PARTI RAKYAT MASIH WUJUD ? : PARTI RAKYAT MENGAWAL PARTI KEADILAN

on Friday, February 5


1. YB Zuilkifli Nordin dalam satu wawancara eksklusif mempertikaikan Dr Syed Husin Ali dan kawan-kawannya yang kini menguasai sebahagian besar Parti Keadilan Rakyat( PKR). Beliau mempersoalkan mengapa banner-banner di Damansara, Perak, Pulau Pinang dihightlightkan Parti Rakyat bukan Parti Keadilan.

2. YB Tan Tee Beng dalam temuramah terbukanya di Kuala Lumpur baru-baru ini tidak mahu dipanggil YB PKR sebaliknya beliau mahu dikenali sebagai YB Parti Keadilan.

3. Menurut YB Tan Tee Beng, Penggabungan PRM dengan Parti Keadilan sebenarnya satu penipuan oleh Dr Syed Husin Ali. Beliau mempersoalkan jika ia satu penggabungan, mengapa Parti Rakyat Malaysia masih wujud.

4. Khabarnya Mahkamah Tinggi pada hujung tahun lepas juga ada memutuskan bahawa Parti Rakyat masih wujud. Khabarnya juga, nama Parti Rakyat masih ada di dalam Pendaftar Pertubuhan ( ROS ).

5. Maka kini jelas, fahaman sosialis sudah menyerap masuk jauh ke dalam Parti Keadilan.

6. YB Wee Che Keong ( PKR Wangsa Maju ) petang tadi dalam Press Conferencenya telah meminta supaya mereka yang menipu Parti Keadilan ini diambil tindakan tegas.

7. Perpecahan dalam Pakatan Rakyat kini sudah sukar diubati dengan bukan saja di kalangan DAP dan PKR di Pulau Pinang, tetapi sebenarnya di dalam Parti Keadilan dan Parti Rakyat.

PAS bijak kerana berdiam diri.

8. Boleh sesiapa terangkan fahaman Sosialis ?

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung