RAKYAT MALAYSIA KINI SEMAKIN TERKEJUT...

on Wednesday, October 61. TIADA PERKATAAN, sangat terkejut apabila seorang lagi pembantu Datuk Seri Anwar Ibrahim membuat laporan polis mengenai liwat...Apa pula komen beliau kali ini? Apa pula keterkejutan ulama-ulama PAS di dalam hal terbaru ini...

2. Ingatkah kita akan laungan Anwar, kita mahu demokrasi tulen, kita mahu kebebasan bersuara, zaman Dr. Mahathir katanya Diktator, Zaman Pak Lah katanya tidak demokratik, zaman DS Najib katanya tidak bebas...la ne, Rahimi nak bercakap pun dihalang, sehalang-halangnya...

3. Belum habis kejAdian membaling kerusi, perwakilan luka dibaling kerusi, diterajang sehingga masuk hospital di dalam pemilihan mereka, tersembul pula cerita baru dari Rahimi...

4. Yang amat mengejutkan kata laporan Rahimi :-

Rahimi berkata dia telah dipaksa oleh Ketua Penerangan PKR, Latheefa Koya(salah seorang bekas peguam Anwar) menandatangani dua pengisytiharan bersumpah di Quality Hotel pada 28 Jun 2008 yang menuduh Datuk Seri Najib Razak and Datin Seri Rosmah Mansor merancang konspirasi liwat untuk menjatuhkan Anwar.

"Saya dipaksa menandatangani dua pengisytiharan berkanun pada Jun 2008 tentang Anwar dan Saiful. Perisytiharan itu adalah tidak benar kerana saya tidak menulisnya"
, kata Rahimi.

"Saya dipaksa menandatanganinya kerana saya berasa takut tentang keselamatan diri saya. Pada masa itu terdapat ratusan penyokong-penyokong Anwar di sekitar Quality Hotel," katanya lagi.

5. Selepas Tian Chua yang tidak ada harga diri kerana super imposed gambar PM dengan ALTANTUNYA, Kini ada lagi rupanya kisah-kisah yang sewaktu dengannya.

6. Maka, sudah sampai masanya Haji Hadi meneruskan hajatnya meninggalkan Pakatan yang merosakkan perjuangan PAS. Semakin lambat Haji Hadi membuat keputusan, semakin besar hukuman rakyat dan ahli-ahlinya sendiri. Di mana hukuman terdekat itu...di PRK GAlAS...

2 Komen:

pencintaislamelayu said...

memetik blog rasmi anwar ibrahim, rahimi sudah senasib Bala yang mengubah pengakuan selepas 2 tahun.
blog ini turut mempersoalkan akan kejadian pendedahan rahimi yang serupa dgn pndedahan saiful bukhari yang dibuat apabila tiba pilihanraya kecil.

1. mengapa selepas 2 tahun baru nak didedah?
2. mengapa pendedahan sensasi ini kan tiba apabila berlaku pilihanraya kecil?
3. siapa golongan provokasi semasa sidang media ini di buat dan apa kaitan dgn mereka?

Kesimpulan: Tok2 guru takkan terpengaruh dgn strategi lapok ni. Hidup Pakatan Rakyat bersama kelab lumba kudanya

putera.makasar said...

kes ni akan selesai dan kebenaran akan dapat kita lihat bila semua pihak yang terlibat dah tahu kisah sebenar tampil memberitahu rakyat apa yang terjadi.
sekarang ini semua pihak cuba menjaga kepentingan politik masing2.
pemimpin pas,umno,dap terutama pkr cuba mempertahankan kebenaran masing kerana politik.
yang jadi mangsa mainan mereka adalah rakyat.
DIDALAM KES ANUAR NI..DATIN AZIZAH DAN ANAK2 SERTA ORANG2 YG PERNAH RAPAT DENGAN BELIAU TAHU APA YANG BERLAKU.
MAT SABU DAN KARPAL SINGH ORANG YANG MULA2 CAKAP PASAL NI.
TAPI SEKARANG MEREKA DIAM DAN SANGGUP JADI PEMBELA.MANUSIA AKAN BERUBAH MENGIKUT MASA DAN KEADAAN.
PALING MUDAH....ELOK ANUAR TAMPIL DAN BERSUMPAH DIDEPAN SAKSI MENGATAKAN YANG BELIAU TIDAK PERNAH BUAT SEPERTI YANG DITUDUH.
KEMBALI PADA KEADILAN ISLAM.
SELEPAS BERSUMPAH MENGIKUT SYARAT YANG DITUNTUT DALAM ISLAM..
TERSERAH KEPADA ALLAH YANG MAHA ADIL LAGI BIJAKSANA MENGHUKUM SIAPA YANG BERSALAH.
MAKHAMAH DUNIA HANYA CIPTAAN MANUSIA..
YANG KAYA DAN BERKUASA BOLIH LAKUKAN APA SAJA MEMPENGARUHI PERJALANAN PERBICARAAN DALAM MAKHAMAH DUNIA INI. SEBABNYA,MANUSIA TIDAK SEMPURNA KESELURUHANYA.
MAKHAMAH DI AKHIRAT NANTI AKAN MEMBICARAKAN KITA SEADIL-ADILNYA.
BERANI KERANA BENAR...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Buku Tun Mahathir

Bakal Diterbitkan