DEMO BERSIH REKOD DUNIA KALAHKAN PIDATO BUNG KARNO

on Wednesday, July 6


1. PADA Hari ini. kali kedua Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong menyelamatkan negara kita daripada dihuru-harakan. Dengan Titah DYMM SPB Yang Dipertuan AGong, maka penganjur yang begitu degil akhirnya tunduk kepada Titah DYMM SPB Yang DiPertuan Agong. Kali pertama bulan lalu, DYMM SPB Yang DiPertuan AGong turut menitahkan supaya Pilihanraya AJK Masjid di Pulau Pinang dibatalkan, ada kata ditangguhkan, penulis yakin ia dibatalkan. Siapakah rakyat Malaysia yang sanggup Menyanggah Titah DYMM SPB Yang Dipertuan Agong!

2. Cadangan Penulis supaya Demo Bersih itu dibuat sahaja di mana-mana Stadium dan supaya Angkatan Tentera Malaysia dijemput bersama-sama PDRM, untuk mengawal keamanan ibukota dan negara kelihatannya diterima. Rujuk http://jentayuabaka.blogspot.com/2011/06/angkatan-tentera-malaysia-ambil-alih.html dan http://www.malaysiakini.com/news/168964 dan http://www.malaysiakini.com/news/168953


3. Jika begitu, Penulis sekali lagi mencadangkan supaya Demo Bersih ini yang akan diadakan di dalam Stadium supaya dibuat rally 48 Jam pecahkan Malaysia Book Of Record dan Rekod Dunia. Datuk Ambiga bolehlah berucap tanpa henti maybe dalam 5 jam,Tuan Hj Mohd Sabu bolehlah berucap 10 Jam tanpa henti (berhentilah ketika Solat), jika Pemimpin De Facto hendak berucap maybe boleh gunakan kebolehan berpidatonya selama 15 Jam (atasi Rekod Pidato Bung Karno yang hanya dalam 5 ke 7 Jam tanpa henti). Lain-lain pemimpin yang hendak berucap berilah mereka peluang, jika 48 Jam tidak mencukupi tambahlah lagi 24 jam. Buatlah sehingga betul-betul puas hati.


4. Penulis yakin dengan kesungguhan yang ada pada mereka, mereka boleh pecahkan rekod dunia.

Anda mungkin tidak percaya, mereka boleh.

5 Komen:

Anonymous said...

HE HE...

Anonymous said...

LUAR BIASA BAPAK MENULIS, TAPI MAAF YA PAK, BUNG KARNO KALAU MAU DIBANDINGI DENGAN PAK ANWAR, NGGAK MUNGKIN KALAU PAK ANWAR ITU, JAUH SEKALI BEDANYA, KALAU PAK MAHATHIR YA ITU KAN BUNG KARNO KECIL JIKA PIDATONYA.SEMOGA MALAYSIA AMAN AJA GITU.

Anonymous said...

umno saja yang boleh demo haram...keh..keh...mana pahlawan perkosa...tak nampak pun batang hidung semalam..

Anonymous said...

mana mahaguru parang terbang...keh..keh..parang terbang melayang dah balik kampung...

Anonymous said...

bukan agonglah..memanda menteri najimah, muhyidin & hisham...sebab tak nak bagi permit...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung