GILA KUASA = BESAR KEPALA

on Thursday, April 16

1. KEGAGALAN ANwar memberi nama TKM 1 akhirnya dijawab dengan Perletakan Jawatan Fairuz. Satu lagi by election.

Apakah Pertambahan hampir 70% Pengundi Melayu Menyokong UMNO dalam By Election Bukit Gantang akan merebak ke Penanti!

2. Kisah Anwar mempermainkan Lim Guan Eng, sama dengan Projek 916 Anwar yang mempermain-mainkan rakyat Malaysia dan dunia.

3. Lim Guan Eng Menebalkan Mukanya semasa bertemu wartawan dan tidak lagi mahu berjanji memberi tempoh.

4. Jika masalah TKM 1 pun Anwar tak mampu selesaikan, apakah Kewibawaan Anwar untuk menjadi PM.

5. Penulis diberitahu oleh Tun Abdul-Rahman Ya'akub, Mantan YDP & KM Sarawak, katanya,: Anwar memang gila, Anwar pernah mendesak anaknya YB Nora supaya YB Nora menulis surat kepada Anwar menyatakan sokongannya kepada Anwar.

' Gila Kuasa dan Besar Kepala',  kata Tun Abd. Rahman Ya'akub.

6. Kata Tun lagi, semasa beliau menjadi Menteri Pelajaran dahulu, Anwar ketika itu masih bersekolah di UM sudah menunjukkan sikap sombong dan ego.

7. Tun berkata, Tunku Abd. Rahman pernah berkata "...biarlah Kelantan di perintah PAS, ...Melayu juga, tak usahlah kacau..." begitulah undestanding Tunku Abd. Rahman bila bercakap pasal Kelantan.

(....AKAN MENYUSUL TEMURAMAH EKSKLUSIF PENULIS DENGAN TUN ABD. RAHMAN YA'AKUB ...)

4 Komen:

nalapambu said...

Mula2 TDM dipaksa berundur, UMNO sudah berada dalam keadaan parah, digantikan dengan DSAAB yang kunun nya "Mr.Clean", Satu penggal sahaja, "Mr.Clean" memerintah UMNO hampir tumbang pada PRU12.

Riyuh rendah pencacai2 UMNO menyalak menghalau DSAAB supaya segera berundur juga. Kunun untuk selamatkan UMNO.DSAAB berundur dan DSNTR pula ditabalkan sebagai Presiden UMNO yang ke6.

Malangnya UMNO masih tidak berubah, rakyat masih meminggir kan BN/UMNO, 5 PRK diadakan, BN/UMNO cuma menang 1 kerusi sahaja - itu pun di kawasan perintah BN/UMNO yang paling mundur.Hari ini keadaan BN/UMNO makin bertambah parah.

Tan Seri Muhyiddin Yassin TPM menyatakan bahawa BN/UMNO cuma ada masa DUA tahun sahaja untuk di pulihkan.Malang nya pencacai2 UMNO masih lagi TIDAK SEDAR dan masih tidak mahu mengaku bahawa BN/UMNO sudah NAZAK.

Kiaramas,KL said...

Saudara,

saya berpendapat Fairuz memang ada locas standi, dia sedar dia buat sila[, sebab itu dia cuba lari ke Singapura, malangnya kena tahan di Tambak.

Anwar nampaknya menggunakan semua ahlinya untuk dikorbankan, asal dia selamat,

Fairuz jadi kambing hitam, benarkah alasan nak sambung sekolah berhenti jadi TKM. Kenapa sebelum PRU12 pi blajar? Sangat tak masuk akal. Sebab itu tiada sapa berani nak jadi TKM 1, sebab takut diperbodohkan oleh Anwar. Sapa tak kenal anwar?

kedahlane said...

satu artikel menarik, apakah pengundi melayu di penanti masih menyokong pkr atau kembali ke umno, bergantung kepada banyaknya janji manis anwar di p pauh antaranya janji menghapuskan tol di sbrg jaya yg hingga sekarang masih ada lagi, dengar cerita beberapa YB PKR di Kedah pulak nak kuar...antaranya exco sorang tu yg ketua bahagiannya dia dh suruh kuar dulu..

Anonymous said...

Tapi orang melayu pulau pinang ni memang ramai sukakan parti mata satu, mungkin mereka dah ditarbiyah baik punya oleh mat2 saleh yang berbugel2 kat pantai tu..

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Buku Tun Mahathir

Bakal Diterbitkan