IDEA DAN TINDAKAN ANWAR SEMAKIN TERKEBELAKANG : OLEH JAMBATAN EMAS BUKAN CINCIN EMAS

on Tuesday, August 9

1. SEBENARNYA, Pakatan Rakyat (PR) di bawah Penasehat Ekonomi Selangor, DS Anwar Ibrahim hendak mengumumkan sesuatu yang mengejutkan dalam Bajet alternetif mereka. Mereka berusaha hendak mendahului Kerajaan Persekutuan di bawah teraju YAB DS Najib Tun Razak. Malangnya, walaupun sedang bercuti, DS Najib masih boleh membuat pertimbangan bijak memberikan Bonus 1/2 bulan gaji kepada kakitangan awam dan pesara kerajaan. Bagi penulis, ia satu keputusan yang sangat tepat dan kena pada masanya.

2. Ini juga merupakan petanda, ekonomi negara Malaysia semakin bertambah baik, pengurusan ekonomi negara semakin bertambah efisyen, dan dasar-dasar Transformasi Ekonomi, Transformasi Politik, Transformasi Sosial semakin menampakkan kejayaan. Program 1Malaysia, Model Baru Ekonomi, RMK10 semakin berjalan di atas rel yang betul. Penulis yakin, jika keadaan ini berterusan, Wawasan 2020 akan tercapai dan BN akan dapat menambahkan kerusi parlimen sambil menawan semula negefri-negeri yang ditawan pembangkang dahulu.

3. Sebahagian anda sangat terkejut apabila Tengku Razaliegh (Ku Li) menubuhkan NGO AMANAH dan seminggu kemudian pengumuman Ku Li dicadangkan menggantikan DSAI sebagai Ketua Pembangkang. Beberapa hari kemudian DS Wan Azizah membuat pengumuman bersedia untuk menggantikan DSAI. Rentetan peristiwa ini bukan kebetulan tau....

Mursyidul Am masih belum menjawab permintaan YB Zaharain supaya mendedahkan butir-butir pertemuan dengan Ku Li. Ia disenyapkan. Anda perlu tweet Datuk Husam Musa supaya beliau bercakap benar dalam hal ini.

4. PRU13 akan ada kejutan...Tekaan penulis selalu benar. Anda boleh saja sebut penulis meneka sebagaimana penulis katakan akan kejatuhan kerajaan Perak tempohari.

5. Penulis hendak menyatakan satu sahaja, akan ada penyatupaduan melalui jambatan emas.Terima kasih . Selamat Membaca.

2 Komen:

Anonymous said...

ya tekaan sdra asyik benar aje..mesti ada sesuatu selepas ini kan...

Webmarhaen said...

Hello tuan, saya telah dikaitkan web yang bagus anda, supaya anda boleh link blog saya?Saya berharap anda tidak keberatan ...
ini adalah blog saya
http://webmarhaen.blogspot.com/
http://jomsumpit.blogspot.com/

nasib baik

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung