YB NASHARUDIN ISTIQAMAH BERSAMA UMNO

on Tuesday, August 14
Bukanlah satu rahsia besar lagi bahawa YB Nasharudin Mat Isa Ahli Parlimen dari Pas sudah lama bersama-sama dengan YAB Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak, TPM dan Menteri-menteri UMNO. Bukan rahsia lagi bahawa YB Nasha sudah lama menjauhkan diri dari Partinya Sudah lama juga tidak bercakap mengenai partinya. Beliau umpama, jasad dan minda sudah jauh dari partinya sendiri.

Khalayak partinya tertanya-tanya dan tidak mempunyai jawapan yang tepat mengapa YB Nasharudin dibiarkan bebas bergerak menyokong UMNO, tidak dipecat sebagaimana YB Datuk Dr Hassan Ali.

Apalah nilai hijrah DSP Lajim Ukin kepada Anwar berbanding Hijrah YB Nasharudin kepada DS Najib dan UMNO. Apalah nilai gambar DSP Lajim bersama Anwar jika hendak dibanding YB Nasharudin dengan DS Najib dan UMNO. 

Apakah Presiden Pas sengaja menghantar YB Nasharudin supaya cita-cita kerajaan perpaduan mereka yang tertangguh dapat diteruskan semula.

YB Nasharudin yang dulunya dipuji-puji di dalam Partinya, apakah kini beliau masih dipuji-puji oleh partinya selepas beliau semakin istiqamah bersama DS Najib dan UMNO.

Saya telah menulis banyak tentang YB Nasharudin dalam blog saya ini. Antara ramalan saya ialah YB Nasharudin akan menyertai UMNO, sebuah parti yang realistik dalam perjuangan menegakkan syiar Islam, bangsa Melayu dan keselamatan tanah air.

Ramalan saya yang kedua ialah YB Nasharudin akan menjadi Menteri atau Timbalan Menteri di dalam UMNO.

Saya telah meramal banyak benda sebelum ini, seperti saya meramal YB Datuk Dr Hassan Ali akan keluar setahun dua sebelum beliau dipecat, saya juga meramal Dato Mukhriz akan menjadi Menteri atau Timbalan Menteri, saya juga meramal kerajaan Dap Perak akan tumbang beberapa bulan sebelum ia tumbang. Anda boleh search dalam blog ini, dan ianya benar berlaku. Tapi saya bukan ahli nujum, saya rasa ianya kebetulan.

Kali ini saya meramalkan, YB Nasharudin akan menyertai UMNO dan menjadi Menteri atau Timbalan Menteri UMNO. Hanya masa yang akan menentukan. 
5 Komen:

Anonymous said...

insayallah... demi agama, bangsa dan negara..

Anonymous said...

Pas perlu menyatakan pendirian sebenar parti itu berhubung penolakan secara konsisten DAP dan Pengerusinya, Karpal Singh terhadap cita-cita menubuhkan negara Islam dan pelaksanaan hukum hudud atau keluar segera daripada pakatan pembangkang.

Bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa berkata, perkara itu wajar diberi perhatian serius pucuk pimpinan Pas ekoran timbulnya keresahan di kalangan penyokong-penyokong di peringkat akar umbi selepas DAP dan Karpal berterusan menolak asas perjuangan Pas.

"Sebagai ahli parti, saya minta Pas nyatakan pendirian sebenar mereka berhubung isu ini. Ahli-ahli di peringkat akar umbi resah apabila melihat keadaan yang berlaku antara Pas dan DAP.

"Nampaknya DAP dan Karpal secara konsisten menolak penubuhan sebuah negara Islam dan pelaksanaan hukum hudud. Sesuatu perlu dilakukan dan bagi saya Pas perlu keluar daripada pakatan pembangkang," katanya.

Anonymous said...

Tuan bila YB Nasha akan masuyk UMNO...

Anonymous said...

Saya tak kisah parti mana2..tapi kalau orang bersatu padu, itu yang wajib dan dituntut.

PAS bersama UMNO lagi baik, PAS + UMNO + PKR, amat2 baik untuk kita.

Berpecah belah akan melemahkan agama, bangsa dan negara.

KIta patut menentang orang yang menentang penyatuan ummat Islam walau mereka di kalangan orang Islam sendiri.

DATUK BAH said...

Sejarah Freemason Yahudi dalam Pentadbiran Malaysia

Pada 25 Oktober 1978 iaitu ketika berlangsungnya persidangan Parlimen, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat mempersoalkan tindakan kerajaan membiarkan organisasi Freemason didaftar dengan banyaknya di Malaysia.

Tuan Guru Nik Abdul Aziz yang ketika itu merupakan Ahli Parlimen Pengkalan Chepa membangkitkan persoalan itu kepada Tun Hussein Onn yang juga Perdana Menteri ketika itu. Beliau mendedahkan organisasi Freemason ketika itu sudah melebihi 55 lodges (bangunan seperti kuil) dan ahlinya pula sudah mencapai 2,984 orang termasuk seorang berjawatan menteri. Pada waktu itu, rata-rata umat Islam sudah mengetahui bahawa organisasi Freemason ini ditubuhkan untuk menghancurkan umat Islam pada masa depan.


Justeru, amat memeranjatkan apabila Menteri Dalam Negeri ketika itu iaitu Tan Sri Ghazali Shafie mendakwa pihak kerajaan tidak berhasrat untuk menghalang pendaftaran pertubuhan itu. Pada hari ini, organisasi Freemason berkembang pesat dan mempunyai cawangan di seluruh Malaysia.

Lebih mendukacitakan, ramai profesionalisme Islam termasuk ahli politik menyertai organisasi ini.

Berikut ialah senarai bangunan Freemason atau lodge yang masih aktif di Malaysia:
• No. 100, Jalan Junid, 84000, Muar, Johor
• Jalan Abu Bakar, Johor Bahru, Johor.
• No. 136, Jalan Utama, Georgetown.
• No. 27, Jalan Sultan Azlan Shah, Ipoh, Perak.
• Jalan Chan Koon Cheng, 75000, Melaka.
• Jalan Penghulu Cantek, Seremban, Negeri Sembilan.

RUJUKAN:
Ibnu Yaacob. 2010. Rahsia Simbol Yahudi, Kulim-Kedah, Moon Media Enterprise.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung