CADANGAN HJ HADI SERTAI UMNO

on Tuesday, April 21

1. USAHA Perpaduan, penyatuan, muzakarah, muqabalah, kerajaan perpaduan yang diusahakan oleh Tuan Hj Hadi Awang bukanlah pelik.

2. Dari segi psikologi, sebagai orang yang berpengalaman, TGHH sudah melihat dan merasai apa yang dilihat dan dirasai oleh Allahyarham Dato' Asri dahulu.

3. Bukan rahsia lagi, beberapa pemimpin tertinggi PAS bertemu dan berbincang ke arah itu. Hanya ia tertutup dan media gagal mengambil gambar pertemuan itu sahaja.

4. Jika Dato' Asri berani digantung keahlian PASnya, ia kerana beliau hanya takut kepada Allah SWT, bukan takut kepada parti.

5. Ahli-ahli PAS di Pahang sama-sama menyambut dan mengucap Tahniah kepada DS Najib. Alangkah indahnya.

6. Kepada TGHH, bacalah kata hatimu, bukan baca kata hatinya...

7 Komen:

zakiahnaim said...

tidak kira atas nama Perpaduan, penyatuan, muzakarah, @ muqabalah,yg penting Islam n kemakmuran Negara diutamakan..

Panglima Perang Cyber said...

saya setuju Hj Hadi kena ikut kata agama dari kata kata orang itu.

atau orang ini..

bro brotherhood, said...

As-Salam Bro,..
Saya rasa Tuan Hj,Hadi nampak bahaya perpecahan Melayu dan percantuman Cindia yg mungkin mengugat kuasa pentadbiran & pemerintahan Raja2,.. its all goin back to d cycle of History,.. Pas biasa brganding ngan UMNO tapi dulu tak dak Bro AnWar, heheh,..apo nak dikato,.. d worst hav yet to come,.. a simple q fer us to tink,.. who is more powerful, MCA, DAP or 'Clans' i.e d 'KONGSI'?? Ask an honest Chinaman of old generation wat deir 'Kongsi' is secretly doin.. d Chinese r playing mind games n i notice our leader mite not noe wats goin on.. d whisperers r saying,..'d worst have yet to come',.. how to prevent it?? Simple said d whisperers "d Malays have to UNITE & dat means UMNO & PAS have to unite by hook or by crook"..or forever b in regret,.. till den bros,..ciao fer now,..heheh,..wat else can I say,..(",)

'When you philosophically oppose an entire power elite, you cannot help but sound like a conspiracy theorist. Social power is by nature a conspiracy.' ~ Tom N

Anonymous said...

Semoga apa yang dihasratkan selama ini menjadi kenyataan. Mungkin disebalik kemelut politik di Perak ini telah membuka hati pemimpin-pemimpin melayu sama ada dari PAS maupun UMNO nampak akan kepentingan Melayu untuk bersatu ,tak kiralah dibawah Panji mana, PAS atau UMNO kita mesti bersatu untuk menentukan survival bangsa Melayu dan Islam

Gerila Malaya said...

Salam,

Untuk sentimen sekarang ini sy lihat susah juga, orng bawahan PAS lebih memihak kepada sentimen PR iaitu PKR dan DAP rata-ratanya.

Decision maker dalam PAS terbahagi kepada 2 iaitu Erdogan dan puak Haji Hadi. Puak Haji Hadi ni nampaknya semakin pudar dan tersisih dari arus perdana PAS. Puak Erdogan berjaya mengawal suasana dan yang pentingnya Nik Aziz.

Adakah puak erdogan akan kemuncak dalam PAS seterusnya membawa PAS ke jalan yang diingini oleh orang itu?

Saya fikir Haji Hadi terperangkap sekarang ini.

Tuah said...

Slm,

Pkr dengan kerjasama puak Erdogan telah membawa Elizabeth berjumpa dengan Nik Aziz.

Berlakunya peristiwa penyucian imej ini menunjukkan siapa sebenarnya berkuasa di dalam PAS.

Saya tidak menyalahkan Nik Aziz. Fikirannya akan cenderung memandang perkara-perkara positif walaupun ianya singkat. Saya percaya Nik Aziz mempunyai persepsi inilah dia perempuan yang berbogel dalam bilik seorang diri itu.

Cerita Helmi dan hubunngannya telah disekat daripada sampai ke pengetahuannya oleh orang sekelilingnya, iaitu orang yang mengatur pertemuan itu. Maksud politik kumpulan tersebut berjaya dicapai melalui manipulasi itu.

Gerila Malaya said...

CONFIRMED BEYOND REASONABLE DOUBT, ada kumpulan yang mempengaruhi TGNA!!!!!

http://nikabduh.wordpress.com/2009/04/24/kerja-kerja-bodoh-dalam-pas/#comment-2891

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung