DUA PILIHAN SAHAJA

on Wednesday, August 12


1. DATUK Dr. Hassan Ali, Exco Kanan dari PAS dalam kenyataan akhbarnya sanggup dipecat dan diambil tindakan disiplin sama ada oleh MB Selangor atau pun pucuk pimpinan PAS.

2. Bagi yang tidak tahu, selepas PRU12 Mac 2008 , Dr. Hassan Ali (PAS) adalah antara pucuk pimpinan PAS yang berbincang dengan Dr. Khir Toyo(UMNO) untuk membincangkan masa depan orang Melayu dan umat Islam Selangor selepas DAP mendominasi pakatan. Dikhabarkan dibincangkan juga kerajaan perpaduan UMNO-PAS peringkat negeri Selangor.

3. Tujuannya sudah pasti jelas, menjaga kebajikan orang Melayu di Selangor dan syariah Islam daripada parti yang menolak penubuhan Negara Islam.

4. Peristiwa hari ini adalah jawapan kepada kebimbangan Dr. Hassan Ali dan Dr. Khir Toyo ketika itu. Mungkin Dr. Hassan Ali ketika itu yakin MB Selangor yang baru akan dapat mempertahankan kesucian agama Islam dan hak istimewa orang Melayu, namun selepas setahun, ternyata semakin hari MB Selangor semakin tunduk dan tidak bermaya menghadapi tekanan-tekanan parti DAP.

5. Bagi penulis, kenyataan akhbar Dr. Hassan Ali tidak lebih daripada sebagai kambing hitam PAS yang terpaksa dikorbankan untuk menjaga hati kekasih DAP mereka di dalam pakatan.

6. Ataupun kenyataan itu hanya helah menagih simpati orang Melayu di Selangor dan umat Islam, kononnya beliau benar-benar serius mendesak YB Ronnie Liu meletak jawatan.Semua ini adalah helah politik sahaja, bukankah Dr Hassan Ali orang politik?

Jika ia bukan Helah Parti politik, Dr Hassan Ali mempunyai Dua Pilihan. Pertama , jika YB Ronnie Liu tidak dipecat oleh MB Selangor, maka pilihan kedua Dr. Hassan Ali ialah beliau yang perlu Meletak jawatan.

Jika tidak semua ini adalah Lakonan dan Helah politik sahaja! Bukankah PAS parti politik? Mereka bukan Tabligh? Mereka berpolitik untuk merebut Jawatan ( macam kes Merebut Jawatan MB Perak, betul kan ).

Mereka berpolitik bukan untuk menegakkan Syariah Islam atau menegakkan Negara Islam, semua itu omong-omong kosong sahaja. Jika tidak percaya, cuba minta mereka desak DAP terima Hukum Hudud ataupun penubuhan Negara Islam?

Anda hakimnya.

3 Komen:

xpas said...

Konon pas berdakwah kepada dap nak ajar pasal Islam, tapi terbalik kot dap yang sumbat eli telanjnag dan beer dalm mulut pas. Itulah, jangan cakap tak serupa bikin. Jangan terima pertolongan syaitan!

bulazbujamil said...

inilah cara fuckatan Riot..
org melayu akan terus dijadikan korban demi kelangsungan politik pemimpin2 mereka

Anonymous said...

[img]http://media1.malaysiakini.com/204/709257f488ad9a08fd285daa9f78b86c.jpg[/img]

kan betul apa yg penulis cakapkan... wayang jaa...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung