TAJAAN-TAJAAN

on Tuesday, June 23

1 PERISTIWA PRESIDEN PAS bersidang akhbar dengan pemimpin de facto Pkr dan Pengerusi DAP di Parlimen merupakan satu cara pemimpin de facto mematahkan suara Presiden PAS daripada meneruskan agenda perpaduannya. Di dalam hal memotong jalan, dia memang bijak dan pantas melakukannya.

2. Bukanlah rahsia lagi bahawa pertemuan-pertemuan pemimpin PAS dan UMNO sudah berlangsung secara sulit sejak keputusan PRU12 , semuanya kerana kesedaran mahu menyelamatkan umat Islam dan survival orang Melayu di Malaysia.

3. Sehingga di Muktamar Agung PAS baru-baru ini, mereka pun sudah menerima tajaan-tajaan contohnya khabarnya dari Puncak Niaga, satu nama yang sinonim dengan kerajaan BN. Apakah bentuk-bentuk tajaan itu berbentuk penginapan di hotel mewah dsbnya , sudah pun berlalu dan menjadi catatan sejarah.

4. Bagi penulis, pemimpin de facto tidak akan membenarkan perpaduan orang Melayu dan umat Islam antara PAS dan UMNO berjaya. Sebaliknya, dengan undi popular PRU12 yg diperolehi PKR kira-kira 1.5Juta + undi popular PAS 1.2Juta + undi popular UMNO 4.3Juta = Pemenangnya ialah DAP.

5. Buktinya PAS= 24, DAP= 28, PKR = 31

6. Presiden UMNO mempunyai sebab untuk yakin dengan kerajaannya.Kekuatan Presiden UMNO ialah tahap kesabaran yang tinggi dan pendengar yang bijak, kata Dato, Zahid Hamidi.

2 Komen:

Genarasi Muda said...

Salam semua...

Nampaknya impian untuk melihat satu proses perpaduan telah berjaya dihalang oleh mereka-mereka yang mementingkan kuasa...

Perpaduan sesama islam dan bangsa nampaknya tidak dapat disatukan tetapi mereka lebih memlih untuk bersama dengan bukan islam.

Tidak memdatangkan masalah untuk kita umat Islam, membentuk perpaduan dengan bukan Islam namun SEPATUTNYA kita perlu membentuk perpaduan sesama Islam terlebih dahulu kemudian baru boleh dengan bukan Islam.

Macam mana Islam nak berkembang sekiranya umatnya tidak mempunyai perpaduan sedangkan bukan Islam boleh duduk semeja menuntut hak-hak mereka....

Panglima Perang Cyber said...

memang benar ! Anwar dan Aziz selagi wujud akan menyusahkan proses perpaduan Melayu Islam.


Kita akan gerakkan usaha sesama kita untuk mendesak perpaduan diwujudkan.

Perpaduan teras kestabilan Malaysia.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung