RHOMA IRAMA LEBIH BAGUS DARIPADA ANWAR IBRAHIM

on Tuesday, April 8

Rhoma Irama  Saatnya Tunjuk Cinta Kepada Islam, Bangsa Indonesia & Negara Indonesia
Kenyataan-kenyataan DS Anwar di luar negara mengenai tragedi MH370 sangat menjelekkan, kata orang Indonesia. Di Jakarta, walaupun penyayi dangdut terkenal Rhoma Irama tidak mungkin akan menduduki jabatan Presiden dan Wakil Presiden Indonesia walaupun hatinya mahu ke arah itu, tetapi Rhoma Irama lebih patriotik, bertatanegara dan bersusila negara.

Berita terkini di Jakarta, Rhoma Irama merancang untuk mengadakan konsert terbesar di Jakarta di kawasan Monumen Nasional dengan cita-cita kehadiran penonton sebanyak 4 Juta orang. Rhoma Irama mengimpikan 4 Juta orang ini akan sama-sama menyanyikan lagu kebangsaan Indonesia Raya! Saya sangat-sangat 'jempol' manusia yang seperti ini sangat mencintai negaranya walaupun dirinya tidak mungkin bisa berada di persada Istana Presiden.

Ketika seluruh dunia bersedih dan berdukacita, Anwar membuat kenyataan kononnya kerajaan Malaysia menyembunyikan maklumat. Pakar undang-undang yang juga bekas CEO MAS, Tan Sri Abdul Rahman Arshad berkata, apa yang MAS atau kerajaan hendak sembunyikan kerana maklumat yang diminta itu memang tidak ada. Kita sedang bertungkus-lumus mencari maklumat itu, dan misteri ini bakal terungkai apabila kotak hitam pesawat MH370 ini berjaya ditemui.

Anwar hanya menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan sekitar tahun 1995-1998. Anwar masih diulit mimpi indah kononnya ketika dia menjadi TPM dan Menteri Kewangan, dia meluluskan pemberian radar yang boleh mengesan apa sahaja penerbangan di ruang angkasa Malaysia. Anwar lupa tahun ini tahun 2014 bukan 1998, radar-radar yang ada di Malaysia sudah dinaiktaraf disesuaikan dengan pemodenan sistem radar dunia. Apakah kamu fikir Malaysia masih menggunakan sistem radar tahun 1998?
http://www.telegraph.co.uk
Tiada siapa mahu tragedi ini berlaku. Tiada mana-mana Perdana Menteri yang mahu rakyatnya mati terbunuh sedemikian rupa. Malaysia bukan Israel, Malaysia adalah Malaysia. Tiada Perdana Menteri Malaysia akan berkata, "I support all efforts to protect the security of the state of Israeli" (Wall Street Journal Asia). Di Indonesia, tiada Presiden mahupun Wakil Presiden yang akan memuji dan memuja Israel!

Semalam Presiden Partai Gerindra Indonesia, bapak Prabowo yang turut bertanding jawatan Presiden Indonesia 2014, hadir di Mahkamah Tinggi Kota Bharu untuk menyokong Satu orang (Satu Jiwa) rakyatnya yang dibicarakan atas pertuduhan membunuh majikannya. Alhamdulillah, dengan izin Allah SWT, warga Indonesia itu terlepas daripada hukuman mati. Yang menarik kepada saya dalam kes ini ialah, Prabowo datang dua kali ke Malaysia hanya semata-mata mahu memberi sokongan kepada Satu orang rakyat Indonesia, dan ternyata sokongan itu berhasil!

Anwar lupa, di dalam pesawat MH370 itu, ada lebih 50 orang rakyat Malaysia. Seperti dinyatakan oleh DS Najib Tun Razak dan DS Hishammuddin bahawa kerajaan Malaysia tidak akan berhenti mencari pesawat tersebut dan penumpangnya walaupun kos pencariannya kini mencecah ratusan juta ringgit.

Bagaimana pandangan anda?

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung