MB KEDAH JANGAN TUNGGU, YANG KE-11 SEDANG-SEDANG

on Friday, May 141. BERITA MP WANGSA MAJU keluar PKR bukanlah mengejutkan kerana sindrom ke arah itu sudah diketahui beberapa bulan yang lalu, hanya masa sahaja MP Wangsa Maju mengumumkannya petang tadi. Itu pun pada asalnya untuk mendedahkan penyelewengan MB Selangor dalam skandal mega pasir.

Siapa oleh dedahkan di sini berapa Keuntungan diperolehi oleh Syarikat tersebut yang diketuai oleh MB Selangor? Dengarnya berjuta-juta?

2. Kedua, di Kedah MBnya memberi amaran akan membubarkan Dewan Undangan Negeri seandainya 1 orang lagi YB keluar meninggalkan Pakatan Keluar Ramai-Ramai (PKR).

3. Khabarnya beberapa minggu yang lalu ADUN tersebut sepatutnya keluar bersama-sama dengan ADUN Bakar Arang??? Diskus sudah dijalankan? Perbincangan sudah ada? Apakah menunggu masa yang sesuai?

4. Pada hemat penulis, Menteri Besar Kedah jangan tunggu sekaligus 4 atau 5 ADUN dia keluar baru hendak bertindak membubarkan DUN. Ia perlu difikirkan segera kerana perbincangan khabarnya sudah berlangsung di kalangan mereka sendiri.

5. Ia memang dinafikan dan akan dinafikan. Siapa hendak mengaku berak di tengah jalan? Apakah Timbalan Presiden PAS dan Setiausaha Agung PAS dan Ahli-Ahli Jawatankuasa Tertinggi PAS dahulu memaklumkan kepada ahli-ahlinya semasa Rundingan dan Pertemuan Sulit dengan UMNO?

Tak kesahlah sama ada Pertemuan Sulit, Pertemuan Di Atas Kapal, Muzakarah atau Muqabalah , Meetingkah maksudnya rindungan kot... Apa yang dirunding boleh kot bertanya lanjut Pesuruhjaya PAS Selangor...

6. Bagi penulis, ada gerakan besar di dalam PKR sendiri yang diremotecontrol olehnya, oleh lakonannya, sehingga PAS dan DAP tertipu dan ditipu?

Siapakah dia? Dia memang mengejutkan, kawan di depan musuh di depan, kawan di belakang musuh juga di belakang,malangnya lakonannya first class...

7. Pernah baca buku penyiasat Enyd Blyton jika tak silap namanya,baca siri 1 2 3 4 5 6 hingga siri 17. Di dalam buku itu rupa-rupanya kawan itu adalah musuh utama yang anti klimaks.Dia di depan mata!

8. MB Kedah usah tunggu yang ke-11 !

1 Komen:

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung