SENARAI KEPIMPINAN PAS = KERAJAAN PERPADUAN

on Thursday, June 11

1. DALAM satu blog PAS yang sudah berpecah-belah penulis dapati ada satu komen menarik bertajuk,..." Pas kena kerja kuat untuk menang di Manek Urai"

1. Refendrum Manek Urai terhadap Unity Goverment.

2. Sudah terang lagi bersuluh ada pertentangan idea antara pemimpin PAS.

3. Walau apa yang berlaku TGNA masih MB, kemungkinan Rakyat Manek Urai akan memberi signal sejauh mana penerimaan mereka terhadap UG.

4. UMNO akan menggunakan isu UG sebaik mungkin untuk menimbulkan kekeliruan yang dimulakan oleh PAS sendiri.

5. Anak muda kelantan diperantauan yang purata umurnya 25-45 adalah menolak idea UG. Mereka akan protes dengan tidak balik mengundi. Mereka tidak bersemangat lagi seperti Mac 2008. Protes mereka ini, sekurang-kurangnya PAS kehilangan 1000 undi.

6. Katakan 10% orang mengundi PAS adalah kerana untuk mengekal Tok Guru memimpin negeri Kelantan. Maka undi mereka adalah mewakili 1200 orang. Perang Saraf kedai kopi akan guna isu UG sebagai penghinaan kepada TGNA. Di Negeri Kelantan, Formula “Tok Guru adalah Hero Kelantan” perlulah diambil kira. Menolak idea Tok Guru adalah Menolak idea mereka. Mengusik jiwa tok guru adalah mengusik jiwa mereka.

Utk kesimpulan mudah ini,

1. Anak Muda Perantauan (AMP)

a) 900 Menyokong PAS dan tidak bersetuju dgn UG.
b) 100 Menyokong menyokong TGNA dan tidak bersetuju dgn UG.

2. Penyokong TGNA (PTGNA)

a) 1100 Penyokong TGNA yang tinggal diManek Urai
b) 100 Penyokong TGNA yang tinggal di Perantauan. (PTGNAP)

Keseluruhannya AMP + PTGNA - PTGNAP = 1000 + 1200 - 100 = 2100 undi.

PAS kehilangan 2100 undi


2. Bagi penulis PAS bukan berpecah-belah, cuma TGHH telah berjaya menyingkirkan tangan-tangan Anwar dan Erdogas dalam PAS. Bagi penulis, PAS perlu kembali kepada jatidirinya, dan itulah yang dilakukan oleh TGHH.

3. Jika Mursyidul Am nak tinggalkan Presiden bukan perkara baru kerana, dahulu Panglima Jihad PAS Allahyarham Ustaz Hassan Adli ( Alfatihah ) pun meninggalkan Presiden PAS dan menyertai UMNO. Selepas itu diubah gelaran daripada Panglima Jihad menjadi Panglima Jahat.

Kalaulah Mustapa Ali, Ustaz Nasrudin Tantawi, Nasharudin,Harun Din, Harun Taib,Bakar Chik,Idris Ahmad, Ustaz Hashim Suboh, Ketua Dewan Ulama dan lain-lain menyertai TGHH sertai Kerajaan Perpaduan UMNO, nak kata mereka jahat jugak ka?

4 Komen:

Unknown said...

salam
PAS ni kalau ahli dia je yang baik kalau orang lain suma jahat,suma buruk.
Kena ada penelitian yang lebih mendalam tentang isu perpaduan ini

anti munafik said...

Bersatu sebagai saudara sesama Islam adalah wajib. Memutuskan persaudaraan bukan umat Nabi Muhammad s.a.w. Jangan hanya bercakap berdegar-degar tentang Islam tetapi memutuskan persaudaraan dengan saudar Islam yang lain, pada masa yang sama boleh pulak bersaudara dengan kafir harbi. Kenapa susah sangat untuk bersatu antara sesama Islam tetapi begitu mudah, bersahabat dengan dap kafir harbi laknatullah.

Anonymous said...

Salaam,

Bengangnye aku dengan geng Erdogan ni, begitu pantas diaorg ni buat pertemuan sulit dgn Nik Aziz. Akhbar cina lapor semalam. Hari ni Nik Aziz dah keluar kenyataan kutuk geng2 kerajaan perpaduan.

Bila nak bersatu macam ni. Geng erdogan ni, nak je penampar muka tu sorang2.

yahoo said...

Isu SIS vs PAS terbaru...
Lawatilah http://bersatuislamelayu.blogspot.com/

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung