IMAM MASJID NABAWI, MADINAH AKAN BERTEMU PM NAJIB

on Friday, April 19

TAHUN 2011 DS NAJIB BERSAMA IMAM MASJIDIL HARAM MEKKAH,  TAHUN 2012 BERSAMA ULAMA MASJIDIL HARAM MEKKAH, TAHUN 2013 BERSAMA IMAM MASJID NABAWI, MADINAH...ALHAMDULILLAH
Petang tadi Imam Masjid Nabawi, Madinah mendarat di Lapangan Terbang Kuala Lumpur International Airport (KLIA). Imam Masjid Nabawi terus pergi ke Masjid Sultan Zainal Abidin (dikenali) Masjid Besi, Putrajaya.

Di antara tempat-tempat yang dijangka beliau lawati ialah sekitar Pusat Pentabiran Putrajaya, Masjid Negara di Kuala Lumpur, Masjid Putra di Putrajaya. Beliau juga dijangka akan memberi ucapan di Universiti Islam Antrabangsa di Gombak dan di Universiti Malaya, Kuala Lumpur.

Beliau dijangka mengakhiri lawatan di Malaysia pada 3 Mei 2013. Berita baik kedatangan Imam Masjid Nabawi, Madinah ini amat mengembiraakan umat Islam di Malaysia. Mudahan berkat kedatangan beliau di Malaysia tidak disia-siakan oleh umat Islam di Malaysia.

Minggu depan, beliau turut khabarnya akan menemui ke bawah DYMM SPB Yang Dipertuan Agong dan turut juga mengunjungi DS Najib di Bangunan Putra, Putrajaya.

Saya pernah menulis beberapa kali betapa DS Najib bersungguh-sungguh menjadi PM Islam yang dinamik, toleran dan sederhana kepada rakyat Malaysia. Antaranya, saya menulis di sini http://www.al-azharrisiddiq.com/2012/04/ds-najib-semakin-islamik.html yang dibaca ramai pembaca blog ini. 

Juga yang ini http://www.al-azharrisiddiq.com/2013/04/najib-akan-menang-kerana.html dan yang ini http://www.al-azharrisiddiq.com/2013/04/pru13-yab-perdana-menteri-kini-mengadap.html

Sebelum itu, mantan Pengarah Pilihanraya PAS negeri Pulau Pinang menyertai UMNO di sini http://zamkata.blogspot.com/2013/04/dakwaaan-ancaman-sah-anwar-ibrahim.html . Manakala mantan YB PKR yang juga Timbalan Speaker DUN Penang meletak jawatan dan bertanding Bebas  di http://www.malaysiakini.com/news/227306

Politik adalah seni, kata Tun Dr. Mahathir Mohamad.

1 Komen:

Anonymous said...

Saya harap dia benar2 menjadi islamik. no more mega concert after GE-13

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung