SIAPA PERDANA MENTERI SEBENAR

on Wednesday, April 22


1. Kenapa YB Saifudin Nasution bertemu Walter Chia, Setiausaha Pertama Pesuruhjaya Tinggi Singapura ketika Pilihanaraya Kecil di DUN Bukit Selambau pada 2 April 2009?

2. Siapa arahkan? Apa dibincangkan? Adakah apa-apa perjanjian dan pertukaran?. Benarkah pertemuan Tian Chua dengan George Soros diatur oleh Walter Chia?

Apa perbezaan pertemuan HJ Hadi dengan Pak Lah, Dr. Khir Toyo dengan Dr. Hasan...dan beberapa pemimpin UMNO-PAS sepanjang setahun dua ini...

3. Penulis teringat zaman Lee Kuan Yew dahulu, meminta pertolongan Pesuruhjaya British di Tanah Melayu kerana tidak bersetuju dengan Perdana Menteri Tunku Abd. Rahman.

4. Penulis juga Teringat zaman Lee Kuan Yew meminta bantuan Duta Amerika untuk meminta bantuan menghadapi Tunku Abd. Rahman.

Kisah selanjutnya, bacalah buku-buku Lee Kuan Yew. Anda akan dapati Lee Kuan Yew berkali-kali mengadu kepada British dan Amerika.

5. Malah, semasa pertemuan penulis dengan Tun Abd. Rahman Ya'kub, Lee Kuan Yew membahasakan dirinya sebagai Perdana Menteri! walaupun Perdana Menteri sebenar ialah YTM Tunku Abd. Rahman. Al-Fatihah kepada Tunku.

6. DS Anwar sebagai Pemimpin De Facto perlu menjawab semua isu ini, tetapi pemimpin defacto hanya berdiam diri sahaja.

1 Komen:

peminat said...

mINTA aNUWAR JELASKAN...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Buku Tun Mahathir

Bakal Diterbitkan