SYARIKAT MELAYU TIDAK MAMPUKAH?

on Sunday, April 26

1. TENGAHARI tadi penulis terserempak seorang dua bukan Melayu memasang kain rentang di bandar Kajang, antara lain maksudnya hentikan kroni pengurusan air Selangor, hentikan rompak air Selangor dengan lambang Kerajaan Negeri Selangor.

2. Bagi penduduk Selangor & KL, bertahun-tahun rasanya Syarikat Bekalan Air Selangor ( SYABAS ) yang diterajui oleh orang Melayu tiada masalah. Rakyat bawahan menikmati air dengan baik, dan jika sudah baik rasanya tidak perlulah ditukar.

Hanya Syabas perlu menambahbaik lagi kualiti air, dengan menukar paip-paip yang sudah lebih 30 tahun atau menambahbesar paip kecil kepada paip besar.

3. Sebenarnya, pandangan penulis ialah isunya Apakah kerajaan Selangor sudah tidak mampu memberi air percuma 20Liter kepada rakyat Selangor ?

4. Rakyat Selangor Tidak dimaklumkan Perjanjian antara Kerajaan Negeri Selangor dengan pihak Syabas, sampai bila air percuma 20 Liter itu, adakah perjanjiannya setiap 2 Bulan, setahun atau sepanjang tahun ?

5. Apakah maksud untuk mengambil alih pengurusan air Selangor, maknanya Kerajaan Selangor sudah tidak mampu memberi 20Liter air percuma kepada rakyatnya.

6. Janganlah jadi seperti hari ini, dahulu sebelum menang semuanya boleh belaka, apabila sudah menang dan menjadi kerajaan semuanya sudah tidak boleh pula.

2 Komen:

putera said...

PkR BKNLH KJAAN YG BAIK ..SLGR AKN JAHANAM ..SKG MK NK GASAK HRTA YG ADA KAT SLNGR... MANA LARAT NK BG RAKYAT FREE ITU INI.. PNGUNDI SLNGOR DH TERTIPU .. SKG AMEKLAH HABUANYE.. TGN2 HITAM DIBLKG MB YG MNGUASAINYE.. TAK IKUT SALAH.. IKUT PUN SALAH.. HAHA.. MSIH X NMPK KE...

Melayusedar said...

kalau dah berjanji mana lagi anwar nak tarik balik janji kepada bukan melayu, bagi aje semuanya kepada roket..PLUS, SYABAS, TNB, PROTON, KHAZANAH , nasib baik Allah selamatkan Malaysia, kalau tidak dah diberinya anwar tu kepada mereka-mereka yang meminta...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung