke or sokong cina.
atau dia sokong dasar malaysian malaysian.

kalo dia tipu melayu, pengkhianat bangsa. dia tipu bangsa lain, pedulik apa aku. kalo org nak tembak kepala dia pun aku pedulik apa.
janji MELAYU dipertahankan.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung