PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU YANG GOBLOK

on Saturday, August 15


6 Komen:

Anonymous said...

wauw menarikkk puisinya, menyedarkan

Anonymous said...

sgt setuju !!!

Anonymous said...

Jauh ke laut, belum mahir melihat dan menelah. The problem of fanatics who do not know how to differentiate between people and party. What if the person he so oblige to defend is the one who is planning to ruin this country?

Anonymous said...

Sebenarnya ramai pemimpin terutamanya yg mudah-muda join Umno hanya kerana memperalatkan Umno supaya dapat peluang berkusa dan membolot harat,hati mereka sedikit pun tak ada persaan cinta tulin kepada apa pun mengenei Melayu.Cer perhati dan dengar baik- baik apa yg geng muda ni buat utk Melayu dan utk Islam.ye lek.Bos dia hanya selalu tunjuk dia 'bergaya',tunggang basikal,sepak bola,bersukan,berdailog dan bersantai,seolah-olah yg penting bagi dia dia nak tunjukan dia berbeza dari Mat Rempit je.Itu saja.Ada pluang utk jadi populer dia cepat-cepat ambil,keluarkan kenyataan yg kelihatan sebagai oppoturnist.

Anonymous said...

Puisi yg sgt pedas tetapi berguna

Anonymous said...

Ramai pemimpin menyertai UMNO bukan hendak berkhidmat kepada rakyat tetapi lebih mencari peluang untuk kepentingan peribadi. Pada ketika UMNO kuat puak inilah yang cuba menguasai segala-galanya tetapi apabila UMNO kelihatan lemah puak ini juga yang cuba menjatuhkan pemimpin. Tetapi apabila pemimpin kelihatan amat kuat untuk dijatuhkan puak ini akan keluar parti untuk menyertai mana-mana parti pembangkang yang pada pandangan puak ini boleh menang pilihanraya agar tujuan untuk kepentingan peribadi dapat diteruskan. Melayu macam inilah yang paling tidak berguna.
Kuasa yang ada perlu dipertahankan kerana apabila terlepas hakikatnya amat sukar untuk mendapatkannya kembali. Kepada Allah kita berserah. (PB)

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung