DUA HARI RAHSIA BESAR DS HISHAMMUDDIN DIDEDAH

on Wednesday, October 16

BERITA HARIAN 14 OKTOBER 2013
(Sila klik untuk besarkan)
UTUSAN MALAYSIA 14 OKTOBER 2013
(Sila klik untuk besarkan)
BERITA HARIAN 15 OKTOBER 2013
(Sila klik untuk besarkan)

14 Komen:

Man Sayur said...

Choih! Ini bukan persepsi sebenar masyarakat khususnya orang melayu. Ini sekadar spin nak dapatkan sokongan.

Anonymous said...

HEBAT PEGAWAI PM NE...BOLEH TAHANG MU BAWA SUARA PM WEEEI..

Otak geliga said...

nak MUNTAH aku membacanya....TOLERANSI TINGGI, SABAR, TENANG apanya?

negara dah kena ceroboh, masih bertenang?
hak Islam/Melayu/bumi diinjak2 n nak dirampas masih nak berTOLERANSI apanya?
pembangkang buat kacau satu Malaysia nak SABAR lg?

Pleaselah....KAMU sebenarnya LEMAH/TAKUT/KELIRU nak buat keputusan

Anonymous said...

Kalau hang tunjuk kat Zahid tensen dia bro, tapi sorry to say bro..i like it...psiko tinggi tahap tinggi bro..

Anonymous said...

Tulisan kempen yg amat meloyakan. Si penulis nak cari makan dgn hisham dan bos2nya. Tapi dia beranggapan pembaca otak mcm lembu. Kompom mung betanding pru14 boh!

Anonymous said...

Say NO to Hisham...
Amaran,amaran, amaran.....
Zahid terpaksa menanggung apa yang ditinggal olehnya di KDN.

Anonymous said...

ORE LAMO,
DENGAN IZIN, I ALWAYS THINK WHY SUPER TROOPER FROM ZAHID THINK THANK'S, CAN'T DO OR WRITING A GOOD AN ARTICLE LIKE THIS, U ALL MUST SHY, THE OTHER SITE, I THINK THIS IS A GOOD ARTICLE TO PROMOTE WHOS U LIKE TO SUPPORT. MAYBE ALL ABOUT EXPERIENCES, SKILL AND SPECIAL. FOR ME, MUKHRIZ MORE BETTER, THEN SHAFIE, AND THE LAST I DONT THINK ZAHID...I AGREE HISHAM.

Anonymous said...

Setakat jadi MP jer si Hishamuddin ni. Pemikiran dia dan cara tindakan bukan tahap seorang menteri atau tahap pemimpin kanan parti. Sorry Hisham..it is time for u to go.

Anonymous said...

Saya sokong Mukhriz, Hisham and Shafie or Ali Rustam. Zahid tak done gempak jer lebih, last2 sama jer bagi amaran jugak. kamu marah marahlah hehehe

Anonymous said...

Kenangi jasa pemimpin - alasan bodoh untuk memperpanjangkan system dinasti dalam parti.

KEPIMPINAN mesti berlandaskan KEBOLEHAN dan PENCAPAIAN, bukannya KETURUNAN atau KEKAYAAN. Hishamuddin, awak dah gagal dan perjuangan awak dah selesai. Bagilah orang lain memimpin pulak.

Anonymous said...

baik punya ampu...taik la

Anonymous said...

ya,setuju ngan penulis.keadilan,siasah,gentleman semuanya harus di ahkiri ngan kebijaksanaan kewarasan.

Anonymous said...

ya,setuju ngan penulis.keadilan,siasah,gentleman semuanya harus di ahkiri ngan kebijaksanaan kewarasan.

Mandela said...

MASA MUHASABAH DAN BUAT PEMBETULAN !!

MAKA KITAPUN MELANGKAH KE TAHUN BARU 1435 HIJRAH. SYUKURLAH ALLAH PANJANGKAN UMUR USIA KITA AGAR KITA DAPAT TERUSKAN USAHA MEMAKMURKAN TANAH TERCINTA INI.

AKU NAK BUKA BUKU TAHUN BARU INI DENGAN MEMBUAT SEDIKIT SEMAKAN TERHADAP SEJARAH UMNO, PARTI KERAMAT KITA KERANA AKU JANGKA HARI HARI SELEPAS INI ADALAH AMAT MENCABAR BAGI UMNO TIDAK KIRA APA SEBAB DAN ALASANNYA.

1434 YANG BARU KITA TINGGALKAN MEMBAWA DUA SEJARAH BESAR POLITIK NEGARA. PRU 13 DAN PEMILIHAN UMNO.

PRU13 MENYAKSIKAN BETAPA WUJUD JURANG YANG SEMAKIN MELEBAR ANTARA PENGUNDI BUMIPUTERA DENGAN PENGUNDI CINA. MANAKALA PENGUNDI INDIA NYATA MEMILIH UNTUK BERMAIN SELAMAT.

PENGUMUMAN OLEH PRESIDEN UMNO TENTANG ' TSUNAMI CINA 'NAMPAKNYA TIDAK MERUBAH LANSKAP POLITIK NEGARA YANG MAHU TIDAK MAHU TERPAKSA MENGGABUNGKAN KETIGA TIGA BANGSA UTAMA ( MELAYU/CINA/INDIA )UNTUK MENGEKALKAN KUASA PEMERINTAHAN.

INILAH TAKDIR. MELAYU YANG BERPECAH TIDAK MUNGKIN MAMPU MEMERINTAH SECARA BERSENDIRIAN. KALAUPUN MAMPU BERSATU DAN MEMERINTAH, IA TIDAK AKAN JADI KERAJAAN YANG KUAT KERANA KUASA EKONOMI TERLETAK DALAM TANGAN KAUM CINA.

TUN DR MAHATHIR MOHAMED PADA TAHUN 1969 MENGISYTIHARKAN BAHAWA BELIAU TIDAK PERLUKAN UNDI CINA UNTUK MENANG PILIHANRAYA DAN NYATA BELIAU KALAH.

MAHATHIR YANG ULTRA MELAYU KEMUDIANNYA LEBIH TOLERAN KHASNYA SEWAKTU MULA JADI TIMBALAN PERDANA MENTERI.

IRONINYA, PEMIMPIN TERTINGGI UMNO AKAN JADI PEMIMPIN TERTINGGI NEGARA. INI FAKTA YANG TAK MUNGKIN DAPAT DIUBAH.

ATAS ASAS INI, AKU NAMPAK PEMILIHAN UMNO 2013 SEDIKIT SEBANYAK TELAH MEMBAWA UMNO MUNDUR KEBELAKANG. TOKOH YANG BERTANDING SEBAHAGIANNYA ' CUBA KELIHATAN ' SEPERTI HERO MELAYU.

CALON YANG 'BERWAJAH ULTRA MELAYU ' MENDAPAT DOKONGAN KUAT AHLI UMNO DAN JADI AMAT POPULAR SERTA MENDAPAT UNDI YANG TINGGI. NAIB PRESIDEN, AHLI MAJLIS TERTINGGI MEMPUNYAI CORAK YANG SAMA.

CALON YANG AGAK ' LEMBUT ' HAMPIR HAMPIR KECUNDANG.

MAKA JADILAH SEBAHAGIAN DARIPADA TOKOH INI AMAT TERKENAL, DIJULANG DAN DISANJUNG OLEH ORANG UMNO DAN DALAM MASA YANG SAMA TIDAK DIYAKINI OLEH ORANG LAIN YANG JUGA BERADA DALAM KERANGKA POLITIK NEGARA.

DR FUAD ZARKASHI, DATUK GHANI OTHMAN, DATUK ALI RUSTAM ADALAH ANTARA TOKOH ' MELAYU UMNO ' YANG TEWAS DALAM PRU DAN AKHIRNYA IKUT TERJEJAS DALAM PARTI SENDIRI.

INILAH YANG AKU NAK AJAK BERMUHASABAH. PEMIMPIN JANGAN JADIKAN PERJUANGAN MELAYU SEBAGAI ALAT UNTUK LONJAKKAN DIRI DALAM PARTI TAPI AKHIRNYA TIDAK MENYERLAH DALAM KERAJAAN.

ORANG UMNO PULA JANGAN ' PERCAYA ' BAHAWA PEMIMPIN YANG SELALU BERCAKAP ATAS LANDAS BANGSA SUDAH PASTI AKAN MAMPU JULANG BANGSA INI KE PUNCAK.

PEMBETULAN YANG INGIN AKU SARANKAN IALAH PILIH PEMIMPIN YANG TIDAK SEKADAR BERCAKAP TENTANG BANGSA SEMATA TETAPI IA BOLEH TEMPATKAN DIRINYA DI ATAS SEGALA BANGSA YANG ADA.

PADA KETIKA DI PUNCAK INILAH, PEMIMPIN INI AKAN DAPAT MENGANGKAT MARTABAT BANGSANYA DAN DALAM MASA YANG SAMA TIDAK PULA MERAMPAS HAK BANGSA LAIN .

HAKIKATNYA BANGSA KITA TIDAK AKAN KUAT HANYA KERANA KITA KUAT BERCAKAP TENTANGNYA. BANGSA KITA AKAN KUAT JIKA KITA MERANCANG DENGAN BIJAK SEGALA KEPERLUAN KITA, BERUSAHA MENCAPAINYA DAN DALAM MASA YANG SAMA TIDAK ADA SESIAPAPUN BERASA IRI HATI ATAU TERANIAYA.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Buku Tun Mahathir

Bakal Diterbitkan