HUKUM HUDUD AKAN DIREALISASIKAN DI BAWAH KABINET BAHARU

on Friday, July 31


Satu perkara yang semakin jelas adalah Rang Undang-Undang Enakmen Kanun Jenayah Syariah II Negeri Kelantan (1993) 2015 akan direalisasikan. Itulah janji dan azam Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri yang baharu Datuk Dr. Asraf Wajidi Dusuki (Dr. Asraf).

Saya secara peribadi berharap Dr. Asraf akan mengotakan kata-katanya dan azamnya dengan berusaha bersungguh-sungguh kerana Hukum Hudud adalah undang-undang yang ditetapkan di dalam agama Islam. Jika Kerajaan Persekutuan di bawah Kabinet baharu ini berjaya membantu Kerajaan Kelantan merealisasikan impian ini, saya percaya ianya akan menjadi titik mula kepada perlaksanaan perundangan Islam di negeri-negeri lain. 

Islam adalah agama untuk seluruh alam. Islam adalah agama yang aman dan damai. Islam bukan agama permusuhan, sebaliknya agama persaudaraan. 

Firman Allah SWT, “Dan berpeganglah kamu semuanya kepada tali (agama) Allah dan janganlah kamu bercerai berai, dan ingatlah akan nikmat Allah kepadamu ketika kamu dahulu (masa Jahiliyah) bermusuhan, maka Allah menjinakkan antara hatimu, lalu menjadilah kamu karena nikmat Allah orang-orang yang bersaudara , kamu telah berada di tepi jurang neraka lalu Allah menyelamatkanmu daripadanya. Demikianlah Allah menerangkan ayat-ayat-Nya kepadamu, agar kamu mendapat petunjuk”. (QS.3 Ali-Imran: 103).

Jika ada pihak yang menentang usaha Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri Kelantan ini, mengapa hendak takut dan mengalah. UMNO dan PAS hendaklah Istiqamah dalam mendaulatkan syariah Islam.

USA.
July, 31, 2015.


2 Komen:

Anonymous said...

Syukur Alhamdulillah, Allahuakhbar ...

Anonymous said...

SETUJU KITA UMAT ISLAM ADALAH BERSAUDARA. MARILAH KITA MENDAULATKAN UNDANG-UNDANG ISLAM TANPA MENGIRA FAHAMAN POLITIK YANG BERSIFAT DUNIA DAN SEMENTARA. TAKBIR! TAKBIR! TAKBIR!

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung