NAJIB PERLU LAWAT 222 KAWASAN PARLIMEN UNTUK HIDUPKAN GELOMBANG NAJIB

on Sunday, July 24

1. DI MANA-MANA sahaja Y.A.B. Perdana Menteri pergi melawat dalam konteks turun berjumpa rakyat, beribu-ribu rakyat berpusu-pusu rakyat hadir untuk bersalam dan berjumpa beliau. Tidak kira apa bangsa, Melayu, Cina, India, Iban, Kadazan dan lain-lain hadir untuk melihat anak Tun Abdul Razak ini.

2. Sehari selepas menjadi Perdana Menteri, beliau melawat kawasan stesen bas Pudu Raya, hasilnya kini Pudu Raya berwajah baru, lebih ceria, meyakinkan dan selamat.

3. Semasa Pilihanraya Kecil di Hulu Selangor yang dimenangi BN P. Kamalanathan, Najib berucap di hadapan sekolah jenis kebangsaan Cina, di hadapan ibu bapa dan guru-guru dan berjanji memberikan sumbangan. Walaupun di kawasan Peti Undi Cina di sekolah tersebut BN kalah, tetapi dalam tempoh beberapa hari wakil sekolah tersebut telah dijemput oleh Najib untuk menerima sumbangan tersebut. Inilah Najib, sedang mengikuti kenegarawan ayahandanya, Tun Abdul Razak.

4. Tian Chua yang membuat superimposed dan membuat pertindihan gambar dengan gambar Altantunya pun sampai hari ini, kita tak tahu Tian Chua tahu malu atau tidak kerana membuat gambar palsu itu, tetapi Najib tidak mengambil apa-apa tindakan kepada Tian Chua, sebaliknya apabila Tian Chua memohon maaf, Najib memaafkannya.Kalau kena pada Pemimpin Defacto yang terkenal dengan Raja Saman, penulis yakin Tian Chua sudah disaman beratus juta.

5. Banyak lagi cerita begini yang rakyat tidak sedar atau tidak diberitahu dengan tepat. Dahulu, semasa tahun 1998 dikeluarkan kononnya Menteri-Menteri di Malaysia punya simpanan wang yang banyak di bank-bank di Switzerland. Selepas disiasat, rupanya ianya hanyalah edaran palsu. Samalah juga seperti isu Timbalan Presiden sebuah parti yang kononnya dilanggar polis tetapi apabila pihak polis mengeluarkan gambar sebenar dan video sebenar, Timbalan Presiden sebuah oparti itu cuba pulak menegakkan benang yang basah, walaupun dari segi sejarah, dia ini ada masalah bolehdipercaya.

Mereka lupa, kali ini dan pada masa akan datang pihak polis sudah bersedia dengan beratus-ratus juru foto kiri kanan depan belakang untuk menunjukkan perkara yang sebenar.

6. Apakah maksud penulis menceritakan sedikit cerita di atas? P{ada hemat penulis, untuk BN menang 2/3 dalam PRU 13 nanti, BN memerlukan kekuatan Najib sebagai Perdana Menteri. BN memerlukan Najib melawat semua di 222 kawasan.

BN memerlukan GELOMBANG NAJIB kerana GELOMBANG NAJIB lebih kuat, lebih meyakinkan, lebih gempur berbanding GELOMBANG BN.

Pengundi Cina mungkin tidak sokong BN, tetapi mereka sokong NAJIB! Tidak percaya, bacalah mentor mereka Lee Kuan Yew di dalam bukunya MEMOIRS OF LEE KUAN YEW.

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung