KONTRAK SOSIAL PAS-DAP

on Wednesday, November 26

1. BERMULA EPISOD 1998, PAS berubah hari demi hari dari sebuah parti yang dihormati kerana perjuangannya hendak menegakkan negara Islam, Membangun Bersama Islam, tetapi pada abad ini PAS semakin hanyut dan lalai dibawa arus Keduniaan.

2. Apabila DAP/PKR cadangkan tukar Negara Islam kepada Negara Kebajikan...PAS mengangguk-angguk ikut saja, tiada siapa pun berani bersuara.

3. Apabila DAP/PKR kata buka ladang Babi...maka berebut-rebutlah Exco PAS Selangor menyokong dan MB Kedah Menyokong demi menjaga hati DAP/PKR. Dulu mengata Badawi Malaysia gembala Babi, hari ini MB Kedah gembala apa pula? Khinzir...

4. Dahulu PAS amat menentang Konsert-Konsert kerana bercampur maksiat dsbnya, hari ini lihatlah di Selangor apabila DAP/PKR bawa konsert bercampur maksiat atau hampir-hampir bogel PAS hanya mampu berdiam diri, membatu, atau paling jauhpun termenung!

5. Dahulu ada Ibrahim Libya yang begitu berani mati kerana mempertahankan Islam, hari ini YB-YB PAS semua tunduk membisu terkunci kata-kata.

Tak percaya? Sila tengok bagaimana YB Zulkifli mempertahankan kesucian agama Islam di Parlimen diserang oleh MP DAP/NonMuslim PKR...Ketua Pemuda PAS yg duduk bersebelahannya Diam Membatu Membisu Seribu Bahasa...inilah Mentaliti PAS abad ini..Takut! Kalau pasal dunia, harta, minyak,naik pangkat, dia beranilah bercakap pasal Islam terkedu-kedu...

6. Penulis ulangi , mana YB PAS yang berani bercakap pasal Negara Islam dan Hukum Hudud dalam Parlimen dan Negara Islam? Ini adalah Kontrak Sosial PAS = DAP = PKR iaitu Tidak Boleh bercakap pasal Hukum Hudud & Negara Islam.

7. Maka bolehlah ditukar jenama PAS itu menjadi PARTI AGAMA-AGAMA SEMALAYSIA (PAS ), bukannya Parti Islam Semalaysia ( PIS ).

19 Komen:

Tai said...

Apa boleh buat encik. Hanyut.

Ahmad Zolfi Bin Mohd Yusoff said...

Siapa kah yang boleh memperjuangkan hak kita jika PAS tidak lagi relevan.

Anonymous said...

terpaksa diakui yang orang-orang PAS ni sensitif skit.mereka boleh kritik orang lain tapi orang lain tak boleh kritik mereka.

mereka boleh kutuk Pak Lah dengan ayat "badwi bela babi" tapi kini kerajaan PAS Kedah pula mahu membuka ladang babi.apa ni!!??

Cucu Tok Selampit said...

Apa bloleh buat Bro. Mereka dah hanyut.

Anonymous said...

Wah tajam kata2mu ni pok... Apa pun perjuangan mereka, aku cuma harap mereka tidak menggadaikan agenda diri sebagai bekalan di akhirat.

Berapa lama tidak balik sg imam ni pok?

Anonymous said...

UMNO lagi tidak boleh perjuangkan Islam, masjid pun dia roboh di Bujal terengganu Dan di Selangor...Apa kah ni yang dikatakan membela melayu islam,sungguh rasa pilu ngan tidakan tersebut.umpama sama ngan israel,yahudi.barisan nasional adalah israel,umno bertopeng syaitan,polis serupa ngan anjing kerajaan,digantung dileher dan mengikut dan mengikut arahan syaitan.umnoo kau serupa ngan iblis,barisan nasional serupa ngan syaitan,jgn nak tunjuk baik depan kami
kami ada kuasa untuk menguling kamu...pergi jahanam lah parti umno,bn...ALLAHU AKBAR!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

kepada Anonymous yg suka maki...

khikhikhi.. pasal isu roboh meroboh tu hang tau ka pekara sebenar??? jgn dengar pada sebelah pihak sahaja.. kalau satu mukim nak ada 2-3 masjid/surau tp tak dak jemaah buat apa??? pas tu nak wujud pulak masjid/surau yg bermotifkan politik buat apa? islam tak suruh pun umat dia berpecah disebabkan agama. sy sendiri pasti tok guru nik aziz tak nak pekara ni belaku.

satu lagi... hang ni islam ka? kalau islam dia kena sabar.. mengucap banyak², banyakkan beristfar bukan dgn cara begini maki hamun sesama islam, bukan islam pun kita tak boleh hina sesuka hati... lepas tu laung takbir "ALLAHU AKBAR" pulak tu .... apa gila ka???

Anonymous said...

anonony tu panas baca artikel jentayu tu lah terbakar hati dan jiwanya....

aku nyesal masuk pas...penuh assabiyah dan kutuk mengutuk, pakai je kopiah, mulut tak berkopiah..

Panglima Perang Cyber said...

Ni lada bukan dari tempat biasa ni..

Ini lada dari Sabah yang tidak ada mampu menahan pedas lagi..

makin berlada makin sedarlah harapnya orang orang yang masih sokong kontrak sosial DAP - PAS seperti diulas Tuan Blog ini.

Saya sokong kita kena dedahan lagi siapa mereka..

Anonymous said...

Entah lah...ingatkan PAS boleh menjadi dominan dalam PR ketika UMNO lemah, tapi...nampaknya PAS tak boleh diharap. Penipu! Lembik! Cakap je nak pertahankan Islam. Paling bengang bila ahli Parlimen Pas hanya senyap bila Chong Eng (kafir betina DAP) dengan bongkak dan tanpa rasa bersalah menempelak YB Zul. Celaka punya DAP!!!!!!!!!

Tai said...

Baru hang tau DAP tu celaka? Bukan setakat celaka, sial!

Anonymous has left a new comment on the post "
KONTRAK SOSIAL PAS-DAP":

Entah lah...ingatkan PAS boleh menjadi dominan dalam PR ketika UMNO lemah, tapi...nampaknya PAS tak boleh diharap. Penipu! Lembik! Cakap je nak pertahankan
Islam. Paling bengang bila ahli Parlimen Pas hanya senyap bila Chong Eng (kafir betina DAP) dengan bongkak dan tanpa rasa bersalah menempelak YB Zul. Celaka
punya DAP!!!!!!!!!

Anonymous said...

TUDUHAN PENULIS BANGANG NI YANG KATA PAS SUDAH BERUBAH....Saya jawab: PAS BERUBAH SEIRING PERKEMBANGAN SEMASA. TETAPI, MEMINJAM UNGKAPAN ALLAHYARHAM USTAZ FADHIL NOOR, PAS TIDAK PERNAH TERKELUAR DARI ORBIT ISLAMNYA. DASAR MENEGAKKAN ISLAM TETAP TIDAK PERNAH BERUBAH. RUJUKAN PAS KEKAL IAITU ALQURAN, SUNNAH, IJMA DAN QIAS... UMNO BERUBAH DARI ISLAM HAKIKI KEPADA ISLAM HADHARI YANG SESAT LAGI MENYESATKAN. PEMIMPIN UMNO NAIK ATAS SOGOKAN WANG RINGGIT. PEMIMPIN UMNO DI ANGKAT MELALUI JALAN HARAM. MAKA YB YB UMNO SELAMANYA MAKAN DUIT HARAM..(RUJUK UCAPAN TOK GURU NIK AZIZ, MENTERI BESAR KELANTAN) MENGENAI NEGARA BERKEBAJIKAN (WELFARE STATE)...Saya jawab: IDEA MENUBUHKAN NEGARA BERKEBAJIKAN NI BUKAN DATANG DARI DAP ATAU PKR!! IA ADALAH IDEA PIMPINAN PAS. JADI, KALAU NAK KATA PAS TERIKUT IKUT DENGAN KEHENDAK DAP...PENULIS NI MEMANG BANGANG SUNGGUH LAH.. MENGENAI LADANG BABI DI KEDAH....Saya jawab: INI JUGA FITNAH YANG DI JAJA OLEH MEDIA ARUS PERDANA YANG DI TUNGGANGI OLEH UMNO. MANA ADA USTAZ AZIZAN BAGI KEPUTUSAN MUKTAMAD MENGENAINYA! !!!!!!! PASAL KONSERT PULA...Saya jawab: DEWAN PEMUDA PAS PUSAT BERMATI-MATIAN MENDESAK AGAR KONSERT DIHARAMKAN DI SELANGOR. TAPI, SUNGGUH MALANG APABILA ORANG YG DUDUK DI ISTANA SANGGUP MENJADI TALIBARUT UMNO/BN LALU MEMUTUSKAN AGAR KONSERT DITERUSKAN.. SATU PERKARA YANG SAYA BOLEH HARGAI PENULIS INI IALAH APABILA DIA MENGIKTIRAF ALLAHYARHAM ASSYAHID IBRAHIM LIBYA SEBAGAI PEJUANG...SAYA BERSYUKUR DIATAS PENGIKTIRAFAN PENULIS INI KERANA ASSYAHID IBRAHIM LIBYA BERJUANG MENENTANG TAGHUT YANG DIPELOPORI OLEH UMNO/BN. ERTINYA PENULIS BANGANG INI MENGESAHKAN BAHAWA UMNO SEMEMANGNYA

Anonymous said...

TUDUHAN PENULIS BANGANG NI YANG KATA PAS SUDAH BERUBAH....Saya jawab: PAS BERUBAH SEIRING PERKEMBANGAN SEMASA.

TETAPI, MEMINJAM UNGKAPAN ALLAHYARHAM USTAZ FADHIL NOOR, PAS TIDAK PERNAH TERKELUAR DARI ORBIT ISLAMNYA. DASAR MENEGAKKAN ISLAM TETAP TIDAK PERNAH BERUBAH. RUJUKAN PAS KEKAL IAITU ALQURAN, SUNNAH, IJMA DAN QIAS...

UMNO BERUBAH DARI ISLAM HAKIKI KEPADA ISLAM HADHARI YANG SESAT LAGI MENYESATKAN. PEMIMPIN UMNO NAIK ATAS SOGOKAN WANG RINGGIT. PEMIMPIN UMNO DI ANGKAT MELALUI JALAN HARAM.

MAKA YB YB UMNO SELAMANYA MAKAN DUIT HARAM..(RUJUK UCAPAN TOK GURU NIK AZIZ, MENTERI BESAR KELANTAN) MENGENAI NEGARA BERKEBAJIKAN (WELFARE STATE)...Saya jawab: IDEA MENUBUHKAN NEGARA BERKEBAJIKAN NI BUKAN DATANG DARI DAP ATAU PKR!! IA ADALAH IDEA PIMPINAN PAS. JADI, KALAU NAK KATA PAS TERIKUT IKUT DENGAN KEHENDAK DAP...

PENULIS NI MEMANG BANGANG SUNGGUH LAH.. MENGENAI LADANG BABI DI KEDAH....Saya jawab: INI JUGA FITNAH YANG DI JAJA OLEH MEDIA ARUS PERDANA YANG DI TUNGGANGI OLEH UMNO. MANA ADA USTAZ AZIZAN BAGI KEPUTUSAN MUKTAMAD MENGENAINYA! !!!!!!!

PASAL KONSERT PULA...Saya jawab: DEWAN PEMUDA PAS PUSAT BERMATI-MATIAN MENDESAK AGAR KONSERT DIHARAMKAN DI SELANGOR. TAPI, SUNGGUH MALANG APABILA ORANG YG DUDUK DI ISTANA SANGGUP MENJADI TALIBARUT UMNO/BN LALU MEMUTUSKAN AGAR KONSERT DITERUSKAN..

SATU PERKARA YANG SAYA BOLEH HARGAI PENULIS INI IALAH APABILA DIA MENGIKTIRAF ALLAHYARHAM ASSYAHID IBRAHIM LIBYA SEBAGAI PEJUANG...SAYA BERSYUKUR DIATAS PENGIKTIRAFAN PENULIS INI KERANA ASSYAHID IBRAHIM LIBYA BERJUANG MENENTANG TAGHUT YANG DIPELOPORI OLEH UMNO/BN. ERTINYA PENULIS BANGANG INI MENGESAHKAN BAHAWA UMNO SEMEMANGNYA TAGHUT!!!!!! !!!
Ulasan TPJ PAS Sabah..

Anonymous said...

kpd Anonymous yg suka maki lagi...

Hang ni fakta ada.. tp buktinya mana? siap melibatkan org istana pulak tu.... kalau setakat menaip panjang lebar, cakap org ni nak pejatuh org tu, pas tu maki2 lagi sapa hang nak jatuh hukum halal or haram.

kalau la PAS memerintah satu hari nanti aku rasa sapa2 yg berurusan kat meja pertnyaan mesti di penuhi makian sbbnya.. dah dipupuk dari pemimpinnya sejak azali lagi (dah 2x aku baca org "PAS" maki kat sini tp kali ni ada pangkat la pulok - TPJ PAS Sabah ) khikhikhi

Tai said...

Biasalah encik orang Pas. Dah sedia maklum. Suka dok maki orang, pecacai orang, biasalah tu. Kita nak kata apa? Tok guru dia pun kata, tuhan mencarut. Jadi, kita pun, sedia maklumlah encik. Siap mengkafirkan orang lagi.

Saya rasa, siapa yang nak bagi komen kena ada i d lah encik. Anonymous ni, payah.

Pok Nik Klate said...

Tak payahlah mempunyai IQ yang sangat tinggi sekarang utk menilai kemana hala dan tuju perjuangan PAS. Kalau masih ada lagi yg tidak berapa sedar yg PAS telah terpesong tersangat jauh dari lndasan perjuangannya..org2 ini saya nak katakan bukan bodoh tapi "biol". Tak payah nak menggaji mereka yg ada PhD buat hipothesis tentang keterpesongan PAS..tapi cukuplah merka2 yg undergarduate asalkan mereka ini minat memerhati dan mengkaji keadaan politik semasa.

Bodoh sangatlah nak katakan bahawa PAS berubah selari dengan perubahan zaman..berubah apa kalau kearah lebih teruk dan lebih jelek?? Maknanya PAS sudah dikuasai oleh mereka2 yg cintakan dunia dan takutkan akhirat.. Tak usah bercakaplah pasal PAS di negeri lain..sebab diperhatikan PAS dinegeri ambo pun terbalik kuang.. mujurnyo PAS Kelantan ni ada TG Nik Aziz yg mana boleh dibuat sandaran barang seketika.. Sebab itulah Nik Aziz kata beliau tidak boleh berhenti dari jawatan MB kerana keadaan politik semasa. Politik siapa?? Politik UMNO?? Politik PKR?? Politik DAP?? Tidak lain dan tidak bukan adalah keadaan politik PAS sendiri..dengan kumpulan Erdogannya yg menyusun langkah utk memerangi kumpulan ulama di pemilihan tahun hadapan.. Tok Guru berada dipersimpangan.. antara Husam yg sentiasa memberi nasihat yg salah kpd beliau tetapi mujurlah anakanda beliu sentiasa membetulkan kembali pemikiran beliau..

Wahai ahli PAS..buka mata dan buka minda..Fikirlah siapa yang merosakkan PAS? UMNO? DAP? atau PKR? Barangkali Anwar Ibrahim tersenyum girang kerana separuh usaha beliau utk meng"PKR"kan PAS telah membuahkan hasil.. Hanya tinggal halangan besar ialah golongan ulama dan golongan muda profesional yg menyokong ulama yg masih tidak dapat ditunduk oleh Anwar..

Mereka2 yg menyokong sangat perjuangan Anwar..maka kamu bukan ahli PAS sejati..Kamu merupakan ahli2 atau penyokong2 PAS yg bermuka-muka..cintakan dunia dan ganjaran duniawi semata2..

Wallahualam..

Tai said...

Betul tu encik. Tadi kat Buletin utama ada laporan khas tentang Pas. mereka temuramah seorang ahli tulen Pas. Ahli tulen Pas ini begitu sekali kecewa dengan keadaan Pas sekarang.

Pok Nik Klate
has left a new comment on the post "
KONTRAK SOSIAL PAS-DAP":

Tak payahlah mempunyai IQ yang sangat tinggi sekarang utk menilai kemana hala dan tuju perjuangan PAS. Kalau masih ada lagi yg tidak berapa sedar yg PAS
telah terpesong tersangat jauh dari lndasan perjuangannya..org2 ini saya nak katakan bukan bodoh tapi "biol". Tak payah nak menggaji mereka yg ada PhD
buat hipothesis tentang keterpesongan PAS..tapi cukuplah merka2 yg undergarduate asalkan mereka ini minat memerhati dan mengkaji keadaan politik semasa.

Bodoh sangatlah nak katakan bahawa PAS berubah selari dengan perubahan zaman..berubah apa kalau kearah lebih teruk dan lebih jelek?? Maknanya PAS sudah
dikuasai oleh mereka2 yg cintakan dunia dan takutkan akhirat.. Tak usah bercakaplah pasal PAS di negeri lain..sebab diperhatikan PAS dinegeri ambo pun
terbalik kuang.. mujurnyo PAS Kelantan ni ada TG Nik Aziz yg mana boleh dibuat sandaran barang seketika.. Sebab itulah Nik Aziz kata beliau tidak boleh
berhenti dari jawatan MB kerana keadaan politik semasa. Politik siapa?? Politik UMNO?? Politik PKR?? Politik DAP?? Tidak lain dan tidak bukan adalah keadaan
politik PAS sendiri..dengan kumpulan Erdogannya yg menyusun langkah utk memerangi kumpulan ulama di pemilihan tahun hadapan.. Tok Guru berada dipersimpangan..
antara Husam yg sentiasa memberi nasihat yg salah kpd beliau tetapi mujurlah anakanda beliu sentiasa membetulkan kembali pemikiran beliau..

Wahai ahli PAS..buka mata dan buka minda..Fikirlah siapa yang merosakkan PAS? UMNO? DAP? atau PKR? Barangkali Anwar Ibrahim tersenyum girang kerana separuh
usaha beliau utk meng"PKR"kan PAS telah membuahkan hasil.. Hanya tinggal halangan besar ialah golongan ulama dan golongan muda profesional yg menyokong
ulama yg masih tidak dapat ditunduk oleh Anwar..

Mereka2 yg menyokong sangat perjuangan Anwar..maka kamu bukan ahli PAS sejati..Kamu merupakan ahli2 atau penyokong2 PAS yg bermuka-muka..cintakan dunia
dan ganjaran duniawi semata2..

Wallahualam..

Anonymous said...

itula akibatnya kalau asyik tengok TV#, baca utusan meloya dan baca berita hairan... yg salah dikatakan betul yg betul dikatakan salah..

Tai said...

Apa kurangnya kalau asyik baca harakah Daily, malaysia Kini dan Malaysia today yang suka memutar-belit dan Malaysia Today juga sanggup menghina islam? Samalah kan encik? Dua kali lima jugak.

Anonymous has left a new comment on the post "
KONTRAK SOSIAL PAS-DAP":

itula akibatnya kalau asyik tengok TV#, baca utusan meloya dan baca berita hairan... yg salah dikatakan betul yg betul dikatakan salah..

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung