MADU DALAM RACUN

on Monday, December 7


1. 19 Ogos 1974 - Menteri Besar Kelantan hari ini, Dato' Nik Aziz Nik Mat berkata dahulu perpaduan antara ahli PAS dan UMNO dalam Barisan Nasional sebagai satu nikmat besar yang diberikan oleh Tuhan kepada orang Melayu.

2. Tambah Nik Aziz lagi, kalau dulu ahli PAS dan UMNO sering bertengkar menghidupkan kehidupan di kampung tidak tenteram, tetapi dengan terbentuknya Barisan Nasional, mereka dapat hidup aman damai.

3. Nik Aziz semasa berkempen kepada calon Barisan Nasional pada 19 Ogos 1974, berdekatan Pengkalan Chepa menyatakan jika rakyat memilih calon-calon lain selain daripada Barisan Nasional sudah tentu akan timbul kesulitan di masa depan.

4. Penulis percaya jika Nik Aziz dapat diyakinkan akan nekmat-nekmat besar perpaduan sebagaimana ucapannya dahulu itu, perpaduan Umno-Pas pada hari ini akan membawa lebih banyak nekmat-nekmat besar itu.

5. Kita sedia maklum , kumpulan Haji Hadi Awang sudah lama mengusahakan perpaduan ini, hanyasanya Nik Aziz menolaknya kerana pengaruh DS Anwar Ibrahim melalui Husam dan Kamarudin Jaafar.

Sekarang pengaruh DS Anwar dalam PAS sudah dibuang satu demi satu oleh Presiden PAS, maknanya usaha perpaduan perlu disambung semula.

6. Kita boleh ambil pengajaran peristiwa yang berlaku kepada blogers pro-Husam yang tidak lagi bekerja di PMBK , dan kini membongkar satu demi satu kepincangan dalam pentadbiran Menteri Besar Kelantan hari ini.

CEO PMBK akan berhenti pada MAC, yang dianggap oleh banyak pihak termasuk blogers Pro-Husam ini sebagai terlalu lama , mengambil masa lebih kurang 100 hari banyak perkara boleh dibersihkan dan diputihkan.

Jika dahulu blogers pro-Husam ini dipuji dipuja oleh PAS kini, ia sudah menjadi madu dalam racun.

7. Nik Aziz terpaksa memilih antara Husam dan Menantunya. Jika dahulu KJ selalu disindir menantu PM kini kena pula kepada menantu MB. Dalam hal ini, Nik Aziz memilih Husam, menantu terpaksa dikorbankan.

Maknanya jika dahulu selalu sahaja membuat tuduhan menantu PM, kronisme, dan sebagainya kini kena sendiri dengan diri sendiri.

8. Ada kawan penulis dalam PAS berkata benarkah Anwar berkata Hudud itu Jumud, Beku dan Kolot...sudah tentu ya kerana buka penulis sahaja yang mendengar ucapannya itu.

3 Komen:

C L J said...

Peringatan untuk simpanan semua sampai bila bila. Madu itu tidak akan ditemui selagi hati tidak pernah merasa cukup.

Muhammad said...

KUNJUNGAN WIDA' KE MASJID AL-FALAH USJ 9
OLEH AL-MUKARRAM AL-QARI
SYEIKH MUHAMMAD JIBREL AL-MISRI

Setelah beliau berpeluang menyaksikan sendiri perjalanan ibadah Qurban di Masjid Al-Falah ini pada hari Tasyriq yang lalu dan bersama-sama meraikan majlis tersebut di sebelah malamnya, maka beliau sekali lagi mensudikan diri bagi merapatkan silaturrahim dengan warga MAF sekaligus mengakhiri percutian beliau di negara ini selama 2 minggu yang lalu. Sebagai wida' buat kali ini, beliau akan berada di MAF,
.
pada:
Khamis 10 DISEMBER 2009
bersamaan
23 ZULHIJJAH 1430h
selepas solat Maghrib.
.
Kehadiran Muslimin dan Muslimat amatlah dihargai.
http://pondokhabib.wordpress.com

cari said...

perpaduan itu dihalang oleh ulama' tersohor

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung