PAS SUDAH TIDAK RELEVAN PERJUANG ISLAM

on Tuesday, November 25

1. INGATHKAH kita betapa dahulu, tidak berapa lama dahulu, mereka kata Badawi di Arab bela Unta,Badawi kat Malaysia bela Babi...Ingatkah kita lagi?

2. La ne...Allah SWT nak tunjuk kot, sapa pulak nak bela Babi di Negeri Jelapang Padi...Semoga kita sedar jika Allah SWT nak tunjuk sikap munafik orang-orang PAS itu , cakap tak serupa bikin, inilah agakya Allah SWT buktikan siapa mengata siapa kena. Wallahuallam...

3. Hari ini PAS TIDAK BOLEH LAGI MENGAKU SEBAGAI PARTI YANG ISLAMIK, PARTI YANG NAK MENEGAKKAN NEGARA ISLAM, ATAU PARTI YANG NAK MENEGAKKAN HUKUM ISLAM di Bumi Malaysia.

4. Pada hari ini SIAPA dalam PAS BERANI BERCAKAP DALAM PARLIMEN ATAU DEWAN UNDANGAN NEGERI , nak tubuhkan Negara Islam? Siapa dalam PAS berani bercakap nak buat Hukum Hudud dalam Parlimen?

Nak harap Ketua Pemuda PAS yang gila glamour tu ( baru-baru ini merelakan dirinya ditahan polis ( kempen ati-ISA) sebab nak tunjuk pada ahli PAS dia ada buat kerja. Bkan dia menentang pun, hanya berlenggang kangkung je pun. Esok masuklah berita Harakah Ketua Pemuda PAS kena tahan berjalan kaki depan pihak polis je pun... Saja nak tunjuk ada buat kerja, kalau tak, tak ada isulah Ketua Pemuda PAS ne...

Cuba minta dia bentagkan CITA-CITA NEGARA ISLAM dan PELAKSANAAN HUKUM HUDUD di Parlimen...Ada berani? Kata pejuang Islam? Pejuang Islamkah atau Pejuang nak Glamour?

Lihatlah betapa jauhnya Beza YB Zulkifli dengan Ketua Pemuda PAS yang mengaku Parti Islam ini...

5. Hari ini PAS ada Ahli Bukan Muslim dan mereka sudah menuntut supaya kumpulan mereka diiktiraf sebaris dengan Pemuda, Muslimah, Dewan Ulama PAS. Maknanya mereka juga mahu mejadi Pembuat Dasar parti! Inilah Agenda Yahudi Timur yang PAS tak nampak.

6. Hari ini PAS dalam Pakatan Rakyat seperti Diikat tangannya, Disumbat Mulutnya, hanya boleh mengangguk-angguk sahaja apa yang DAP dan PKR putuskan. Sedihnya, dalam PAS sendiri ada Geng Husam Erdogan yang selalu bersetuju dengan DAP dan PKR.

7. Perhatikanlah, bagaimana mereka berjaya mendesak perletkakan jawatan Timbalan Pesuruhjaya II PAS Selangor, semua akibat desakan DAP dan PKR Selangor yang lebih kuat berbanding Datuk Hassan Ali yang takt nak tegur MB Guthrie dan Kumpulan Teresa Kok/Ronnie Liu dalam Kerajaan Selangor. Paling jauh pun tindakan berani Datuk Hassan Ali ialah menyendirikan dirinya jauh-jauh dari MBGuthrie. itulah kemampuan PAS sekarang ini.

Diberitahu oleh rakan penulis di Kota Bharu, Tuan Guru Nik Aziz bukan lagi Penasihat PAS...

7b. Kesimpulannya mudah , PAS SUDAH TIDAK RELEVAN SEBAGAI PARTI ISLAM...

6 Komen:

Anonymous said...

PAS KEMBALI KE TAKUK LAMA?

Panglima Perang Cyber said...

Tahniah semakin maju blog tuan. Dan semakin pedas berapi juga nampaknya..

Ada masa join team blogger pembela negara secara maya.

salam perpaduan.

Anonymous said...

Itu lah akibat nya bila nak mendapatkan kuasa dan berselindung di sebalik nama Agama. Ini lah golongan-golongan yang menyebabkan orang benci pada umat islam, benci pada agama islam, benci pada undang-undang islam. ini lah golongan-golongan yang mengotorkan imej pakaian jubah dan serban. ini lah golongan-golongan yang menjijik kan.

Anonymous said...

siapa yg lebih layak UMNO atau PAS yg boleh perjuangkan Islam? fikir2 kan

Anonymous said...

Salaam,

PAS memang dalam bahaya, maksud saya PAS yang sebenar. Pemimpin dari kalangan ustaz2 dalam PAS tidak sedar atau kalau sedar pun tidak berupaya mengekang kemaraan geng2 Erdogan yang pro Anwar dan DAP. Perjuangan jihad negara Islam terhakis sikit demi sedikit. Kini barah dalam PAS itu telah membesar dan kronik.

Kita mesti membuat persediaan untuk menentang PAS dalam masa akan datang, dimana PAS waktu itu adalah satu bentuk parti politik yg berbeza dengan yang sekarang. Puak2 Erdogan kini menguasai PAS. Dalam beberapa tahun yg terdekat mereka bakal menjatuhkan kepimpinan ulama dalam PAS. Golongan Erdogan dan professional akan mengambil alih.

Bila itu berlaku 'compromise' PAS dengan DAP dan PKR akan menjadi-jadi. Sekiranya dalam polisi kepimpinan ulama skrg pun mereka macam lembu dicucuk hidung, bayangkan waktu itu pula. Saya melihat ketika itu mereka merelakan diri mereka dipimpin oleh PKR dan DAP.

Anasir macam tu memang ada sekrg ini majoritinya daripada kalangan kump Erdogan. Ada sorang mamat berdarah arab tu sentiasa mengeluarkan kenyataan yang akan menjadi sedap didengar oleh puak2 DAP walaupun bertentangan dengan polisi majlis syura sendiri. Dia ni pun dah ada banyak kes2 dimana dia mendahului majlis syura. Tetapi tiada tindakan diambil. Mungkin dia kebal ataupun sistem reward and punishment dalam PAS ni memang tak ade. Kalau dia boleh melawan majlis syura yang lain pun bolehlah.

Kita juga terpaksa menampung beban yang ditinggalkan oleh PAS kelak. Shift burden dimana PAS akan meninggalkan banyak perjuangan2 Islam yang dulu diperjuangkan. Nik Aziz dan Hadi Awang pun hujung2. Setakat Harun Din tu puak2 Erdogan ni mudah saja nak uruskan nanti.

Sekiranya apa yang saya taipkan ini ditakdirkan berlaku, mungkin wujud pula perpecahan dalam PAS itu sendiri. Akan ada pula parti baru.

Wallahua'lam

Anonymous said...

UMNO lagi tidak layak perjuangkan Islam, kalau perjuangkan RM layak la

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung