PERANCANGAN PALING RAPI

on Tuesday, May 26

1. PEMBERIAN semula kereta rasmi kerajaan negeri kepada Kerajaan negeri Perak menandakan kepasrahan, penamat & berakhirnya perebutan jawatan ekskutif tertinggi di negeri Perak.

2. Mereka sudah akur, sudah dapat menerima hakikat atau sudah membuat muhasabah akan realiti sebenar. Hanya saki-baki sahaja yang masih mencari jalan seperti mogok lapar dan sebagainya.

3. Penarikan diri daripada bertanding Naib Presiden merupakan rentetan kedua proses mengaku tewas, mengaku kalah dan sedar akan kesilapan selama ini.

4. Barangkali kesan setelah ditegur ( sebenarnya dimurka raja ). Menurut peristiwa itu,...While Raja Nazrin took care to speak to them away from the microphone, his advice, which sounded more like an admonishment, was audible over the public address system.The Raja Muda told the duo: “ I don’t want to get involved in this. I just want to give my speech, so respect my speech, when I am giving it. You understand that? If you want to work with me in future, you have to respect my speech, Understand?“ So, go and tell that [to the Pakatan Rakyat state assemblymen who had stood together in front of the royal dais to take their seats “.

5. Oleh kerana keadaan sudah tenang, penulis ingin mencadangkan kepada YB Bebas di Perak supaya menyertai sahaja mana-mana parti komponen BN. Adalah lebih baik kepada negeri jika mereka menjadi ahli komponen BN, berbanding hanya menyokong kerajaan BN.

6. Mantan MB sudah menerima hakikat, sudah pasrah, sudah redha dengan qada & qadar Allah SWT yang menentukan segala yang sudah, sedang dan akan terjadi walau sehebat mana perancangan manusia.

7. Sudah tentu mantan MB sudah belajar daripada peristiwa perancangan paling Rapi mantan TPM akan melantikkan dirinya sebagai PM 16/9/08 akhirnya siapakah yang bisa mengatasi kuasa Allah SWT. Sebagaimana selalu kita diajar, kita merancang namun Allah SWT jua yang menentukannya...bukan begitu

4 Komen:

MamatTaiping said...

Dah terang lagi bersuluh sedara,
tadi pogram dia, rakyat Perak tak dak datang da, org Perak da tau citer sebenarnye, kalau ada election pun meka akan tewas punya..

Anonymous said...

Nak elction kunun, kat penanti pun dah takut, sorile mamattaiping, hang boleh pi mampuih dgn bn pengecut wal penakut tu hahahaha

Anonymous said...

Husan lagi pengecut!

cari said...

asskm..siapa tangan ajaib yang sebenarnya mahukan praya semula di perak ni? berkemungkinan besar akan ada seorang calun melayu yang akan mewakili DAP sama ada di DUN Sitiawan ataupun Pantai Remis. calun ini mempunyai tahap pendidikan yang hebat dan berperawakan agama yang menarik. jika pakatan rakyat ditakdirkan menang lagi di perak maka calon ini berpeluang menjadi MB. jika diikutkan trend pengundi sekarang masih banyak Dun yang PAS masih lagi bermasalah nak menang. takpelah janji PR masih lagi memerintah..hidup suara rakyat dan bakal MB baru nanti.
bersatuislamelayu.blogspot.com

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung