MARAH BANGET : 80% JATUH MERUDUM

on Thursday, November 111. PERTENGKARAN Menteri Besar Kelantan dengan Ustaz Mohd. Noh Deris yang tersebar di internet menunjukkan tahap pemikiran seorang Menteri Besar yang membawa imej agama Islam tetapi mengejutkan. Selama ini, masyarakat disogokkan betapa bersih dan murninya sifat-sifat mereka yang jauh dari sikap pemarah. Akibat daripada pertengkaran tersebut, 80% imej Menteri Besar Kelantan jatuh merudum.

Nasib baiklah, ustaz Omar Khalid sudah tiada, jika ketika itu Ustaz Omar Khalid pun ada juga, sudah pasti perang yang lebih besar akan berlaku.


2. Tidak sampai beberapa hari, tercetus pula sifat Marah yang amat amarah dari seorang lagi Ahli Parlimen PAS di dalam Dewan Rakyat. MP PAS Kuala Selangor amat marah dengan senggolan bahasa YB Zulkifli Nordin, tetapi MP PAS tersebut tidak pula pernah marah dengan kawan baik mereka daripada DAP yang tidak pernah pun berhenti mempertikaikan agama Islam di negara ini.


3. Yang amat mengejutkan juga, apabila Menteri Besar Kedah juga marah-Marah yang amat marah ketika sidang akhbar di Alor Setar semalam.

4. Maka di manakah nilai Islam seorang wakil rakyat yang kononnya paling Islamik di dalam dunia, tetapi selepas berkuasa semua sifat-sIfat itu hilang bertukar ego, sombong dan bongkak.

5. Anda, tidak bersetuju tetapi itu telah benar-benar berlaku.

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung