ERDOGAN=PEREZ=OBAMA=ANWAR

on Wednesday, February 4

1. RAMAI melihat kelantangan Erdogan di Davos sebagai kemenangan ke atas Israel. Ramai tidak sedar bahawa ini adalah satu usaha untuk potretkan Erdogan sebagai hero negara Arab.
Walhal Turki berusaha menjadi negara Eropah(NATO) dan menggunakan Euro.

2. Namun sebaliknya ia hanyalah lakonan dan sandiwara antara Peres=Erdogan=Obama. Mereka sangat berjaya menipu umat Islam.

3. Kita kena sedar Perez tiada kuasa di Israel, Peres hanya Presiden Boneka.

4. Yang berkuasa memberi arahan hanyalah Ehud Barak, Benjamin Nentanyahu, dan menteri wanitanya Lipzi.

5. Dengan kejayaan Amerika melalui Erdogan(Turki adalah Proksi Amerika di Arab) menghancurkan Reputasi Peres, maka rakyat Israel ada alasan kuat untuk menukarkan Presiden Israel kepada sama ada Ehud Barak atau Benjamin Nentanyahu.

6. Jika Parti Likud pula menang, maka Lipzi yang sekarang Menteri kanan mempunyai kuasa yang besar bila dilantik sebagai PM Israel untuk menghancurkan Palestin.

7. Anda perlu ingat, Erdogan melalui Anwar Ibrahim telah ke Washington University (2007) untuk bertemu Presiden Amerika, apakah tujuannya?

8. Sebelum PRK Kuala Terengganun baru-baru ini, Anwar memaklumkan kelewatan dia datang membantu PAS adalah kerana ada urusan penting di Turki.

9. Anwar pernah berbangga bahawa dia adalah penasihat kerajaan Turki.

10. Di Malaysia, oleh kerana orang sangat marah dengan kumpulan Erdogan, maka Anwar berjaya selamatkan kumpulan Erdogan ini apabila terpujanya Erdogan sebenar di luar sana!

Mungkin anda tidak bersetuju dengan analisis saya.

11. Apakah jawapan anda, bilamana tempoh hari Anwar menyembunyikan diri di kedutaan Turki? Bolehkah anda membacanya? dengan analisis di atas?

Al-Azharri Siddiq Hj Kamunri.

3 Komen:

Pemuda UMNO Permatang Pauh said...

Anwar akan cuba mempotretkan dirinya sebagai orang yang menasihati Erdogan membuat kenyataan menempelak Israel. Padahal semua orang tahu Anwar tidak akan berani menempelak Yahudi, Israel dan Amerika.

www.permatangpauh2u.com

andri said...

mak cik ndak boleh sangka buruk. awak orang indon cukup percaye Erdogan. Tidak ada yang berani seperti Erdogan even MAlaysia sendiri

PEMUDA PAS KEMAHANG 1 said...

Apapun analisis anda, atau propaganda yang anda cuba selitkan disini, yang pasti ENDORGAN TELAH LAKUKAN APA YANG SEPATUTNYA bagi seorang Islam lakukan. Sekurang-kurangnya dia berani bersuara. Nak harapkan Perdana Menteri Malaysia berbuat demikian? jauh panggang dari bara rasanya.

Yang jelas, kalaupun itu mungkin lakonan sebagaimana analisis prasangka anda, tetapi yang lebih penting 'LAKONAN' ITU DAPAT DIDENGAR ATAU DILIHAT OLEH SELURUH ISI DUNIA.

Cuma yang musykil bagi kami disini, apa tujuannya Pemuda Umno/BN buat demo depan Kedutaan Palestin tu? Kenapa tak buat depan Kedutaan Amerika, kan Amerika yang jadi tulang belakang Yahudi Laknatullah? Kamu takut? Atau pengampu?

www.pemudakemehe1.blogspot.com

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung