MUKHRIZ TANDING NAIB PRESIDEN BERI AURA BAHARU KEPADA UMNO

on Thursday, September 19

Calon Naib Presiden UMNO 2013
PENGUMUMAN Dato' Mukhriz Tun Dr. Mahathir sebentar tadi akan bertanding jawatan Naib Presiden UMNO memberikan suasana baharu di dalam parti UMNO. Akhirnya, seperti juga Akramsyah yang akan bertanding jawatan Ketua Pemuda UMNO, DS Mukhriz tidak dapat menghalang kehendak akar umbi UMNO yang mahu melihat UMNO terus menjadi tunjang harapan kepada orang-orang Islam dan orang-orang Melayu pada masa hadapan.

Saya percaya, DS Najib dan TS Muhyidin Yassin selaku Presiden dan Timbalan Presiden akan menikmati sokongan yang lebih besar dengan kehadiran Mukhriz dalam kepimpinan tertinggi parti.

Tiada yang salah kepada DS Zahid Hamidi, DS Hishamuddin Tun Hussien dan DS Shafie Afdal. 

Suasana sudah berubah, politik UMNO semakin matang dan semakin diharap oleh orang-orang Melayu. Ini adalah proses Demokrasi dalam UMNO yang akan mematangkan lagi UMNO.

Saya teringat kisah Tun Dr. Mahathir dan allahhyarham Tun Razak menaiki Teksi dan makan tengahari di rumah allayharham Ahmad Badawi (iaitu ayah Pak Lah) di Kepala Batas (1974). Sambil makan makanan yang dimasak sendiri oleh allahyarham Ahmad Badawi, mereka berbincang bagaimana hendak menguatkan parti UMNO!

Bersambung...


1 Komen:

Anonymous said...

Bro can u write Hishamudin Zahid and Shafie also...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung