ANWAR ORANG PERTAMA AKAN KUTUK HINDRAF

on Wednesday, October 8

1. Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali berkata, beliau percaya sekiranya Hindraf melakukan perkara yang serupa ketika Anwar masih menjadi Timbalan Perdana Menteri, nasib pertubuhan itu pastinya berbeza.

Katanya, malah Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu sendiri mungkin akan menjadi orang pertama yang mengecam Hindraf di atas perbuatan pada sambutan hari raya yang lalu.

''Kalau Anwar masih Timbalan Perdana Menteri, dia orang pertama akan mengutuk Hindraf, tetapi kerana hari ini pertubuhan haram itu merupakan penyokong utama kepada Anwar, maka pertubuhan itu dipertahankan.

2. REPUTASI ANWAR MENJUNAM=
Anwar, PM Malaysia ke-6?

Selection Votes
Tidak, angan-angan mat Jenin = 56% 126
Ya,harapan baru Malaysia = 20% 44
Ragu-ragu, banyak skandal peribadi = 24% 54

224 votes total
pollcode.com free polls

Minggu hadapan Parlimen akan bersidang, dan perkara yang paling ditakuti Anwar ialah berdepan dengan MP BN dalam Parlimen, yang mana apabila Anwar bercakap MP-MP BN akan bertanya semula Dasar-Dasar Anwar semasa berkuasa dahulu! Sudah pasti akan lebih banyak pembongkaran yang tidak pernah didedahkan akan terdedah . Kontrak-kontrak secara Terus yang diberikan oleh Anwar semasa menjadi Menteri Kewangan kepada Kroni-kroninya, Kelulusan Anwar membenarkan Ringgit Malaysia di bawah keluar ke luar negara semasa Krisis Ekonomi 1997, berapa Billion? Abrar? IKD? dan pelbagai lagi. Anwar punya 2 pilihan di dalam Dewan Parlimen, sama ada Berhenti Menuduh Kerajaan atau Berdiam Diri?

3. Penulis punya pandangan, suara Anwar dalam Dewan akan menjadi lembut, berhati-hati, takut-takut, mencari-cari bahasa selamat dan kontrol. Anwar dalam Dewan pasti sangat Berbeza dengan Anwar di hadapan Hindraf, DAP, PAS dan PKR! Ini sudah terbukti semasa hari pertama Anwar di Dewan tempohari apabila mengulas perbahasan rang undang-undang DNA dengan ayat-ayat yang berlapik, berhati-hati, dan kontrol.

4. Emel dari Washington yang diterima penulis menyatakan , pasukan pelobi Yahudi dalam kem Obama dan kem Mccain menolak kawan-kawan Anwar dalam pasukan pelobi Yahudi mereka. Nama-nama seperti Paul Wolfowitz, Cohen, Condoliza Rice, Albright, dan lain-lain dikatakan tidak lagi relevan dimasukkan dalam pentadbiran Amerika abad ke-22. Mereka kini berhadapan Kemuflisan Amerika VS Kebangkitan China/India. Minggu lepas Roket China ke angkasa, Minggu Hadapan Roket India pula ke angkasa, semuanya berlaku tanpa Amerika!.Malahan Washinton Post menolak nama Anwar sebagai sahabat Amerika di Asia selepas kegagalan Projek 916. Mereka mempersoalkan berapakah Kos Projek 916?

5. Siapa boleh teka Kos Projek 916? MP Kota Belud sudah beri petanda...beberapa Keturunannya tidak akan mati kelaparan jika dia menerima projek 916 itu. Tatkala Anwar berdendang irama nak jadi PM, kroni-kroninya hidup mewah di bawah Banglo berjuta-juta ringgit termasuklah dia, Azmin ( dulu berlakon pakai kereta buruk depan penyokongnya), MB Selangor ( yang kata menyusahkan jumpa Rakyat ), dan lain-lain lagi, perhatikanlah kehidupan Mewah mereka...tatkala Janji-Janji Manis PRU-12 mereka belum pun dilaksanakan . Selepas Bulan Disember, akan ada lagikah Air Percuma 20 meter padu di Selangor? Orang Syabas boleh beri maklumat hal perjanjian air percuma 20 meter padu itu.

6. Kepada umat Islam, tidak lama lagi sambutan Hari Deepavali masyarakat India beragama Hindu. Ingatlah ajaran agama Islam, jangan rosakkan sambutan perayaan agama mereka, hormatilah perayaan agama mereka. Jangan berdemonstrasi dan menjerit-jerit kalau bertamu. Janganlah membalas dendam kepada Hindraf yang berlaku baik di rumah terbuka Perdana Menteri Malaysia ,Ini bukan Sindiran, ini Nasehat. Orang Arab Kafirin dan orang Arab Muslim kalau berperang sangatlah kejam, tapi kalau musuh datang bertamu sangatlah dilayan first class.

7 Komen:

Anonymous said...

Biasa la tu. Dah jadi adat manusia. Bila mana pihak yang menyokong, buat kecoh, mereka akan dipertahankan walaupun dah cukup nyata dan jelas tindakan mereka agak kurang ajar. Itulah yang terjadi sekarang. Jelas bahawa Anwar masih mempertahankan Hindraf atas dasar sokongan politik yang diberikan..

uncle nano said...

## Kepada umat Islam, tidak lama lagi sambutan Hari Deepavali masyarakat India beragama Hindu. Ingatlah ajaran agama Islam, jangan rosakkan sambutan perayaan agama mereka, hormatilah perayaan agama mereka. Jangan berdemonstrasi dan menjerit-jerit kalau bertamu. Janganlah membalas dendam kepada Hindraf yang berlaku baik di rumah terbuka Perdana Menteri Malaysia ,Ini bukan Sindiran, ini Nasehat. Orang Arab Kafirin dan orang Arab Muslim kalau berperang sangatlah kejam, tapi kalau musuh datang bertamu sangatlah dilayan first class.##
aku suka kat ayat nih...teruskan###

Cam gini ler..suruh je si anwar bahalol tu g suruh org dier wat satu patung letak kat Batu Caves..
Mesti pertubuhan haram yg satu nih suka!!Sakit tul ati aku kat org gelap nih>>> Aku ler salah satu orang MELAYU dan banyak lagi yang x akan menyokong PK. laknat!!sampai bila2 pun..

Anonymous said...

buat masa sekarang,Anwar tidak akan berkata apa-apa tentang tindakan Hindraf kerana dia tahu Hindraf adalah salah satu penyokong dia.untuk memberi komen menentang Hindraf memang silap besar.

Dr. RBAONG said...

Demi menjaga maruah dan nama baik orang melayu dan islam, saya juga berharap tak ada orang yang akan membalas dendam dan membuat kecoh pada hari terbuka Depavali (jika ada)nanti., Baik ia diadakan oleh pemimpin kerajaan atau pemimpin pembangkang.

Kunjungilah dengan niat yang baik.

Dakwah dengan tingkah laku lebih berkesan dari kata-kata.

Hormatilah orang lain, nescaya orang akan hormat pada kita.

Harmoni Malaysia

Anonymous said...

Bagus Jentayu, U punya website ni bagus. Keep on writing.

Thanks

Zul - UPM

Anonymous said...

UMNO,BN, aku membesar dengannya. Aku tak percaya pembangkang lidah bercabang. Apa yang mereka buat kerajaan yang disalahkan. I give my whole life support to UMNO (as long as UMNO defend ISLAM and Malaysia)

Anonymous said...

anwar celaka!

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung