MALAYSIA DAN BRUNEI JADI SASARAN BARAT, IDEA BERGABUNG JADI PILIHAN TERBAIK ?

on Saturday, July 11

MALAYSIA DAN BRUNEI JADI SASARAN
RAHSIA NAJIB DISERANG BERTUBI-TUBI, RAMPASAN KUASA GAGAL, NAJIB MUNCUL HERO. 

1. Di luar negara, salah satu yang mereka anggap dosa DS Najib dan menimbulkan kemarahan yang membuak-buak ialah apabila Najib melawat Semenanjung Gaza pada 22 Januari, 2013. Anda bayangkan, selama 6 tahun tiada sesiapa pemimpin negara luar berani memasuki Semenanjung Gaza yang dikepung dari luar, tiba-tiba Najib mengejutkan dunia khususnya Israel dan sekutu-kutunya apabila mendarat di bumi Gaza yang dikepung. 

Beberapa bulan selepas lawatan tersebut, Israel dan konco-konconya menuduh Malaysia melatih pejuang Hamas di Malaysia? Anda nampak? 

Sama seperti tuduhan Barat kononnya ada senjata Kimia dan Nuklear di Iraq untuk menghalalkan serangan mereka ke atas Iraq! Apa sudah jadi dengan Iraq sekarang? 

Profesor Francis Fukuyama dalam bukunya 'Nation-Building Beyond Afghanistan And Iraq' menyebutnya sebagai penipuan dan kesilapan pentadbiran Bush, yang akhirnya memunculkan gerakan terrorist yang tidak terkawal pada hari ini.

2. Di dalam negara, idea Najib menubuhkan 1MDB dan membeli pengeluar tenaga bebas (IPP) telah menimbulkan kemarahan kepada pemain-pemain IPP. Penerangan bebas ini menjelaskannya. 

Najib tidak hendak bergantung kepada 'orang lain' menjelang PRU14. Tidak seperti sebelum ini, UMNO dan BN bergantung kepada sumbangan pihak-pihak tertentu semasa pilihanraya, dan sebagai timbal balasnya, mereka diberikan pelbagai peluang perniagaan.

Najib mahu UMNO dan orang Melayu berdikari sendiri. Najib mahu mengurangkan pergantungan kepada pihak lain. Akibatnya Najib diserang bertubi-tubi. Memang tidak mudah menganjak paradigma.

3. Hari ini serangan ke atas Najib dalam isu 1MDB semakin kurang. Apabila ramai orang menyedari maklumat-maklumat dalam WSJ dan SR itu palsu belaka, semua mula mendiamkan diri dan menjauhkan diri. Semua mula ketakutan apabila Najib bertindak untuk menyaman. Tranding di tweeter dan pelbagai media sosial berkenaan 1MDB semakin jatuh. Rakyat sudah tahu ia fitnah belaka. 

Tak kanlah Lim Guan Eng lebih baik daripada TG Dato' Dr. Haron Din dan Hj. Hadi dalam menilai isu 1MDB? 

Malahan pakar-pakar perbankan mentertawakan maklumat-maklumat WSJ itu. Anda boleh baca tulisan Azmi Arshad (FB), The Star dengan tajuk "Dokumen Tuduhan WSJ "Sampah" - Ahli Perbankan, Badlisyah Abdul Ghani, CEO Islamic Bank CIMB, dan anda boleh melayari www.theswiftcodes.com untuk melihat penipuan WSJ.

4. Hari ini di Brunei, Sultan Hasanal Bolkiah menjawab orang-orang Barat yang mengancam negaranya (rujuk akhbar di atas). 

Sememangnya laporan antarabangsa awal tahun ini melaporkan ada 4 negara yang sukar dijatuhkan. Negara-negara itu adalah China, India, Brunei dan Malaysia.

Di Malaysia, Najib terpaksa menggunakan segala diplomasi yang ada untuk memastikan Malaysia kekal berdaulat, tidak dijajah dari segi ekonomi dan politik. Mereka memaksa Malaysia menandatangani TPPA, tetapi syarat kita ialah ianya tidak boleh membebankan rakyat Malaysia. 

Musuh negara menyerang matawang Ringgit Malaysia secara serentak. Beberapa minggu lalu, di sesetengah bank di negara jiran, mereka memaksa bank tidak menerima Ringgit Malaysia untuk urusan pertukaran. 

Musuh negara ini menggunakan sesiapa sahaja di dalam negara untuk menjatuhkan Perdana Menteri, sebenarnya untuk menjatuhkan kerajaan dan negara kita. Ada orang menyebutnya sebagai pengkhianat.

Selepas Najib mengeluarkan surat untuk menyaman WSJ, tiba-tiba keyakinan pasaran meningkat, nilai matawang Ringgit Malaysia naik sedikit berbanding USD. 

Matawang Russian Rubel (RUK) lebih buruk berbanding Ringgit Malaysia, namun mereka masih boleh bertahan, kerana jati diri, nasionalisma dan patriotik yang tinggi.  Kita juga mesti begitu dalam menghadapi serangan Barat. (Baca definisi Barat daripada kacamata Samuel Huntington, Prof).

5. Namun, percayalah kata saya, musuh-musuh negara tidak akan berhenti selagi kerajaan Malaysia tidak runtuh. Mari Bersatu.
PESANAN MUFTI MEKKAH
6. Adakah sudah sampai masanya Brunei bergabung dengan Malaysia untuk berhadapan cabaran globalisasi yang semakin mencabar di rantau Laut China Selatan? 

7. Adakah Malaysia dan Brunei boleh bertahan dengan asakan kuasa baharu yang sedang menguasai Laut China Selatan? 

Salam perantauan,
USA, 
Julai-11-2015.


3 Komen:

Anonymous said...

IDEA DASHYAT BANG...MENIMBULKAN KEMARAHAN DAP DAN SEWAKTU DENGANNYA!

PUTRALAN said...

Bersatulah wahai Umat Islam, jgn mudah terpedaya dgn agenda jahat bangsa lain yg ingin melihat Malaysia jahanam. Kekalkanlah kemakmuran yg Allah kurniakan buat Malaysia kini.

Anonymous said...

Ai..rupa rupanya ada melayu sial yg takut dengan DAP kapir lantak...

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung