2. Jika dulu Anwar membentang bajetnya setiap kali pihak kerajaan membentangkan Bajet tahunan. Sekarang sudah 2x kerajaan memberi Pakej Ransangan...mana Pakej Ransangan Anwar ?
3. Anwar mengejar Pak Lah di Hulu Langat dan mempertikaikan Najib di hadapan Pak Lah. Dikhabar hampir 3 Jam memujuk Pak Lah di situ.
4. Penulis yakin Hj Hadi perlu diberi peluang untuk turut sama mentadbir negara ini mengikut kemampuannya. Banyak mekanisme boleh dilakukan :
a. Meletak jawatan sebagai Presiden PAS pada Jun, 2009.
DS Najib boleh melantik Hj Hadi sebagai Menteri Penuh atas sokongannya kepada kerajaan BN.
b. Menjadi MP Bebas
Seperti Datuk Ibrahim Ali dan bekas MP SAPP, tetap menjadi MP Bebas tetapi memberi sokongan kuat kepada kerajaan BN. Seperti Bekas ADUN PKR/DAP di Perak, tetap menjadi ADUN Bebas tetapi memberi sokongan kepada kerajaan BN.
c. Memastikan Kem Ulama lama PAS memenangi Muktamar Agung PAS Jun 2009 dengan menyingkirkan Kem Erdogan yang berkibatkan DS Anwar.
5. Penulis percaya Hj Hadi mahu memberi sumbangan yang lebih besar kepada agama, bangsa dan negara dengan menjadi ahli kepada kerajaan pusat. Oleh kerana pertemuan/muzakarah/muqabalah gagal atas bantahan Kem Erdogans, Hj Hadi tidak mempunyai ruang untuk bergerak.
6. Apakah khabar pertemuan pertama antara DS Najib= Hj Hadi yang dikatakan akan berlangsung selepas pemilihan UMNO untuk mendengar idea Hj Hadi secara detail...kita tunggu.
6 Komen:
SAYA MENJEMPUT ANDA UNTUK KE BLOG SAYA DAN BACA MENGENAI ISU PANAS DI NEGERI PERAK.
http://parpukari.blogspot.com/2009/03/wira-sejati-dari-perak-malaysiakini.html
Anwar memang tak jangka dan gaya DS Najib memang sukar dijangka.
Pahlawan Bugis !!
Kupasan yg selalu mendahului zaman...tahniah, nice info..
Baguslah kalau melayu dapat bersatu. kami orang cina juga yang beruntung. Ingat, tolong gagalkan rancangan jahat Dap.
DS HAJI HADI MASUK UMNO, JADI MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI HAL EHWAL AGAMA, GANTI ZAHID HAMIDI.
ZAHID(JPM) GANTI NAZRI (JPM).
NAZRI GANTI MUSTAPA (PERTANIAN),
MUSTAPA GANTI NAJIB (KEWANGAN),
NAJIB BALIK KE PERTAHANAN...
DS NAJIB = PM
TS MY = TPM
Dicadangkan Najib melantik dua TPM iaitu satu daripada UMNO (TSMY) dan satu dari PAS (TGHA)
Post a Comment