BERBANDING DAHULU = HAMPIR 50% BERITA DI malaysiakini PRO-BN, APAKAH MAKNANYA?

on Tuesday, July 12

http://www.malaysiakini.com/news/169755
Ekonomis: BERSIH tak ubah persepsi dunia
Jul 12, 11 7:49pm

Perhimpunan BERSIH 2.0 Sabtu lalu tidak menjejaskan persepsi terhadap ekonomi dan politik negara ini kerana Malaysia negara yang stabil, kata Ketua Strategi Pelaburan dan Ketua Pakar Ekonomi di AMP Capital Investors.

"Ia merupakan sebahagian daripada langkah demokrasi yang lebih luas yang kebanyakan negara lalui dalam pembangunan mereka.

"Ia tidak mungkin mengubah persepsi antarabangsa terhadap Malaysia sebagai sebuah negara yang stabil," kata Dr Shane Oliver kepada Bernama di Singapura.

AMP Capital Investors merupakan pakar pengurus pelaburan dengan lebih A$99 bilion dalam dana yang diurus.

Ia adalah anak syarikat milik penuh AMP, satu daripada penyedia pencen korporat dan runcit terbesar Australia, dengan lebih 160 tahun pengalaman.

Dengan pejabat di Australia, China, Hong Kong, India, Jepun, Luxembourg, New Zealand, Singapura, United Kingdom, dan Amerika Syarikat, ia juga merupakan pengurus hartanah global utama dan satu daripada pengurus infrastruktur tertua.

Shane menyifatkan Malaysia sebagai negara yang menunjukkan prestasi yang baik berbanding dengan negara-negara Asia lain dan tidak diragukan lagi akan menjadi ekonomi berpendapatan tinggi sebagaimana yang dirancang, lapor Bernama.

"Malaysia pada kedudukan yang baik untuk mencapai aspirasiya untuk menjadi ekonomi pendapatan tinggi," beliau dipetik sebagai berkata.

Seorang lagi pakar ekonomi yang turut bersetuju dengan pendapat Oliver, berkata beliau optimistik perhimpunan berkenaan tidak akan mengganggu pertumbuhan ekonomi dan daya saing Malaysia dalam menarik pelabur asing.

"Sejak bertahun, kita telah melihat Malaysia merupakan negara yang stabil, dari segi politik atau ekonomi.

"Di bawah pentadbiran perdana menteri sekarang ini, Malaysia akan terus mencatatkan pertumbuhan ekonomi yang baik," katanya.

3 Komen:

Unknown said...

Ramai yang telah kembali kepada UMNO dan BN, pasti akan menang besar di PRU 13 nanti.!!!

Anonymous said...

tak main la beb..!!baca buku sastera zaman skg nie.. byk berkhayal citenye..dunia dah berubah bro..

Anonymous said...

kalau berubah pun..berubah sebab pencacai2 yang menyalak di pinggiran jalan..kalau dh bangsat,jgn menyusahkan org lain..pergi berkumpul berhimpun kt dlm hutan tu..buat malu negara..bangang!

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung