MELAYU BUKIT GANTANG = MELAYU MANIK URAI

on Tuesday, June 30

1. RAKAN kita di Manik Urai melaporkan sudah wujud Perubahan besar di kalangan ahli UMNO, di mana mereka bekerja tidak lagi menunggu arahan, tidak lagi mengharapkan apa-apa imbuhan, mereka datang dan berkampung, tiada siapa menyuruh itu dan ini.

2. Portal Malaysiakini juga melaporkan"....“Petugas Umno tidak menunggu arahan untuk bekerja, malah mereka sejak seminggu lalu sudah datang ke Manek Urai untuk menemui pengundi,” katanya yang enggan namanya disiarkan.

“Saya percaya jika momentum ini dikekalkan, DUN ini akan kembali semula ke pangkuan BN.”....

3. Di PRK Bukit Gantang UMNO memenangi lebih 60% undi Melayu, sebaliknya kemenangan mantan MB dibantu oleh DAP. PAS kalah di kebanyakan pusat mengundi, sebaliknya UMNO hampir menyapu bersih kawasan Melayu.

4. UMNO pernah menang di Manik Urai 2004, dan bukanlah perkara mustahil jika UMNO menang lagi di situ.

5. Harapan penulis ialah Pemimpin-pemimpin UMNO di Kelantan bersatu hati terutama Tengku Razaliegh, Tok Pa, Sazmiah, Annuar Musa, Awang Adek, Pemuda, Wanita, Puteri dan lain-lain hendaklah turun membantu calon UMNO.

Mereka semua akan memberi sumbangan kepada kemenangan UMNO di Manik Urai. Sebaliknya bantuan peimpin-pemimpin luar Kelantan hanyalah sampingan sahaja.

2 Komen:

ahmed murtaza said...

Tahniah sedara di Bernama tempohari, teruskan perjuangan

Jenah,1997 said...

Siddiq hapy dapat jumpa u kat sini, masih handsome ya

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Buku Tun Mahathir

Bakal Diterbitkan