RAHSIA KENAPA ANWAR TIDAK LAGI BANGKIT NAMA ALTANTUNYA

on Saturday, September 28


Selepas kegagalan Anwar menawan Putrajaya dalam pertarungan terhebat semasa PRU 13 tempoh hari, Anwar tidak mengotakan janjinya hendak bersara. Jika dulu alasan yang dibangkitkannya ialah kerana berlaku penipuan konon berpuluh ribu orang Bangladesh mengundi BN, akhirnya masa memberi kebenaran apabila Ahli Parlimen DAP mengesahkan tidak ada isu Bangladesh.

Bahasa mudahnya ialah Anwar telah menipu ahli partinya, penyokongnya dan rakyat Malaysia. Jika Anwar boleh membuktikan wujud pengundi Bangladesh dalam jumlah 30,000 atau 40,000 orang itu, saya sendiri sanggup menyerahkan semua pendapatan saya setiap bulan kepada Anwar jika mereka mampu membuktikannya.

Namun begitu, Anwar masih boleh hidup bergembira dengan memberi bentuk baharu kepada wajahnya dan boleh terbang bertemu sahabat sejatinya Al Gore di Washington. Anwar khususnya tidak mempunyai masa untuk menziarahi Allahyarham Ustaz Azizan Razak, Mantan MB kedah yang menjadi sebahagian daripada kekuatan Pakatan pada tahun 2008. Akhirnya, Tun Dr Mahathir Mohamad sekeluarga juga yang hadir memberi penghormatan.

PERCUBAAN ANWAR MENYERTAI KERAJAAN BN

Saya tidak pasti adakah Ketua Pemuda UMNO bersetuju dengan 'plan' membawa Anwar menyertai Kerajaan. Kita semua mengetahui belum ada komen daripada Ketua Pemuda.


Ahli-Ahli UMNO perlu menngetahui mesej sebenar Ketua Pemuda UMNO kerana Anwar ternyata sudah boleh menerima keputusan PRU13. Saya tahu terdapat Ahli Parlimen UMNO memberi pandangannya kepada saya supaya UMNO menerima semula Anwar untuk tujuan menguatkan lagi Kerajaan BN.

Sebagai pemerhati, kita mahu suatu petunjuk yang jelas dan nyata. Saya sedar dan saya sendiri pernah saksikan di mana YB Khairy Jamaludin bertegang leher dengan DS Anwar di dalam parlimen. Itu hal parlimen, kita sedang bercakap isu masa hadapan orang Melayu dan umat Islam.

Semua orang tahu Anwar seorang yang Liberal atau Liberal Demokratik dengan menyanjungi nilai-nilai Liberalisme Barat. Anwar tidak condong kepada adat Timur. Anwar bukan seorang Islamis kerana Anwar sendiri sebagaimana dilapor oleh banyak portal menentang Hudud PAS dilaksanakan di dalam Pakatan Rakyat.

Gambaran yang diberi oleh ramai orang terhadap YB KJ juga mendekati kepada individu Liberalistik. Ramai orang di luar pemerintahan Pak Lah dahulu menggunakan saluran YB KJ untuk pelbagai perkara, tidak perlu saya detailkan kerana beberapa blogger elit sudah menghuraikannya. Kebimbangan saya ialah UMNO bukan parti Liberal Melayu. YB KJ mesti sedar UMNO tidak boleh diubah kepada sebuah parti Liberalistik sifatnya.


Permainan UMNO ialah Sepak Raga bukan Bowling, Bahasa UMNO ialah bahasa Melayu bukan bahasa Inggeris, Baju UMNO ialah Baju Melayu bercapal bukan Baju Melayu berkasut sukan dan banyak lagi perlambangan yang memberi makna kepada UMNO itu Melayu dan Melayu itu UMNO.

Oleh itu, jika kita sedar semua ini kita tak akan jual aset-aset negara kepada orang lain. Secara peribadi kejadian menjual MAS adalah melanggar etika Melayu, menjual Institut Jantung Negara adalah salah kepada sejarah perjuangan, menganaktirikan Utusan Melayu atau Utusan Malaysia tidak melambangkan Umno-centrict.

Contohilah DS Najib, beliau sanggup mengembalikan Perdana kerana Honda bukan bercirikan Melayu, beliau sanggup tidak meluluskan Skim baru perkhidmatan awam SBPA dahulu kerana orang-orang Melayu tidak bersetuju dan terkini beliau sanggup membentangkan pelan ekonomi untuk Bumiputera kerana itu suara orang-orang Melayu.

Oleh itu, kemenangan Naib- Naib Presiden dan Ketua Pemuda UMNO kali ini ialah mereka yang berjiwa Melayu, berjatidiri Melayu, Mengutamakan Melayu dan paling penting meletakkan Islam di hadapan.

Para perwakilan hendaklah sedar, PRU13 memberikan indikator bahawa bangsa-bangsa lain khususnya pengundi-pengundi Cina lebih mempercayai DAP daripada MCA yang banyak ditolong oleh UMNO. MCA seolah-olah tidak hendak BN menang bilamana Ong Tee Keat calon favorite di Pandan diganti dengan orang baharu yang tidak dikenali pengundi.

Maka, menjelang PRU14 orang-orang Melayu hendaklah bersungguh-sungguh memberi kemenangan kepada 111 Calon-Calon UMNO di peringkat Parlimen. Jika kita menang semuanya, baharulah bangsa lain akan hormat dan tidak angkat muka lagi dengan sewenang-wenangnya. Syaratnya kita hendaklah mempunyai Ketua Pemuda yang berjiwa Melayu yang hebat, kental dan berani.

Akan datang: Rahsia Kenapa Anwar Tidak Lagi Bangkit Nama Altantunya
3 Komen:

Anonymous said...

Hebat ulasan mu

Anonymous said...

Ish ish iiish...

Akan datang la pulak!

Anonymous said...

UMNO=United Malay National Organization.....UMNO kuat kencing melayu..umno lah yang buat bangsa melayu merempat...umnolah yg kayakan cinaaaaaaa....umno lah yg sanggup sembah kaki toke cina demi jadi kaya sedangkan tanah melayu dijual sewenangnyaaaa. !

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung