PESANAN PERDANA PILIH KETUA PEMUDA UMNO YANG INI

on Friday, October 11

Adakah Dia Ahli DAP ? Ada sesiapa boleh buktikan?

Helen Ang menyindir ahli-ahli UMNO yang tidak sedar akan kerosakan yang dibawa dari dalam kepada UMNO, sindir Helen Ang mengapa membawa masuk penyokong tegar DAP, sindirnya lagi mengapa melantik penyokong tegar DAP, atau dalam bahasa lain Helen Ang menyindir tidak adakah Ahli UMNO yang lebih hebat daripada Regina Lee, atau tidak adakah ahli MCA atau GERAKAN yang lebih fantastik berbanding Regina Lee.

Blogger Helen Ang seperti saya juga, tidak suka bersembunyi di sebalik "anonymous" kerana orang seperti kami menyukai keikhlasan semasa menulis. Insyaallah lama kelamaan para blogger yang lain akan lebih terbuka menunjukkan identiti mereka seperti Akhramsyah, Tun Faisal, Blog APA, OutSyed The Box, Apanama, Rocky Bru, MSO, Che'det, Kadir Jasin, Zamkata,Sri Tri Buana dan ramai lagi. Tidak mengapa ianya mengambil masa. Kerana bukankah "assabaru minal iman".

Adakah anda ada mendengar Kepimpinan Tertinggi UMNO menegah dan melarang Akhramsyah bertanding? 

Adakah anda ada mendengar Kepimpinan Tertinggi UMNO memberi sokongan terbuka kepada KJ? Jika tiada, apakah maksudnya itu? Fikirkanlah.

Saya ingin membawa satu cerita betapa sukarnya membawa pesanan kepada seorang MB suatu masa dahulu bahawa dia diminta untuk menyerahkan jawatannya kepada orang lain. Bukan dia tidak baik, tetapi ada sebab tertentu. Situasi-situasi sebegini sering berulang di dalam sejarah.

Kematangan UMNO hari ini ialah kita bebas untuk menyokong siapa dan kita bebas untuk memberi pandangan kita. Demokrasi matang dalam UMNO semakin menyerlah, ianya tiada di dalam DAP mahupun PKR.

Jika di lihat di alam siber, kelihatannya Akhramsyah mendahului KJ khususnya orang-orang lama dan blogger elit majoriti menyerlahkan pendirian pro Akhramsyah. Saya tidak pasti kenapa. Saya cuba membuat kajian sendiri, lalu saya menghubungi beberapa ahli UMNO. Mesej di bawah perlu dibaca dengan jelas.

TELEFON DAN SMS
Bagaimana pula 'world view' pemilih UMNO di peringkat bahagian dan cawangan-cawangan. Saya menelefon secara rambang beberapa bahagian dan cawangan di seluruh negara. Saya ingin mengetahui 'pandangan' mereka tentang kepimpinan Pemuda UMNO yang baharu. 

Ada yang berterus-terang menyokong KJ, ada yang dengan berani mahu berubah memilih Akramsyah. Daripada 20 orang yang saya telefon, 7 orang "direct" menyebut nama KJ. Manakala 11 dengan berani menyebut nama Akhramsyah. Selebihnya menjawab "tengoklah" dan "nantilah".

Daripada 30 sms yang saya kirim kepada pengundi-pengundi yang saya kenali. Sebanyak 11 orang menulis nama KJ, dan 13 orang menulis Akhramsyah, selebihnya 6 orang menulis "mana-manalah", "belum fikir" dan "esoklah".

Anda semua tahu saya telah banyak menulis tentang DS Hishammuddin, Dato' Mukhriz Tun Dr. Mahathir dan Akhramsyah. 

Pendirian saya amat jelas, Melayu dan Islam jangan dipisahkan. Islam mesti diutamakan manakala survival bangsa Melayu jangan diperjudikan, Kepimpinan Melayu jangan diliberalkan, Kepimpinan Melayu jangan dipluralismekan. Dasar UMNO mengutamakan bangsa Melayu mesti dipulihara, kerana bangsa Melayu dan ugama Islam adalah teras kepada negara ini. 

Apa akan jadi jika semua dasar-dasar hak istimewa, maklumat-maklumat sulit polisi khas dan sebagainya yang dijamin dalam perlembagaan, jatuh di tangan musuh-musuh orang Melayu apatah lagi musuh-musuh Islam. 

Adakah Lim Guan Eng melantik ahli UMNO sebagai Pegawai Khasnya? Adakah TS Khalid Ibrahim melantik ahli UMNO sebagai Setiausaha Sulitnya? Kenapa DS Anwar Ibrahim tidak melantik ahli UMNO sebagai Pembantu Khasnya?

Kata Nabil, "Lu pikir lah sendiri..."

Bacaan Tambahan : http://dinturtle.blogspot.com/2013/10/last-kopek-kempen-kp-kenapa-saya-sokong.html juga http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2013/10/apa-beza-antara-akramsyah-dan-kj.html dan http://mole.my/content/latest-blog-opposition-loves-kj-and-will-destroy-umno-within


SELAMAT MENGUNDI KEPADA AHLI-AHLI UMNO.
11 Komen:

Anonymous said...

Ini Pesanan Perdana ......?

anakbangsa said...

kj x bawa suara pemuda umno.yg dia bawa suara pemuda bn.dlm bn parti komponen ada cabang2 parti yg boleh memperjuangkan puak mereka.sepatutnya kj berjuang dan mengangkat mertabat melayu di tempat selayaknya bukan terhegeh2 nak jd juara membela bangsa lain yg sudah tentu ada kalangan mereka yg membelanya.kalau nak kira glamor kj the 1st tp dlm memperjuangkan hak melayu zerooooo

Unknown said...

APE YANG SUSAH SANGAT PIKIR TU..? DALAM BN SEKARANG TONGGAKNYA YANG DULU JUGA UMNO LAH..! UMNO PUN TAK PAKAI NAMA UMNO MASA PILIHANRAYA TAPI BN..! SENANG CAKAP UMNO ITU BN DAN BN ITU UMNO..! ATAU TULISAN RINGKASNYA UBN..!

Samad said...

Harap Akhram bawa pendekatan lain dan bawa pembaharuan. Daripada Pemuda UMNO harapkan hand-outs daripada kerajaan, sebaliknya anggota Pemuda yang buat sumbangan. Mereka daripada golongan profesional dan yang berkemampuan buat sumbangan kepada UMNO, bantu Melayu lain pula untuk meningkat maju bersama. Ini sebenarnya dasar perjuangan UMNO untuk orang Melayu.

Bukan seperti sekarang, yang kaya terus dibantu menjadi kaya. Yang lain, begitu susah sekali nak dapat peluang yang lebih besar.

Lihat bagaimana DAP menarik begitu ramai golongan profesional menyertai mereka. DAP mengawal kesemua undi di bandar.

UMNO dah lesu. Ia perlu nafas baru.

Unknown said...

SUDAH DIBILANG BERKALI2 PEKIKAN DAN LAUNGAN HIDUP MELAYU ITU SEKADAR RETORIK SEMATA2..! MEMANG PERJUANGAN UMNO HARI INI BERLANDASKAN DUIT DAN PROJEK SAJA..! INI KERANA UBN ITU YANG MEMEGANG KUASA..! KALAU TAKDE PITIH UMNO SUDAH LAMA DUDUK DALAM BANGKUL SAMPAH MASA PILIHANRAYA..!

Unknown said...

BOSANLAH DENGAN RETORIK HIDUP MELAYU NIE..! MELAYU MISKIN NIE BERSABUNG NYAWA BERCAWAT KHOTE NAK MENERUSKAN HIDUP..! MELAYU UMNO YANG KAYA RAYA YANG SUKE BERTEMPIK MELOLONG HIDUP MELAYU BUNCIT PERUT JONG PECAH YHU KENYANG..! MANA ACHI MACAM NIE..! SEELOKNYA PRU14 NANTI UMNO-BN DIBUNGKUSKAN BARU KENAL LANGIT TINGGI KE RENDAH..! BUMI RATA ATAU BERGUNUNG-GANANG..!

Anonymous said...

Red Bean Army terlepas kandang ... hehehe

Anonymous said...

Wah wah wah ,hari hari,hari KJ masuk media cetak maya.
ada saja campurtangan KJ sarawak bolasepak,sepak takraw,kes rogol SUKMA,hoki mat saleeh trainer coach,basikal,BAM,FAM, maklumlah nak kekal KP.Hebat,KJ guna
Reginnalah,guna pejabat sumber KBS,duit rakyat untuk promosi KJ.
Saya minta keadilan.Wang duit rakyat (Bukan deddy kasi) no way guna untuk kepentingan peribadi.
Ini antara 100 dalil mengapa KJ tidak layak menduduki apa apa jawatan dalam UMNO atau kabinet.
Sudah 155 hari berlalu , umum kenal hala tuju nafsu angan2 dan rangkaianya.
semua di atur olih reginnalah penyokong dap,api dalam sekam.
sekam di biyaai umno melalui kj.
ASALKAN bukan KJ
Tolak kj.Tolak kj.Tolak kj.
Ada orang kata KJ tu Intelligent.
Dia punya intelligent dari osmosis bukan natural ,sebab dia
oxon,liberal,moderate,SIL,dan 40 tahun dulu bapa nya kerja dengan
KBS(dulu nama apa ya )ada reginnalah,
cover boy majallah GQ,pandai tulis surat kapada majallah economist
UK,ada sahabat rapat PORK CHOP jason jonathan(subsidiary Tony FFFF Air asia) dan peminat nya nombor satu semenjak dari 7.05.13, adalah Lim kit siang,yang kerap minta ah jib gor gong kasi sama KJ jawatan tinggi,tinggi,tinggi
Yang paling utama sekali, sebab KBS ada bajet 789.000.000(RM) untuk di agihkan, untuk 19 jenis sukan ?
KJ lupa kita hanya ada 25 juta rakyat malaysia tulin.Tak bolih pakai 4 juta Pati dan expatriate dan PR status naik kan sukan ke taraf dunia?Rakyat Malasyia bukan 28 juta, yang wong chun aka Bodoh punya cina beng cinion tongkang turun Star editor.
Apa perlu kita taraf dunia untuk sukan ? Sikit taraf dunia sikit taraf .Ikutan ah Jib Gor yang gila publisiti dan pujian dari obama,cameron,apec,asean,TTPA !Gila publisiti betul.Kj pinjam pernagai Ah Jib ,publisiti sana sini.
50 % daripada 25,juta penduduk di bawah umur 23 tahun,yaani 12 juta.
Kita punya unemployment rate 3 %.
KJ ,elok lak cari perluang perkerjaan untuk jutaan rakyat Malaysia, dari sibuk buat kertas kerja Sports University untuk fokus 19 sukan utama.Nak jadi tuan rumah olimpik ? Cara mudah bankrupkan negara !
KJ amnesia selektive, negara kita tempat 4 juta orang sing,pati,expatriate,orang
bukan rakyat malaysia,MYkad Merah cari makan menterkedarah barang subsidi, dengan ehsan rakyat
Malaysia!
Ingat!Tak perlu ENDLESS POSSIBILITIES sebagai teras
dan pletform high income nation dan the best is yet to come .
Apa guna laungan Endless Possibilities ,liberal, global movement of moderates,wasatiyah,centrist ,world view lah.
kita bantu jutaan belia yang perlu pembelaan.
Kita perlu perdana menteri baru.
Kita tak mau slogan demi slogan.
Kita tak mau konsultan.
Kita mau idris jala keluar.
Kita tak mau pemandu.,tutup aje.
Tolak kj.
Kita tolak Ah Jib kerana sudah jual melayu kapada Presiden Xi PRC, hanya untuk membagga kan diri nya ,anak tun razak,TUN RAZAK EXchange,kerana,mengiktiraf PRC.
Kj sudah canang awal,umpan rasuah pada penyokong nya,mereka akan di
bawa world class free junket ,pakai duit rakyat,nak pujuk rakyat imigran
diaspora malaysia pulang (?)
KJ---Ostolia tak payah pergi ,Cina semua lari balik dah..Kalu macam itu buat apa TalenCorp ? Atau nak ambil alih talenCorp ?Kamu nak macam Ah Jib hinakan 1.4 juta pekerja kerajaan,kasi Zero Kerja,dan dapat gaji.Kasi Konsultant jutaan RM.Kasi
Pemandu Jutaan RM.apa dapat---- Endless possibilities aja!.
Kj terlalu mudah nak ole ole duit,sebab bukan duit sendiri,(FIL ?),pakai jet perbadi yang di beli olih khazanah untuk FIL ?
Memang sahih KJ amal selaku klon Ah Jib:
1.Endless Possibilities.
2.The High Income Nation.
3.The best is yet to come.
4.political transformation Ah Jib gor gong aka sahabat jimmy choo the cobbler, bapak kucing,bapak sekolah vernakular,bapak dong zhong,bapak sekolah foon yew high skool,bapak nazifudin,bapak saifudin temerloh
kalah ,dapat gaji CEO GLOBALMODERATES Movement.
Ah Jib Gor gong masih degil mau kan TTPA.Ah Jib terlalu taksub dengan PRC,puji PRC depan depan Filipine,yang di cerobohi PRC.
Ah Jib Selectif amnesia,PRC dah ceroboh 80 kilometer pantai sarawak.
Taraf Ah Jib sekadar lemang rendang halwa maskat aja,
arjuna waspada
changkat lobak

Unknown said...

Dah tengok SCOREBOARD tak..? KJ main bolasepak atau RUGBY..?

Unknown said...

DAH TENGOK SCOREBOARD KE BELUM..? KJ MAIN BOLASEPAK KE RUGBY..!

Unknown said...

DAH TENGOK SCOREBOARD KE BELUM..? KJ MAIN BOLASEPAK KE RUGBY..!

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung