"MUHASABAH "- UST. SYED HASSAN ALATAS

on Friday, January 301.“ Salam, Kepada Pengunjung/Pembaca Blog ini jika sesiapa yang berminat untuk memberi sumbangan kepada penerbitan buku “ MUHASABAH” di atas mohonlah dapat diberi sumbangan ikhlas kerana Allah SWT terus kepada Ustaz Syed Hasan Alatas.

2. Ustaz Syed Hasan Alatas adalah seorang pendakwah bebas sejak hujung tahun 1950an. Berasal dari Aceh. Sepanjang hidupnya bekerja sebagai pendakwah di banyak negara seperti Indonesia, Singapura, Amerika, negara-negara Arab & sekarang sudah menetap di Malaysia.

Beliau juga adalah Penasihat Penuntut kepada sebuah Madrasah Rebat Tareem Perguruan Tinggi yang tertua di Hadramaut, Yemen ( 1925 ).

3. Sebenarnya sudah lama beliau minta saya bantu usahakan buku ini, namun kerana hambatan masa & juga ketiadaan dana maka tidaklah mudah untuk menerbitkannya. Beliau juga memaklumkan kepada saya untuk menubuhkan Yayasan Dakwah.

4. Walaupun usia Ustaz Syed Hasan Alatas sudah mencecah 80 tahun, namun Alhamdulillah fikiran dan fizikalnya masih sihat. Maka inilah saja cara saya membantunya. Buku “ MUHASABAH” di atas adalah himpunan Kuliah Agama/Dakwah yang pernah disampaikannya di seluruh dunia dan boleh juga dilayari di laman web = www.shiar-islam.com.“ Beliau juga boleh dihubungi di alamat mel = ustaz@shiar-islam.com.

5. Mudah-mudahan Allah SWT memberkati dan menerima usaha dakwah kita. TQ

3 Komen:

Panglima Perang Cyber said...

Bagus jika dapat dibeli secara online dan dihantar melalui pos..

TULIS ONLINE said...

Salam Blogger,

Tuan, saya dah link dan follow blog Tuan. TQ

Cheguman said...

Saya bersetuju dengan pandangan Panglima dan mencadangkan ahli BPN promote buku ni dalam blog masing-masing.

Saya nak beli sebuah.

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung