#MH370 KUASA KEJAHATAN DI SEBALIK PESAWAT

on Tuesday, April 1

Pertembungan politik di dalam dunia hari ini bukan lagi di antara Blok Barat vs Blok Komunis. Semasa era Perang Dingin juga, dunia menyaksikan pembaratan ke atas seluruh dunia yang diketuai oleh Amerika, sebaliknya Russia (ketika itu Soviet Union) mewakili negara-negara miskin. 

Apabila runtuhnya Tembok Berlin (1989), tandanya pertembungan tamadun dunia bukan lagi berasas kepada Blok Barat vs Blok Timur, ianya merebak kepada pertembungan ekonomi, budaya, politik dan paling penting pertembungan agama.

Negara kita adalah negara Islam fundamental sebagaimana diisytiharkan oleh Tun Dr. Mahathir pada tahun 2002. Ketika itu, puak Yahudi dan negara Israel menghentam Tun Dr. Mahathir kerana dikatakan anti Semetik anti Israel anti Yahudi. Tun Dr. Mahathir tidak akan berkata, "I support all efforts to protect the security of the state of Israel", kerana Malaysia bukan berhutang apa-apa dengan Israel.

Henry Kesingger bekas Setiausaha Negara Amerika sendiri berkata dunia masa hadapan akan menyaksikan kemunculan kuasa-kuasa baharu di seperti kuasa Islam, China, Jepun, Barat, Ortodoks dan mungkin juga India. Henry Kesingger atau pun Profesor Samuel P. Huntington tidak menyebut Israel dan Yahudi? Kenapa?

Siapakah Kuasa Jahat itu? Amerika? China? atau Russia?

Apabila negara kita satu-satunya negara yang mula-mula mengiktiraf negara China pada tahun 1974, ianya sangat mengejutkan kuasa-kuasa besar di barat. Kemudiannya, apabila Tun Dr. Mahathir melaksanakan dasar "Buy British Last" (1981) ianya turut menggegarkan mereka. 

Kini jenama paling berprestij negara kita iaitu Petronas sudah mula menyaingi Exxon-Mobil dan British Petroleum di dalam dunia ini dengan Petronas sudah berjaya memasuki negara-negara lain seperti Sudan, Iraq, Iran, Amerika Selatan dan puluhan negara lain.

Dalam buku "The Clash of Civilization and The Remarking of World Order" ada mendedahkan bahawa negara-negara baharu yang muncul dengan begitu cepat akan menjadi musuh-musuh yang berbahaya kepada tamadun barat yang didukungi oleh Amerika. Sudah tentu negara-negara baharu itu salahsatunya ialah Malaysia!

Yang kita tidak cuba fahami ialah siapa dia di dalam Amerika itu? Adakah Republikan atau Demokrat? 

Sebenarnya bukan itu, sama ada Republikan atau Demokrat, misinya adalah sama kerana kedua-duanya dikuasai oleh sebuah gerakan dalam yang sangat-sangat berkuasa iaitu sebuah kumpulan Yahudi Amerika pro-Israel yang bertopeng di sebalik gerakan Freemason, Demokrasi ala-mereka, Ekonomi Kapitalisme, Illuminati dan pelbagai gerakan bertopeng.

Mereka merupakan pelobi-pelobi Yahudi pro-Israel yang sangat-sangat berpengaruh daripada sudut kewangan, maklumat, teknologi dan kuasa. Antara yang terkenal ialah Howard Berman. Siapa orang Malaysia pernah jumpa Howard Berman? Apa mereka bincang?

Marilah kita memerhati semula NGO-NGO mereka yang sudah bertebaran di mukabumi ini khususnya rangkaian mereka di Malaysia. Saya sebut beberapa yang popular antaranya NED, NDI, OSI, Becket Fund, Jewish World Watch, The Elders, CFR, ICG dan banyak lagi. Mereka yang bersekongkol tidak pernah menjangka kesan buruk kepada negara kita.

Di Geneva seminggu yang lalu (21/3/2014), negara kita dan negara China dihentam habis-habisan oleh NGO-NGO khususnya dari Barat dalam usaha mereka untuk merosakkan ketamadunan Islam yang bertapak di Malaysia, dan ketamadunan Buddha yang bertapak di China.

Oleh itu, saya mengajak rakyat Malaysia supaya bersatuhati dan bersatupadu berhadapan dengan saat sukar sekarang, khususnya isu-isu yang berlegar di sekeliling MH370 yang hilang itu. Hanya dengan perpaduan negara kita akan selamat kerana itulah yang sangat ditakuti oleh mereka di luar sana.

Negara kita yang kecil ini sedang berhadapan dengan kuasa-kuasa jahat yang sangat jelas tujuan mereka. Jika mereka mahu menghancurkan negara kita, kehidupan aman kita, menghancurkan ekonomi negara kita, ianya semudah mereka memetik jari.

Pemergian DS Najib ke Perth esok menggambarkan tahap serius beliau menangani perkara ini dengan penuh tanggungjawab. Kita semua mesti berdiri di belakang usaha kerajaan kita yang sukar ini.

Bersambung...


0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung