YB WEE CHOO KEONG : THE LITTLE NAPOLEON YB BATU KAH?

on Monday, March 29

THE LITTLE NAPOLEONS

Tetapi saya amat dukacita apabila beberapa Little napoleons di sebelah sini (disebelah sana pun ada juga tetapi bukan hal saya). Little napoleons menyoal kedudukan saya dalam mesyurat rasmi parti kenapakah saya dipilih oleh Parlimen Malaysia sebagai ahli untuk lawatan kerja di Washington baru-baru ini dan kenapa mereka tidak dipilih. Saya tahu "little napoleons" dan Ahli-Ahli YB dari PAS dan DAP pun pernah dipilih sebagai ahli lawatan kerja dengan Menteri-Menteri atau Sepaker ke Parlimen atau kerajaan negara lain.

Kalau pilihan saya menjadi satu persoalan, maka PR memerlukan satu dasar baru bahawa Ahli-Ahli Parlimen PR tidak boleh mengambil bahagian dalam semua lawatan ke luar negeri dengan Menteri,Speaker atau Ahli-Ahli Parlimen Kerajaan.

Walaubagiman pun saya tidak pernah mempertikaikan perlantikan little napoleons kerana saya tidak ada perasan cemburu walaupun little napoleons tersebut sideline saya dan menklasificasikan saya senbagai seorang “junior MP”.

Walaupun saya tidak bersetuju dan saya tidak pernah mempertikaikan YB Batu, YB Bukit Lanjan dan YB Macang apabila mereka telah dilantik untuk “to chase after BN MPs in Taiwan to cross-over” walaupun tiada hasil.
Ada juga little napoleons yang pintar sedikit, mereka yang memlemparkan batu sebunyikan tangan.

Segelintir little napoleon sanggup melakukan apa sahaja termasuk “manufacturing lies” dengan izin seperti dengan “superimposed” gambar dan diterbit dalam internet untuk fitnah dan mengaibkan tokoh politik negara semata-mata.

Tindakan FITNAH ini telah diakui oleh little napoleon tertentu tetapi tiada tindakan diambil terhadap dia. Sebaliknya tidakan disiplin diambil terhadap peminpin lain atas perkara yang temeh remeh.

If these little napoleon could stoop so low to do such thing like superimpose picture to defame others for political reason, nothing on earth will stop them from destroying the country, degna izin.

Saya juga amat kesal dengan tingkah laku Little Napoleons terhadap isu-isu yang dibangkitkan mengenai dengan peristiwa September 16 atau isu-isu yang lain di Parlimen atau di luar, tidak dijawab langsung. Jawapan little napoleons adalah serangan pribadi “in the hope that all will be well and the public will be fooled again”, dengan izin. Little napoleons, nasihat saya adalah: If you have no answers to what have been said just hide under the saying “SILENCE IS GOLDEN’, dengan izin.

Saya juga berharap bahawa the little napoleons tersebut jangan memaksakan saya untuk membongkarkan politics of deceit, politics of expediencies mereka dengan izin dan politik cakap tak serupa bikin atau politik bermusin.

Dengan ini saya berharap these little napoleons berhentikan kegiatan politik kotor dan fitnah menfinah mereka melalui internet atau lain untuk satu tujuan matlamat poltik sempit mereka yang mementingkan diri sahaja tanpa mengambil kira kepentingan rakyat.

Jika kegiatan ini berterusan maka parti ktia akan hancur, perjaungan akan jadi sia-sia shaja dan dua parti sistem akan menjadi bayangan atau impian semata-mata.

Terima kasih

1 Komen:

Anonymous said...

Batu tu memang kurang berakal. dia mana tau jadi YB. Dia tu cuma tau menyakitkan hati maknusia lain. kawasan dia terbiar. yang selesaikan masalah rakyat kawasan batu ialah YB Wangsa Maju. Habis tu macam mana member tak bengang. Asala mesyuarat dengan DSAI, dia dulu tunjuk muka cakap macam-macam. Suruh jaga rakyat dia tak tau terbengkalai.. rakyat patut tendang dia keluar.. petition ramai-ramai...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung