NAJIB AKAN MENANG KERANA KESEDERHANAANNYA, KATA AHLI PAS

on Friday, April 5

SEMALAM saya bersama beberapa rombongan pemimpin negeri Sabah berhari raya di rumah DS Najib Tun Razak, di rumah terbukanya di Pekan. Hampir 4 jam perjalanan ke Pekan, dan baliknya pula mengambil masa 5 jam kerana saya tersesat jalan balik ke KL, berpusing sejam antara Kuantan - Pekan.

DS Najib seorang yang sederhana kerana rumah separuh kayu-separuh konkritnya itu retak dan pecah-pecah belaka,jika nak banding rumah DS Anwar Ibrahim di Segambut, atau rumah Azmin Ali, rumah MB Selangor, saya rasa rumah DS Najib jauh lebih sederhana.
Di mana-mana sahaja DS Najib Solat Berjamaah 
Saya bercerita dengan pembantu di rumah DS Najib akan rutinnya, pembantunya menceritakan DS Najib akan bangun seawal 5.30 pagi, selepas solat Subuh, beliau akan bersenam sama ada di dalam rumah atau di luar rumah, katanya untuk mengekalkan kecergasan. 

Begitu juga rumah Pak Lah, lebih-lebih lagi sederhana, rumah tahun 1960-an yang dibaiki sahaja. Jika nak dibanding rumah pemimpin-pemimpin PKR , rumah Pak Lah sangatlah sederhana.
DS Najib ketika di Kota Suci Makkah & Madinah
Baru-baru ini, DS Anwar yang kaya-raya itu, menyangka akan dapat menjatuhkan Kredebiliti ekonomi negara di sebuah Forum di Hong Kong. Fakta yang Anwar kemukakan ternyata salah, kerana pengaliran FDI dari Malaysia sebenarnya bukan boleh diertikan sebagai 'Capital Flight. Ianya adalah pengaliran keluar Dana oleh syarikat-syarikat Transnasional Malaysia secara Terancang.

Ini membuktikan aliran keluar (82% atau A$10 Billion) dan masuk sebenarnya Positif dengan pengaliran keluar mengatasi pengaliran masuk.

Oleh itu, jika Anwar ingin menyerang Kerajaan, Anwar sepatutnya mengingatkan dirinya bahawa dia penyebab Ketidaktentuan politik yang menyumbang kepada pengurangan pelaburan dari luar.


Nampaknya Anwar masih taksub dengan teori Yahudi Amerika Adam Smith? ataukah Anwar sudah berubah selepas bekerjasama dengan Kumpulan Soros,Kumpulan Cohen, Kumpulan Dubai dan Kumpulan Darul Ehsan.


Nota: Artikel ini ditulis pada 20 Oktober 2008, ini adalah siaran ulangan sempena PRU13 khususnya kepada sesiapa yang tidak sempat membacanya.

Ulasan, baru-baru ini saya duduk minum bersama-sama rakan saya seorang penyokong tegar PAS. Tiba-tiba terkeluar dari mulutnya, "Najib ne seorang yang sederhana, Dia akan menang kerana Kesederhanaannya itu".

Saya terkejut. Saya terpaksa tambah satu lagi gelas besar Kopi O Nipis Suam Gelas Besar.Tapi saya sangat kasihan kerana pekerja mamak ini terpaksa bertanya lagi nak minum apa, " Kopi O Nipis Suam Gelas Besar" - 6 Perkataan.


0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Buku Tun Mahathir

Bakal Diterbitkan