CUTI=DICUTIKAN=DIPECAT=ADUN BEBAS

on Monday, March 23

1. PEMECATAN ( istilah lebih sesuai kot ) Timbalan Ketua Menteri 1 dalam parti & kerajaan bukanlah mengejutkan. Cuma sedih kepada dia apabila sebab-sebabnya berbeza-beza. Ketua Menteri kata dia bercuti,kemudian cutinya pula dipohonkan dan diarahkan oleh DS Anwar. Kemudian dikatakan nak sambung belajar pula, kemudian DS Anwar mengatakan dia tidak membuat apa-apapun untuk untuk menjaga kepentingan orang Melayu Pulau Pinang..

2. Kasihan Fairuz, cutinya dipohon oleh orang lain, sebab dia letak jawatan dijawab oleh orang lain, suaranya semuanya orang lain yang wakilkan bercakap...inilah demokrasi dalam Pkr,jika anda di tempat Fairuz anda tidak boleh bercakap, hanya pemimpin defacto saja boleh bercakap..

3. Berita disampaikan, Fairuz bakal menjadi ADUN Bebas. Fairuz dikatakan mengalami apa yang dialami oleh mantan Exco-exco PKR Perak yang meletak jawatan itu. Sukar bersuara mempertahankan kepentingan agama Islam & bangsa Melayu dalam mesyuarat exco yang dimonopoli oleh DAP.

4. Jika Fairuz keluar Pkr, kita akan dengar bermacam-macamlah tuduhan konon dia dicoleklah, diugutlah, dibayarlah dan sebagainya. Sepatutnya mereka bermuhasabah kenapa Yb Fairuz ( jika ) , YB Osman, Yb Jamal, Yb Nazarudin, Yb Hee keluar Pr...

5. Pertemuan DS Najib-Hj. Hadi tidak berapa lama lagi bakal menjawab isu kerajaan perpaduan BN-Pas.

6 Komen:

Anonymous said...

Apa komen sedara jika lantik saja Anwar jadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia bawah Najib? Dia ada pengalaman banding Hj Hadi?

Generasi Pejuang Bangsa said...

anwar mungkin tidak kerana kes liwat nya sedang menunggu .

muhyidin akan menjadi TPM bawah Najib

ramalan sdr mengenai fairuz akan ada kebenarannya .fairuz kemungkinan akan jd BEBAS spt mana ADUN2 di Perak .

Ahmad Zolfi Bin Mohd Yusoff said...

Salam

Dengar cerita disebabkan tidak produktif menjalankan tugas, kena le beliau dicutikan..diletak jawatankan. Mungkin kerajaan PR nak mereka yang mampu menggalas beban yang diamanah kan aje. Kalau semua bersikap macam tu kan bagus...kita sebagai rakyat biasa yang dapat manafaatnya.

P/S:Cuba le baca buka Saya Pun Melayu...oleh Zaid ..

Anonymous said...

Yup..pemimpin yang rasuah, tak buat kerja wajib disingkirkan tak kira daripada PR atau BN.

Pemuda UMNO Permatang Pauh said...

Bukan sahaja sebab tidak produktif menjalankan tugas tapi terbabit dengan pelbagai tuduhan yang lain. Penanti akan kembali ke tangan UMNO dan Anwar akan malu besar.

Tai said...

Ha, hari tu dah kena soal-siasat.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung