BESUT = NAJIB PRESIDEN & MUHYIDIN TIMBALAN PRESIDEN

on Wednesday, October 1

1. Bahagian Besut bercadang mencadangkan DS Najib Tun Razak sebagai Presiden dan TS Muhyidin Yassin sebagai Timbalan Presiden UMNO. Situasi ini menunjukkan proses pealihan kuasa semakin dipercepat... bersambung flight dah nak terbang.

2. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATHIN. YANG BAIK ITU DARI ALLAH SWT, YANG LEMAH ITU DARI SAYA KEKURANGAN SEBAGAI HAMBA YANG KERDIL.

4 Komen:

Pok Nik Klate said...

Salam Aidilfitri..Maaf Zahir dan Batin buat Jentayu dan krew serta seluruh pengunjung laman Blog ini. Hari pok nik berkesempatan ke Besut kerana "makan gulai bekwah(kenduri)" dan dikesempatan pulang ke kubang kerian ini..sempena cuti aidil fitri. Selepas makan "bekwah" sempat pok nik mengunjungi kawan lama pok nik di Gong Manok, Kuala Besut utk berhari raya sambil2 bertanya khabar sebab dah hampir 3 tahun tak bertemu. Kawan pok nik bekas ajk pemuda UMNO Besut satu masa dulu. Belum sempat pok nik menjamah kueh raya yg dihidangkan oleh isteri beliau..beliau membuka cerita yg mengejutkan pok nik. Memang pok nik tahu sgt bahawa dia ni sangat2 baik dgn mantan MB Tganu kito, DSIJ.
"Memang sah Besut mencalonkan DS Najib dan TS Muhyiddin sbg Presiden dan Timbalan"..terkejut jugok pok nik sebab pok nik tahu DSIJ sgt rapat dgn DSAB.."Tak boleh buat apa" katanya..ini kehendak rakyat. Sambil2 tu dia juga mengkhabarkan YB Nawi (Hulu Besut) mng tanpa bertanding Timb Ketua Bah menggantikan Datuk Abdullah Mat Zain manakala YB Pehimi (kota Raja) menang tanpa bertanding jawatan Naib Ketua menggantikan Datuk Wan Zakaria..
Balik dari Besut Pok Nik sempat tengok berita jam 8..YB Datuk Zahid Hamidi pulak menawarkan diri bertanding jawatan Timbalan Presiden...Kena kaji jugak jentayu..apa motif Datuk Zahid tiba2 nak bertanding ni??? Kita tidak harus lupa hakikat Datuk Zahid ni bekas org kuat Anwar Ibrahim..Rangkuman pemerhatian saya ini mungkin ada kena mengena dgn tulisan jentayu..Anwar Ibrahim terlibat dalam peralihan kuasa UMNO dan Anwar mula mengeyit2 mata kpd UMNO ..Apa komen jentayu...

Salam...

Anonymous said...

kalau benar terjadi najib dan muhyiddin memimpin negara,bersedialah rakyat m'sia,negara akan kiamat sebelum dunia kiamat.saya akan sembahyang hajat,minta ALLAH tidak mengizinkan najib dan muhyiddin menerajui pimpinan negara.ini petanda bahtera umno akan terus tenggelam tanpa boleh diselamatkan lagi.
UMNOPUTERA

ZeM said...

fzassalamualaikum....
ok lah blog nie...
saya akan sentiasa menyokong cadangan buat jentayu...aslkm..

Anonymous said...

KESABARAN DAN KETENANGAN (MENGAMBIL CIRI2 SIFAT ANAK UGIE) DS NAJIB MENUNJUKKAN DIA MENGAMBIL NILAI2 DAN SIFAT2 SEBAGAI SEORANG PEMIMPIN YANG BAIK. BUKAN MACAM PEMIMPIN SEORANG ITU YANG PANTAS BERTEMPIK,BERHUJAH DENGAN DALIL2NYA YANG MEMUTARBELIT, BERWAJAH YANG PENUH DENGAN DENDAM KEMARAHAN SEBALIKNYA DS NAJIB HANYA BERDIAM DIRI DAHULU WALAUPUN DIFITNAH MENGINGATKAN KITA PADA KEHIDUPAN NABI DAN RASUL KITA YANG PERNAH MELALUI SAAT SEPERTI ITU. NAMUN TOHMAHAN DAN FITNAH ITU TIDAK BOLEH BERTERUSAN DISEBABKAN ITU NAJIB TIDAK PERLU BERCAKAP BANYAK MENJAWAB DIRINYA YANG SELALU DIKAITKAN DENGAN KES ALTANTUYA SEBALIKNYA BELIAU HANYA BERSUARA SEKALI SAHAJA DENGAN MENGAMBIL LANGKAH BERANI BERSUMPAH LAKNAT DENGAN NAMA ALLAH DI DALAM MASJID BAHAWA BELIAU TIDAK MENGENALI ALTANTUYA ATAUPUN TERLIBAT DENGAN BELIAU. NAMUN MASIH ADA PIHAK MENGANGGAP SUMPAH ITU SEBAGAI TIDAK SAH DAN HANYA MAINAN POLITIK, ADAKAH DENGAN MENYEBUT NAMA ALLAH ITU SUATU PERMAINAN ATAU OMONGAN KOSONG? IRONINYA PARA ULAMA TURUT SAMA MENAFIKANNYA. SEBALIKNYA YANG DICABAR BERSUMPAH TETAPI ENGGAN DIDEWA2KAN, DUNIA MEMANG MENGHAMPIRI KIAMAT BILA KITA MENGUTAMAKAN YANG BATIL. MUNGKIN DARI SEGI LAIN ADA SEDIKIT KECACATAN DARI SEGI KEPIMPINAN BELIAU NAMUN ITU BUKAN UKURAN TERMAKTUB SEBAGAI SEORANG PEMIMPIN KERANA IA MASIH BOLEH DIPERBAIKI. SEDIKIT KELEMAHAN ITU TIDAK BOLEH DIBANDINGAN DENGAN KELEMAHAN TERSEMBUNYI YANG BANYAK DAN AKHIRNYA AKAN MENYUSAHKAN RAKYAT TETAPI INILAH HAKIKAT KEHIDUPAN MANUSIA YANG KECIL ITU DIPERBESAR2KAN YANG MASALAH BESAR ITU DISEMBUNYIKAN DAN DIHALALKAN. INSAFLAH ADA 'JERUNG' TENGAH MENUNGGU MEMBAHAM SI 'HARIMAU' YANG GILA KUASA ITU MENGUASAI RIMBA. YANG TINGGAL KITALAH TERKAPAI-KAPAI TIADA PENGEMUDI KAPAL. TIDAK MUSTAHIL NEGARA KITA AKAN KUCAR-KACIR SEPERTI DI IRAQ MALAHAN MUNGKIN LEBIH DAHSYAT LAGI KERANA KITA DI SINI BERBILANG BANGSA DAN AGAMA SEDANGAN DI IRAQ WALAUPUN SATU AGAMA SATU BANGSA TAPI BERLAINAN FAHAMAN SUDAH BERKEADAAN SEPERTI ITU. KEPADA PEMIMPIN-PEMIMPIN POLITIK YANG BUKAN BERAGAMA ISLAM AMBILLAH IKTIBAR JANGAN NANTI YANG DIKEJAR TAK DAPAT YANG DIKENDONG BERCICIRAN. KEMBALIKANLAH KEAMANAN DAN KESTABILAN NEGARA KITA SEPERTI SEDIAKALA, HENTIKANLAH MISI INGIN MENGEJAR KUASA BERLEBIHAN KERANA PASTI ADA YANG TAKKAN SENANG HATI DAN AKHIRNYA KITA SEMUA YANG RUGI JADILAH SEPERTI DI THAILAND PELABUR-PELABUR MEMANG SUDAH SAH-SAH LARI..ATAU MEMANG KITA TERPAKSA MENERIMA HAKIKAT SEKARANG KITA MEMANG MELALUI SAAT MANUSIA AKHIR ZAMAN SEPERTI YANG DIJELASKAN DALAM AL-QUR'AN DIMANA KITA LEBIH MEMPERCAYAI PERKARA YANG TIDAK BENAR DARIPADA YANG BENAR, DISEBABKAN ITULAH MUNGKIN BILA IMAM MAHDI DAN NABI ISA TURUN DARI LANGIT NANTI KITA TIDAK AKAN MEMPERCAYAINYA...KIAMAT SUDAH MARI....

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung