SIAPA LAGI

on Friday, February 12


1. YB Zahrain yang ditemani bekas SU Agung PKR yang meletak jawatan akan dikenang sebagai pemimpin yang hebat atas keberaniannya meninggalkan pakatan meragukan dan Lim Guan Eng yang disifatkannya sebagai KM Cauvunis, Diktator dan berfikiran Komunis.

YB Zulkifli pula menyifatkan Pulau Pinang sekarang macam Macau ! Satu contoh terbaru, Perarakan memperingati junjungan besar Nabi Muhammad SAW ditiadakan dalam takwim kerajaan Pulau Pinang.

"Tindakan kerajaan pimpinan Lim Guan Eng membelakangkan prinsip-prinsip keadilan, hak asasi kemanusiaan dan keadilan semulajadi.

"Usaha penyingkiran saya sebagai Pengerusi (syarikat kerajaan negeri) Island Golf baru-baru ini adalah bukti jelas amalan politik cauvinis, diktatorial dan berfikiran alakomunis," katanya.

Beliau berkata, keputusannya itu juga kerana sudah hilang keyakinan kepada prinsip keadilan yang diperjuangkan oleh PKR.

"Namun keyakinan dan kepercayaan saya hari ini terhakis dan diselubungi keraguan. Malahan keraguan itu telah mengatasi keyakinan saya terhadap matlamat dan perjuangan yang dibawa oleh PKR khasnya dan Pakatan Rakyat khasnya," katanya.


2. Apakah YB Zulkifli dan YB Tan Tee Beng mengambil pendekatan tunggu dan lihat keputusan Jawatankuasa Disiplin parti PKR baru nak keluar? Mereka berdua hendak melihat sejauh mana keberanian pemimpin defacto menyingirkan mereka berdua.

3. Adakah pemimpin defacto berbelah-bahagi untuk mengambil tindakan lebih tegas? atau hanya tindakan main-main sahaja, atau tindakan lakonan sahaja, atau tindakan bersifat mengambil hati mereka supaya tidak keluar parti?

4. Sms or sms ,... after YB Zahrain, whos culculating to move ?...

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung