JARUM HALUS

on Wednesday, May 6

1. JIKA Husam menang Timbalan Presiden PAS Jun ini, maka cengkaman Anwar ke atas PAS semakin dominan, dengan Kamarudin Jaafar sudah memegang SU Agung.

2. Pusingan kedua pada tahun hadapan ialah Husam berpeluang bertanding jawatan Presiden, maka bermulalah 'pensekularan' PAS oleh kumpulan Erdogan Pro-Anwar.

3. Hanya Nik Abduh sedar keadaan ini, sebab itulah sebelum ayahnya bersara Nik Abduh berasa bertanggungjawab untuk mendedahkan proses sekularisasi PAS ini melalui slogan Pas For All, bukan lagi Membangun Bersama Islam atau Negara Islam. Kedua-dua slogan ini sudah berkubur.


4. Kelab Penyokong PAS ( KPP )
merupakan elemen dari luar yang akan merosakkan PAS dan orang Melayu dalam PAS. KPP umpama jarum halus, mereka akan masuk ke mana-mana pertubuhan Melayu, menyokong dan memberi dana, menjadi sebahagian daripada mereka , dan seterusnya menuntut itu dan ini.

5. Setakat ini 2 tuntutan KPP yang pernah disuarakan , iaitu menjadikan KPP sebuah sayap yang sama penting dengan Pemuda yang berperanan membuat keputusan, dan tuntutan kedua mempersoal kenapa timbulnya ' kerajaan perpaduan ' UMNO-PAS.

6. Di seluruh negara, mereka mula memasuki persatuan-persatuan penduduk Melayu, persatuan remaja, memberi dana, yang akhirnya mereka terbersetuju untuk mengundi mereka dan menolak UMNO ataupun PAS, dua parti dominan Melayu dan Islam.

7. Hanya mereka yang sedar akan mengerti. Sila baca buku " The Chinese Dilemma " dan " The Crisis Identity of Malaysia " tulisan Lim Kit Siang.

1 Komen:

ex-pas said...

hampir 50% pengaruh erdogan sudah menyelinap dalam pas, bolehkah dihalag kemaraan mereka? selepas hadi dan nik aziz, amat jelas pas akan dikuasai tangan2 anwar...anwar perusakk

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Buku Tun Mahathir

Bakal Diterbitkan