PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL IDEA SIAPA?

on Saturday, April 24
1. ILHAM CENTRE Badan kajian milik PAS dan rapat dengan Datuk Seri Haji Hadi Awang itu, menyatakan seramai 261 (37.25%) responden mengatakan BN akan menang manakala 16.1 % peratus menjangkakan PKR akan menang dalam pilihanraya tersebut. Sementara bakinya sebanyak lebih 40 peratus mengatakan belum pasti akan mengundi parti mana.

2. Di Bagan Pinang hasil kajian Ilham Centre mengatakan PAS akan kalah pilihanraya kecil tersebut dan jangkaan tersebut akhirnya benar berbanding dengan kajian Merdeka Centre yang mengatakan BN akan kalah kepada PAS.

3. Semalam di sebuah tempat, Anwar sambil memegang risalah penglibatannya dengan kumpulan Zionist-Yahudi di Israel tidak menjawab isu sebenar, malah memusingkan kenyataannya konon punya senarai nama MP BN dalam penipuan 16 Septembernya. Malah Anwar terus-terusan menuduh ada elemen Israel dalam PDRM dan APCO Worldwide dalam kerajaan Malaysia. Anwar tidak menjawab jawatan-jawatan dan peranannya di dalam pertubuhan-pertubuhan Zionist-Yahudi yang dia terlibat di dalamnya. Mengapa think-thank Zionist-Yahudi ini (Mary Robinson, Jim Wolfenson, Martin Indyk,David Petraoues, MIcheal Danby,Jeremy, Rubin selain Madeline Albright, Cohen, terutama Al-Gore ) sentiasa mengekori Anwar di mana sahaja.

4. Anwar tidak menjawab apakah peranannya dalam mengembangkan Islam Liberal, Islam Moderate, Pluralisme, Kesamarataan, Keadilan dalam konteks Amerika, Demokrasi Amerika bukannya Demokrasi Islam, yang semuanya Anwar diberi peranan berucap mengenainya di dalam NED, Foundation FFF, CSID, CFR dan lain-lain pertubuhan yang disokong kewangannya oleh CONRAD, German Kristian Demobratic Foundation, FNF, AJC .

YB Zulkifli Noordin, bekas Peguam Anwar berkata kalau Anwar bising pasal APCO kononnya syarikat Israel kenapa kita tidak mempersoalkan IKD ( Institut Kajian Dasar ) think-thank Anwar yang ditaja oleh Zionist-Yahudi.

Di Malaysia, begitu menonjolkan Anwar dan PKR dilihat ditaja Yayasan luar negara seperti Konrad Adenauer Foundation (KAF) dan Friedrich Neumann Foundation (FNF) yang mendapat sokongan kewangan American Jewish Committee (AJC).

KAF menaja badan pemikir Anwar yang dikenali sebagai Institut kajian Dasar (IKD) dan Middle Eastern Graduate Center (MEGC). KAF menaja program dan penerbitan buku mengembangkan usaha Pluralisme Agama (Persamaan antara agama) di Malaysia yang menjadi asas kepada Interfaith Commission (IFC).

3. Di Hulu Selangor, anda boleh perhatikan Jentera PKR sebahagiannya lumpuh dengan kini PAS terpaksa dikerah dan mengerah anggotanya ditambah daripada 2,000 kepada 7,000 petugas dari seluruh negara. DAP terutama petugas-petugas DAP tidak kelihatan dalam kempen bersama Zaid! Malah Lim Kit Siang juga meramalkan BN akan menang. Lim Kit Siang dilaporkan berkata,kaji selidik dalaman menunjukkan bahawa calon Pakatan Rakyat, Datuk Zaid Ibrahim masih ketinggalan di belakang Barisan Nasional pada pilihan raya kecil Hulu Selangor.Katanya, P Kamalanathan masih mendahului kerana sokongan pengundi Melayu dan India.

4. HUSAM dan kumpulan Erdogan terutamanya penyokong kuat Anwar di dalam PAS selain mantan SU Agung yang dipecat yang menggunakan cara dan lambang yang hampir serupa dengan Israel perlu pula menjelaskan kepada ahli-ahlinya yang marah dengan slogan PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL. Idea Siapakah?

0 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung