RAHSIA PERTEMUAN PM - MURSYIDUL AM PAS

on Monday, January 3


1. Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat mengakui bertemu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akhir Disember lalu.

“Tentu ada perkara yang dibincangkan, mana boleh bertemu dengan Perdana Menteri untuk bersembang biasa.

“Bagaimanapun kerana ianya pertemuan tertutup, jadi saya tidak boleh mendedahkannya kepada umum, itu salah dari segi peraturannya,”


2. Umat Islam dan bangsa Melayu di negara ini khususnya perlu menyedari Kepimpinan Tertinggi Negara bukan tutup mata dan tutup telinga akan apa yang dilakukan oleh pihak-pihak tertentu sehingga mencederakan nama baik Raja-Raja Melayu, mengikis Kesucian agama Islam sehingga ke tahap mempertikai hak istimewa bangsa Melayu.

3. Jika dahulu MB Kelantan memberi seribu alasan menolak Kerajaan Perpaduan, kerana kesilapan pengaturnya yang membelakangkan Mursyidul Am, sebaliknya hanya memberi keutamaan kepada Presiden nya. Harus difahami, di dalam sistem mereka, Musyidul Am lebih berkuasa berbanding Presiden yang hanya pada sistemnya sahaja.

4. Pertemuan Sulit tersebut seharusnya Disulitkan. Namun, nampaknya ada juga ahli-ahli di dalamnya yang bimbang. Seharusnya juga, jika Presiden dan Mursyidul Am sudah bersetuju, orang bawahan ikut sahaja. Inilah amalannya. Barangkali penentangan itu berpunca kerana anasir-anasir daripada parti-parti yang bobrok kepada agama bangsa dan tanah air ini, yang mahukan kesamarataan, kesamaan, rata-rata dan sama-sama tinggi rendahnya, tanpa melihat kepada insitunya, aspek sejarahnya, dan keberadaan tanahair ini.

5. Penulis yakin dan percaya, kejayaan Tun Razak akan berkesinambungan oleh anaknya DS Najib Tun Razak. Sejarah adalah roda yang berputar. Sejarah adalah kebenaran Roda yang berpusing. Dia berhenti pada rona-rona yang telah ditetapkan. Rona-rona itu datang pada tahun-tahun tertentu, dan pada orang-orang tertentu.

6. Maka, apakah harapan Tahun 2011?

7. Anda jangan terkejut, langit Malaysia akan bertambah biru, tanah Malaysia akan bertambah hijau. 

Tidak akan ada roket terbang tinggi melalui tanah Malaysia...

8. Rakyat Malaysia, rahsianya mudah sahaja,"...selamat Bergembira...".

2 Komen:

Anonymous said...

Tahniah saudara, semoga pintu-pintu kejayaan akan terbuka hasil pertemuan 4 mata itu..

Anonymous said...

baca dan fahamkan..
sebab itu saya sokong perjuangan PAS..saya bukan ahli PAS

http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=News&file=article&sid=2938

Post a Comment

Blog Archive

Dilema Melayu Sabah

Buku Penulis

Bakal Diterbitkan

Yayasan Pendidikan Islam

Buku Tun Mahathir

Pengunjung